La Cumpăna, valorile sunt recunoscute şi încurajate Întrecere pe două roţi şi competiţie interetnică de muzică şi dans

Administraţia publică din Cumpăna investeşte în sănătate şi sprijină sportul, iar asta deja nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Iubitorii sportului cu pedale se aliniază astăzi, începând cu ora 15.00, la linia de start a turului ciclist. Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate prin economist Mariana Gâju, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Federaţia Română de Ciclism şi Serviciul Poliţiei Rutiere, sunt colaboratori de nădejde în organizarea celei de-a XV-a ediţii a competiţiei „Turul Dobrogei la Ciclism“, care se desfăşoară în perioada 12-15 iunie.

Sportivii vor pleca pedalând din faţa sediului Primăriei Cumpăna, vor ajunge până la Mangalia şi se vor întoarce pe acelaşi traseu până la intrarea în municipiul Constanţa, în faţa sediului unui concesionar auto. Localităţii Cumpăna nu-i sunt străine competiţiile de ciclism. În urmă cu patru ani, startul Cupei Federaţiei Române de Ciclism, un concurs pentru profesionişti, s-a dat tot de la Cumpăna. Şi „Cupa Primăverii“ la ciclism, eveniment sportiv dedicat iubitorilor sportului cu pedale de toate vârstele, a fost o iniţiativă a administraţiei locale de la Cumpăna. „Sportul este un mod de viaţă la Cumpăna. După patru ani, când a avut loc prima cursă de ciclism la Cumpăna, vrem să sărbătorim viaţa, sportul prin tinereţe, voioşie, forţă, dar, de ce nu, şi prin inteligenţă, inteligenţa de a şti să ne păstrăm tineri”, a declarat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.

Festivalul copiilor minorităţilor etnice, la cea de-a doua ediţie

Trecând în alt registru competiţional, Primăria Cumpăna, împreună cu Reve Concept SRL, anunţă debutul celei de-a doua ediţii a unui proiect cultural pentru copiii minorităţilor din toată ţara, care se va desfăşura la sfârşitul săptămânii. Este vorba de Festivalul de Muzică şi Dans pentru Copii şi Adolescenţi ai Minorităţilor din România „Mini Armoni“, care va fi programat să înceapă sâmbătă, 14 iunie, şi care se va încheia duminică, 15 iunie. Sunt aşteptaţi la festival concurenţi aparţinând diferitelor minorităţi. Scopul manifestării este de a fi promovate tinerele talente din domeniul muzicii şi dansului tradiţional, de a se stabili o legătură şi o armonie între copiii şi adolescenţii de diferite etnii minoritare din România. În concurs s-au înscris deja concurenţi aparţinând tuturor etniilor minoritare conlocuitoare, prestaţia lor fiind jurizată de Fredi Camacho, Ana Maria Petre, Carmen Rădulescu, Nick, Florin Vasilică, Ionuţ Voicu, Lolli Karaiola şi Elis Menagi. Spectacolul va fi prezentat de Nida Ablez.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cea mai prestigioasă competiție națională de ciclism va ajunge în acest an la Tulcea. Când va avea loc

17 Jan 2023 1277

Sorin Andrici, câștigător pentru a treia oară a competiției Triatlon IronMan

04 Jul 2022 1046

Cicliștii de la CS Medgidia au concurat cu succes la Măcin Mountain Fun

17 Jun 2021 2875

Micii rutieri de la CS Medgidia, victorii și la concursul „Prima Bicicletă“, de la Călărași

02 Jun 2021 2995

Ministrul Tineretului şi Sportului Fotbalul, automobilismul, ciclismul şi motociclismul sunt sporturile care vor organiza primele competiţii

02 Jun 2020 2755

Întrecere de ciclism la Constanţa Ediţia de primăvară a Cupei Mării Negre va avea două etape

27 Apr 2017 4467

Prima cursa de ciclism din zona Casei Poporului din 2016, gata de start

09 Apr 2016 2051

Ultima zi a competiției Cupa Europei la Triathlon Challenge Mamaia

07 Sep 2014 2715