Investiţii în învăţământul preuniversitar Reabilitarea şcolii din Saligny s-ar putea face pe PNDL

Infrastructura rutieră, educaţia şi sănătatea sunt, la ora actuală, domeniile în care administraţia publică locală din comuna Saligny face sau vrea să facă investiţii.
 
Situată în partea de sud a Podişului Dobrogei, în vestul judeţului Constanţa, comuna Saligny are în componenţă trei sate: Făclia, Saligny - localitate de reşedinţă şi Ştefan cel Mare. Membrii administraţiei publice locale vor să facă faţă provocărilor de zi cu zi şi îşi doresc o dezvoltare cât mai rapidă, la standarde europene, a întregii comune.
 
Nicolae Ţeleneanu, viceprimarul comunei Saligny, a recunoscut, pentru ZIUA în judeţ, că, în această perioadă, se lucrează pe diverse paliere. „Acum lucrăm la toate proiectele care au demarat sau care au rămas de definitivat. Intervenim la sala de sport, la căminul cultural din satul Ştefan cel Mare, la drumuri“, a declarat secundul primarului.
 
Drumurile continuă să fie o prioritate şi pentru aleşii locali din Saligny. În consecinţă, acum se lucrează la câteva treceri de pietoni în localităţile Făclia şi Saligny. „Unde se fac trecerile de pietoni, câte una în fiecare localitate, se vor amenaja şi staţiile pentru autobuz“, a adăugat Ţeleneanu. Totodată, se efectuează lucrări pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor din satul Ştefan cel Mare şi din comună, ulterior urmând să se intervină şi pe arterele rutiere din Făclia, totul fiind posibil prin implementarea unui proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cu bani de la Guvern. „La terminarea implementării acestui proiect, în termen de cinci ani, vom avea asfaltaţi alţi 26 de kilometri de drumuri“, a afirmat viceprimarul comunei Saligny.

Proiecte pentru educaţie 

Însă, din discuţia purtată cu acesta, a reieşit faptul că un punct important de lucru în comună îl reprezintă şantierul organizat pentru construirea unei săli de sport. „Sala de sport se va ridica în curtea şcolii generale din comună. Aceasta se realizează cu fonduri alocate de la Consiliul Judeţean Constanţa“, a menţionat viceprimarul comunei Saligny. Definitivarea sălii de sport este preconizată pentru această toamnă, beneficiarii noii investiţii urmând a fi peste 240 de elevi. „E o sală mai micuţă, destinată efectuării orelor de sport ale elevilor noştri în condiţii optime, indiferent de toanele vremii“, ne-a spus Nicolae Ţeleneanu.
 
De asemenea, viceprimarul a afirmat că aşteaptă nişte aprobări şi pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. „Am depus proiecte pentru reabilitarea şcolii din comună, construirea unui centru medical, dar şi pentru extinderi ale reţelei de apă şi ale celei de iluminat public. Sunt depuse cinci proiecte, dar să vedem ce ni se va aproba“, a concluzionat Ţeleneanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se lansează proiectul „Anghel Saligny - Dincolo de pod”. Iată despre ce e vorba

19 Apr 2024 384

MDLPA Localități din 22 de județe, între care și Constanța, primesc finanțare pentru 25 de noi investiții în modernizarea infrastructurii

17 Apr 2024 377

Peste 200 de elevi din județul Constanța, la etapa județeană a Olimpiadei de Religie

12 Apr 2024 638

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Irinei Mîniosu, secretarul general al UAT comuna Saligny (DOCUMENTE)

07 Apr 2024 622

Contractul de finanțare, semnat la MDLPA Primăria a scos la licitație elaborarea documentației tehnico-economice și execuție lucrări pentru bulevardul Madrid din Constanța (DOCUMENT)

05 Apr 2024 616

Primăria Saligny din județul Constanța va dota școala cu echipamente IT

04 Apr 2024 469

Contractul de finanțare pentru construirea bulevardului Madrid prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“

04 Apr 2024 451

MDLPA S-a semnat contractul de finanțare pentru construirea bulevardului Madrid, din Constanța

03 Apr 2024 587

Istoria Dobrogei Destinul unui savant - Anghel Saligny

29 Mar 2024 4477

Primăria comunei Saligny, județul Constanța, licitație pentru sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare

26 Mar 2024 425

Afaceri Constanța Primăria Saligny vinde mai multe terenuri intravilane

26 Mar 2024 424

Afaceri Constanța Mai multe persoane fizice au obținut terenuri de la Primăria Saligny

21 Mar 2024 436

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL modernizează cu 3,08 milioane de euro străzile din Murfatlar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 597

Primăria Saligny, județul Constanța, reabilitează căminul din localitate

04 Mar 2024 514

Județul Constanța Primăria Saligny, contract cu o firmă din Capitală. Vizată este reabilitarea energetică a căminului din Făclia

01 Mar 2024 554