Investiţii de durată la Nicolae Bălcescu Viorel Bălan - „Ne pregătim pentru proiectul de canalizare. Acesta este primordial“



La Nicolae Bălcescu, lucrările continuă cu repeziciune. Primarul Viorel Bălan, care a fost reconfirmat în funcţie în urma scrutinului din 5 iunie, duce o politică a cetăţeanului, a investiţiilor temeinice.
 
Pentru a alinia comuna la cerinţele europene, administraţia locală de la Nicolae Bălcescu a obţinut de la Guvern finanţare pentru lucrările de la reţeaua de canalizare în localităţile Dorobanţu şi Nicolae Bălcescu, plus construcţia unei staţii de epurare. Investiţia se ridică la aproximativ cinci milioane de lei.
 

„Ne pregătim pentru proiectul de canalizare. Acesta este primordial. Suntem în faza de avizare de proiectare. Avem aprobat la MDRAP proiectul, iar lucrările urmează să fie începute în toamnă, după derularea tuturor etapelor de achiziţie a lucrării“, a declarat primarul Viorel Bălan.

 
Pe lângă investiţiile în infrastructură, la Nicolae Bălcescu s-a finalizat şi reabilitarea bisericii din satul Dorobanţu. Lăcaşul de cult, care poartă hramul sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena, a fost inaugurat chiar în ziua marelui praznic.
 

„Am inaugurat şi biserica de la Dorobanţu, la care am făcut ulterior şi mai multe lucrări de împrejmuire, de amenajare la exterior şi interior. La slujbă ne-am bucurat de prezenţa în mijlocul nostru a Înaltpreasfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Aşa cum este tradiţia, după sfinţire am avut şi o agapă frăţească, organizată, cum e obiceiul,  din fondurile strânse de la enoriaşi“, a adăugat primarul Viorel Bălan.

 
Un alt proiect care se află în prezent în atenţia Primăriei Nicolae Bălcescu vizează construirea unui centru social destinat copiilor din comună ce provin din familii fără posibilităţi materiale. „La centrul social suntem foarte aproape de finalizarea tencuielilor interioare, şi urmează dotările. Sperăm să fie gata până la toamnă“, a mai spus primarul Viorel Bălan.
 
Nu mai puţin important, autorităţile publice locale lucrează acum la un alt proiect foarte important de asfaltare. „Facem un ADI (n.r. Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară), un proiect pentru asfaltarea drumului ce leagă localitatea Dorobanţu de Cuza Vodă. Pe lângă această şosea, facem un proiect şi pentru asfaltarea altor trei kilometri de drumuri interioare la Dorobanţu. Momentan, se lucrează intens la proiectare“, a mai spus gospodarul-şef Viorel Bălan.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ci multe .mult maooo o9 ootet Marioara

24 Jun, 2016 15:01

L_am sustinut cu toata familia in campania electorala.Multa bafta sa va realizati tot ce a_ti promis in campania electorala,proiectele sunt marete ,dar cu ajutorul echipei pe care o aveti alaturi o sa realizati ce v_ati propus.Mult succes .

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Câți bani va scoate din conturi Primăria Nicolae Bălcescu pentru dezinfecție interioară și exterioară?

19 Apr 2024 502

Licitații Constanța Arlechin Total Distribution SRL din București furnizează echipamente IT pentru școlile din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

18 Apr 2024 463

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu va avea un sistem de distribuție gaze naturale. Iată cine va asigura dirigenția de șantier (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 558

​Cumpărări directe Constanța Primăria Nicolae Bălcescu închiriază utilaje (DOCUMENT)

12 Apr 2024 873

Cumpărări directe Constanța Primăria Nicolae Bălcescu eficientizează sistemul de iluminat public din comună. Contract de peste 150.000 de euro cu Elbi Energy Projects SRL (DOCUMENT)

04 Apr 2024 460

Învățământ Constanța Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medigia, singurul reprezentant al României la competiția mondială Genius Olympiad

27 Mar 2024 793

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1109

Centrul Militar Zonal Constanța a promovat cariera militară la Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" Medgidia

14 Mar 2024 760

UPDATE Accident rutier în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța

12 Mar 2024 1250

Știri Constanța Biciclist lovit de mașină în localitatea Nicolae Bălcescu!

10 Mar 2024 1201

În comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța Minor suprins de poliție în timp ce conducea o motocicletă, fără a deține permis pentru nicio categorie de vehicule

10 Mar 2024 658

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 975

Licitații Constanța Unitățile de învățământ din comuna Nicolae Bălcescu vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale (DOCUMENT)

05 Mar 2024 657

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul rutier de la Nicolae Bălcescu (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1267

Ce spun șoferii implicați în accidentul de la Nicolae Bălcescu, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2554