La Cogealac continua lucrarile de igienizare a localitatii

Capriciile naturii au afectat si Dobrogea

Au fost taiati maracinii si curatati copacii de pe toate soselele comunei si drumurile care leaga satele arondate de localitatea de resedinta * "Zilele Cogealacului" se vor desfasura pe data de 26 septembrie si vor oferi multe surprize * Furtuna care s-a abatut asupra Dobrogei, in noaptea de 14 spre 15 august, a produs pagube si in comuna Cogealac * Au fost afectate 1500 de hectare de floarea-soarelui si soia, precum si 25 de hectare de leguminoase

Dupa scrutinul din luna iunie, conducerea comunei Cogealac i-a revenit lui Ion Soare. Acesta a fost momentul in care numele comunei a inceput sa fie tot mai auzit in judet, intrucat noul primar a venit la conducerea localitatii decis sa faca treaba si sa schimbe aspectul localitatii. Inca din prima zi a mandatului sau, primarul Soare a demarat programul de modernizare si igienizare a localitatii. Intr-o prima faza s-a realizat curatenia cimitirului din localitate, care timp de multi ani a fost lasat in paragina. Lucrarea a fost efectuata cu ajutorul persoanelor incadrate in baza Legilor 416 si 76, care prevad ca angajatii au obligatia sa presteze un numar de ore de munca in folosul comunitatii. Cu sprijinul acelorasi oameni a fost realizata si curatenia curtii care imprejmuieste scoala. Centrul comunei Cogealac a fost si el supus unui proces de igienizare. Zona cea mai reprezentativa a comunei a capatat in acest moment un alt aspect. Mai mult decat atat, oamenii au constientizat faptul ca actiunea este benefica si, din proprie initiativa, au inceput sa-si amenajeze zonele din fata caselor, iar multi dintre ei au mers mai departe si au plantat flori. "Sunt multumit de modul in care au raspuns concetatenii mei la initiativa noastra si chiar vreau sa le multumesc ca au inteles cat de important este sa avem o localitate curata", a declarat primarul Ion Soare. Dupa ce s-a finalizat igienizarea centrului, s-a trecut si la celelalte zone. Au fost taiati maracinii si curatati copacii de pe toate soselele comunei si drumurile care leaga satele arondate de localitatea resedinta.

A fost finalizat programul de igienizare a scolilor

Considerata ca fiind prioritara, igienizarea scolilor se apropie de final. Noua conducere a primariei isi doreste ca, la inceperea noului an scolar, toate unitatile sa corespunda si sa ofere conditii bune de desfasurare a cursurilor. Totodata, au fost facute demersuri pentru achizitionarea cantitatilor de combustibil, necesare in sezonul rece pentru incalzirea scolilor si gradinitelor de pe raza comunei. Pentru viitor, au fost facute demersuri pentru amplasarea unei centrale cu gaz, intrucat in zona trece conducta principala si se asteapta ca in cel mai scurt timp localitatea sa beneficieze de aceasta facilitate. In ceea ce priveste scoala din satul Fantanele, aceasta va beneficia de o centrala care va fi construita cu bani de la Banca Mondiala. In acest moment caloriferele au fost montate, iar pe viitor se va avea in vedere si renovarea acoperisului. Deja autoritatile locale s-au implicat in crearea de locuri pentru petrecerea timpului liber. Pe aceasta linie se inscrie si demersurile realizate pentru infiintarea unei echipe de fotbal care sa activeze in Divizia Judeteana si care sa ofere tinerilor talentati posibilitati de afirmare.

Totusi se vor organiza "Zilele Cogealacului"

Una dintre dorintele primarului Ion Soare, cuprinsa si in platforma sa program, a fost aceea de a organiza zilele comunei. Propunerea primarului a fost aprobata de consilieri si a ramas sa se stabileasca data desfasurarii evenimentului. Daca initial a fost aleasa data de 15 august, ulterior s-a revenit si a fost aleasa data de 26 septembrie, momentul putand fi cumulat si cu o zi a recoltei. Pentru aceasta manifestare este acum pregatit ansamblul folcloric macedonean "Cogealacul". Potrivit primarului Ion Soare, vor mai fi invitati dansatori si interpreti de muzica populara si usoara din zona Dobrogei. Tot atunci vor fi prezenti si poetul Grigore Vieru si caricaturistul Stefan Popa Popa`s. Cu acelasi prilej, un pictor talentat, fiu al Cogealacului, isi va prezenta lucrarile. Primarul Ion Soare este convins ca "Zilele Cogealacului vor mai aduce si alte surprize placute pentru toate persoanele care vor fi alaturi de noi la acest eveniment".

Furtuna din noaptea de 14 spre 15 august a afectat comuna Cogealac

Ploaia puternica insotita de caderi de grindina si vant care au afectat o mare parte a Dobrogei a facut ravagii si in Cogealac. Aici furtuna a daramat mai multi pomi care au blocat drumurile de legatura intre Cogealac-Fantanele, Cogealac-Tariverde si Cogealac-Ramnic. De asemenea, au fost afectate si zonele din interiorul localitatii Cogealac. Capriciile vremii au afectat aproximativ 1500 hectare de floarea-soarelui si soia, precum si 25 de hectare de leguminoase. Pagubele au fost constatate de o echipa de specialisti si reprezentanti ai Camerei Agricole. Dupa producerea evenimentului, echipe formate din localnici, impreuna cu primarul Ion Soare au participat la eliberarea drumurilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2706

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3215

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3404

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3449

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3786

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6193

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2669

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5213

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2990

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3019

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3012

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2664

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2769

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2762

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2758