ZIUA in judet

Investitiile continua in Independenta si in sezonulrece

1197575569.jpg

In comuna se construieste cu spor si in ultima luna din an

Primaria se ocupa de construirea a trei poduri si trei podete in localitatea Fantana Mare, care a avut mari probleme cu inundatiile in anii trecuti. De asemenea, pana la sfarsitul anului vor fi definitivate si lucrarile de la unitatile de invatamant din Movila Verde. In ciuda vremii ploioase, se lucreaza in ritm sustinut pentru ca obiectivele au termen fix de executie. Investitia se ridica la aproximativ 160.000 lei, iar banii au fost obtinuti de la Guvern in baza OUG 7/2006 privind dezvoltarea infrastructurii din mediul rural. Potrivit primarului Cristea Gascan, pana la sfarsitul anului vor fi finalizate si lucrarile de reabilitare demarate la institutiile de invatamant. "Lucram la scoala si la gradinita din Movila Verde. Se lucreaza la pardoseli. La scoala, cadrele didactice vor avea o cancelarie noua, cea veche fiind transformata in laborator de informatica", ne-a declarat primarul comunei. Elevii care invata in scoala din Movila Verde vor beneficia de 11 calculatoare. Pentru investitiile la ambele unitati de invatamant s-au primit de la minister 80.000 lei, iar lucrarile de montare a geamurilor termopane, de refacere a tavanelor au fost facute in regie proprie, cu muncitori angajati de primarie. Scoala din Movila Verde are o suprafata utilizabila de 400 mp, iar gradinita de 100 mp. Si pentru scoala din Fantana Mare s-au primit de la minister aproximativ 80.000 lei, iar investitiile au fost in mare aceleasi ca si la Movila Verde. Si in scoala de la Tufani au fost inlocuite tavanele, valoarea lucrarii fiind de 100.000 lei. De asemenea, toate institutiile de interes general din comuna au fost dotate cu centrale termice proprii. Potrivit primarului Cristea Gascan, au fost montate centrale si la bisericile, geamiile si caminele culturale ale comunei, pentru ca oamenii sa nu fie nevoiti sa tremure de frig cand merg la o nunta, la slujba sau la orice alte eveniment. Edilul comunei a afirmat ca montarea centralelor termice la cele patru biserici, patru camine culturale si doua geamii a costat administratia locala aproximativ 150.000 lei, iar fondurile au fost alocate din bugetul local.

Copiii vor primi daruri de Craciun

Sarbatorile de iarna vor veni cu daruri pentru copiii din comuna Independenta. Primaria si Consiliul Local va pregati de Craciun 200 de pachete pentru copiii de la gradinita si pentru elevii claselor I-VIII. Produsele vor ajunge la copii cu ocazia serbarii de Craciun, la care vor participa si ansamblul de dansuri din comuna. Primarul Cristea Gascan este multumit de faptul ca membrii Consiliului Local au fost de acord cu alocarea banilor pentru pachetele copiilor, insa se declara dezamagit de faptul ca batranii au fost uitati in acest an. "Sunt dezamagit pentru ca la ultima sedinta majoritatea consilierilor s-a impotrivit acordarii de pachete si pentru pensionarii cu pensii foarte mici. Cinci consilieri au votat pentru, iar opt s-au pronuntat impotriva", a declarat primarul, adaugand ca suma necesara achizitionarii produselor pentru pensionari era una modica. "S-au opus pentru ca au considerat acest gest o campanie personala, insa intentia noastra a fost de a acorda un mic ajutor si celor varstnici in pragul Craciunului", a spus primarul Cristea Gascan. (P)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reacția Parchetului General după decizia CCR privind protocoalele cu SRI

16 Jan 2019 31

O avalanșă a blocat traficul pe ambele sensuri pe DN75 în județul Bihor. Se încearcă remedierea problemei

16 Jan 2019 215

Spitalul Municipal Mangalia scoate la concurs un post vacant. Condiții de participare

15 Jan 2019 248

Post vacant la Spitalul Municipal Mangalia

15 Jan 2019 381

A început ridicarea autovehiculelor abandonate de pe raza municipiului Constanța

15 Jan 2019 262

Viorica Dăncilă, prezentă la cina oficială oferită de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

15 Jan 2019 211

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa. Un autocamion a derapat

15 Jan 2019 384

Ce firme vor face curat în clădirile Direcţiei de Asistenţă Socială Constanţa (document)

15 Jan 2019 191

Procurorii Onea și Negulescu urmăriți penal. Incredibil ce acuzații li se aduc. Alți trei procurori și trei ofițeri de poliție judiciară, anchetați în dosar

14 Jan 2019 268

Informare meteorologică Se răceşte vremea! Meteorologii anunţă ninsori şi depuneri de polei

14 Jan 2019 486

Accident rutier pe DN 13A-Harghita. Două persoane rănite. Traficul este blocat

14 Jan 2019 288

Copil de 11 luni, ucis de gripă. Micuțul nu a răspuns la tratamentul administrat de medici

13 Jan 2019 265

Probleme de sănătate pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ce mesaj a transmis edilul

13 Jan 2019 401

Se schimbă pașapoartele. Ce elemente de securitate vor avea

12 Jan 2019 392

Grecul Ioannis Skantzikas nu mai este administrator al societății Innotube SRL

12 Jan 2019 248