ZIUA in judet

Investiţii mari la Pantelimon - centru after school, canalizare, apă potabilă şi asfaltarea străzilor

Unul dintre cei mai vechi primari din judeţ este Vasile Neicu. Ales încă o dată, în urmă cu patru luni, în fruntea administraţiei locale, Neicu are planuri mari pentru comuna Pantelimon. Pe lista sa lungă de investiţii se află proiectul privind construirea unui centru after school, introducerea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi canalizare şi proiectul privind asfaltarea drumurilor din comună.

Astfel, în această perioadă se lucrează la introducerea reţelelor pentru furnizarea de apă potabilă, dar şi a celor de canalizare pentru toate satele comunei. Pentru ca acest proiect să devină realitate, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a alocat nu mai puţin de 54 de milioane de euro.
Mai mult decât atât, în paralel, în fiecare localitate din cele cinci ale comunei Pantelimon se lucrează la construcţia şi amplasarea a câte o staţie de epurare, pentru care scheletele au sosit deja, fiind achiziţionate, din acelaşi buget alocat de MDRAP, de către autorităţile locale.

Centrul after school, în evaluare europeană

Un alt proiect aflat pe agenda primarului Neicu vizează construirea unui centru after school pentru copiii care provin din familii defavorizate.
„Documentaţia proiectului a fost finalizată şi proiectul depus pentru finanţare europeană. Acum aşteptăm răspunsul specialiştilor din comisiile de evaluare ale Uniunii Europene. Ne dorim foarte mult ca acest proiect să devină realitate, întrucât noi chiar avem multe familii cu venituri mici, cu tot mai puţine posibilităţi materiale, pentru care a devenit greu să îngrijească şi un copil, dar mai mulţi…”, a precizat gospodarul-şef Vasile Neicu.
Viitorul centru ar urma să găzduiască aproximativ 20 de copii care nu au părinţii aproape sau care au o situaţie economică dificilă. Sufletele mai puţin norocoase vor avea, astfel, un spaţiu în care să înveţe şi să se recreeze, dar vor primi şi o masă caldă zilnic. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.

Străzile din Pantelimonul de Sus, în plin proces de asfaltare

În altă ordine de idei, pe lista de prorităţi a Primăriei figurează şi implementarea proiectului privind asfaltarea străzilor din localitatea Pantelimonul de Sus. Acţiunea de asfaltare a început încă de luna trecută, însă constructorii muncesc cât de mult pot în această perioadă, pentru că ştiu că sezonul rece bate la uşă, iar asfaltul nu se poate turna pe ploaie sau zăpadă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Extinderea reţelei de iluminat public, înfiinţarea unui after school, drumuri reabilitate Proiecte implementate anul trecut de Primăria Pantelimon

09 Jan 2019 707

Moş Crăciun va ajunge, încărcat cu daruri, la elevii din comuna Pantelimon şi satele Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni

19 Dec 2018 683

Concert de zile mari Centenarul Marii Uniri, marcat de Primăria şi Consiliul Pantelimon

01 Dec 2018 772

Primarul Costel Armăşescu, la bilanţ „Vom face din Pantelimon o comună europeană. Doar împreună putem reuşi!“

16 Nov 2018 1186

Reţeaua de iluminat public pe strada Crăiţelor şi strada Principală din comuna Pantelimon, extinsă

02 Oct 2018 1024

Concurs de angajare la Primăria Pantelimon. Se caută un referent pentru Compartimentul financiar-contabil

22 Sep 2018 1082

Şcoala Gimnazială nr. 1 Pantelimon se pregăteşte de iarnă (document)

03 Sep 2018 1292

Copiii din comuna Pantelimon au parte de o vacanţă pe cinste. Daruri oferite de autoritatea publică locală

08 Aug 2018 1505

Muzică, voie bună şi un spectaculos foc de artificii Cum au sărbătorit locuitorii din Pantelimon Ziua Comunei (galerie foto)

30 Jul 2018 1294

„Cu cinste, preţuire şi bucurie“ Primăria Pantelimon promite zeci de surprize de Ziua Comunei

12 Jul 2018 1259

Proiecte mari implementate de Primăria Pantelimon pentru copii. Primarul Costel Armăşescu, despre noile investiţii

06 Jun 2018 1444

Primăria Pantelimon a primit răspuns de la APM Constanţa. Este vizat proiectul de reabilitare a drumurilor din satele Nistoreşti şi Călugăreni

12 May 2018 1475

Primăria Pantelimon continuă curăţenia de primăvară. Acţiuni în forţă în cimitirele arondate

12 Apr 2018 1812

Drumurile intravilane din satele Nistoreşti şi Călugăreni vor intra în reabilitare. Primarul Costel Armăşescu, despre proiectul de 7,1 milioane de lei

17 Mar 2018 1627

Drumuri asfaltate, sistemul de alimentare cu apă reabilitat Mai multe proiecte pe agenda de lucru a Primăriei Pantelimon

28 Feb 2018 936