Investiţii mari la Pantelimon - centru after school, canalizare, apă potabilă şi asfaltarea străzilor

Unul dintre cei mai vechi primari din judeţ este Vasile Neicu. Ales încă o dată, în urmă cu patru luni, în fruntea administraţiei locale, Neicu are planuri mari pentru comuna Pantelimon. Pe lista sa lungă de investiţii se află proiectul privind construirea unui centru after school, introducerea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi canalizare şi proiectul privind asfaltarea drumurilor din comună.

Astfel, în această perioadă se lucrează la introducerea reţelelor pentru furnizarea de apă potabilă, dar şi a celor de canalizare pentru toate satele comunei. Pentru ca acest proiect să devină realitate, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a alocat nu mai puţin de 54 de milioane de euro.
Mai mult decât atât, în paralel, în fiecare localitate din cele cinci ale comunei Pantelimon se lucrează la construcţia şi amplasarea a câte o staţie de epurare, pentru care scheletele au sosit deja, fiind achiziţionate, din acelaşi buget alocat de MDRAP, de către autorităţile locale.

Centrul after school, în evaluare europeană

Un alt proiect aflat pe agenda primarului Neicu vizează construirea unui centru after school pentru copiii care provin din familii defavorizate.
„Documentaţia proiectului a fost finalizată şi proiectul depus pentru finanţare europeană. Acum aşteptăm răspunsul specialiştilor din comisiile de evaluare ale Uniunii Europene. Ne dorim foarte mult ca acest proiect să devină realitate, întrucât noi chiar avem multe familii cu venituri mici, cu tot mai puţine posibilităţi materiale, pentru care a devenit greu să îngrijească şi un copil, dar mai mulţi…”, a precizat gospodarul-şef Vasile Neicu.
Viitorul centru ar urma să găzduiască aproximativ 20 de copii care nu au părinţii aproape sau care au o situaţie economică dificilă. Sufletele mai puţin norocoase vor avea, astfel, un spaţiu în care să înveţe şi să se recreeze, dar vor primi şi o masă caldă zilnic. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.

Străzile din Pantelimonul de Sus, în plin proces de asfaltare

În altă ordine de idei, pe lista de prorităţi a Primăriei figurează şi implementarea proiectului privind asfaltarea străzilor din localitatea Pantelimonul de Sus. Acţiunea de asfaltare a început încă de luna trecută, însă constructorii muncesc cât de mult pot în această perioadă, pentru că ştiu că sezonul rece bate la uşă, iar asfaltul nu se poate turna pe ploaie sau zăpadă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 480

Ministerul Dezvoltării Două primării din județul Constanța au primit bani pentru investiții realizate prin etapele I și II ale PNDL

10 Apr 2024 2249

Cumpărări directe Constanța Ce societate se ocupă de extinderea imobilului Grădiniței Nistorești, comuna Pantelimon (DOCUMENT)

09 Apr 2024 554

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon achiziționează servicii de proiectare balon tensiostatic (DOCUMENT)

08 Apr 2024 401

Cumpărări directe Constanța Aliana-Team Consulting SRL va întocmi documentația pentru realizarea racordurilor la rețeaua de canalizare, în comuna Pantelimon (DOCUMENT)

12 Mar 2024 657

Angajări Constanța Primăria comunei Pantelimon angajează. Iată ce post este vacant

04 Mar 2024 1184

Afaceri Constanța Primăria Pantelimon, acord cu Top Geocad SRL pentru furnizarea de servicii de cadastru (DOCUMENT)

12 Feb 2024 800

IPJ Constanța a câștigat procesul deschis de Comuna Pantelimon! La mijloc erau circa 38.000 de euro

08 Jan 2024 801

Licitații Constanța Primăria Pantelimon caută firmă pentru asfaltarea mai multor străzi din localitatea Nistorești. Oferă peste jumătate de milion de euro pentru lucrări (DOCUMENT)

08 Jan 2024 842

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu o firmă din București și cu una din Pantelimon

26 Oct 2023 868

Primăria Comunei Pantelimon, județul Constanța, extind lucrările de întreținere a străzii Fierăriei

20 Oct 2023 861

Primăria comunei Pantelimon, județul Constanța închiriază două terenuri intravilane

25 Sep 2023 815

Primăria comunei Pantelimon, județul Constanța, închiriază un imobil

06 Aug 2023 917

Primăria Pantelimon, județul Constanța, închiriază două imobile. Iată unde sunt situate

22 Jul 2023 1048

Primăria Pantelimon, județul Constanța, închiriază mai multe încăperi din cadrul Dispensarului Uman din localitate

26 Jun 2023 837