La Hârşova, lucrările de asfaltare sunt în toi Tudor Nădrag - „Trebuie să facem totul ca la carte şi în timp scurt“

Mai întâi, proiectul de asfaltare a drumurilor, apoi cel pentru construirea unui punct de debarcare şi primă comercializare a peştelui. Acestea au fost marile cumpene ale ultimului an din acest mandat al primarului oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Ambele proiecte, derulate cu fonduri europene, au fost puse în pericol din pricina contestaţiilor. Astăzi însă, Primăria Hârşova se poate bucura că a marcat o nouă victorie. „Am dat, de câteva zile, ordinul de demarare a lucrărilor în cadrul proiectului «Construire punct debarcare, descărcare şi primă comercializare a peştelui în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa». Procedura a fost reluată, după ce, la prima licitaţie, nu s-a prezentat niciun ofertant. De această dată, am avut un participant care a şi îndeplinit criteriile pentru a se califica şi a-şi adjudeca acest contract“, a declarat primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Valoarea contractului se ridică la suma de 690.477 de lei, valoarea estimată fiind de 768.575 de lei. Firma câştigătoare, Casido SRL, din Brăila, se va ocupa de amenajarea terenului, de execuţia de lucrări pentru ponton şi pentru clădire, de achiziţionarea de utilaje şi echipamente şi de organizarea de şantier.

Şi lucrările de la proiectul de asfaltare a celor 13 kilometri de drum din oraş decurg bine. „Se lucrează la foc continuu. Unii toarnă bitumul, alţii pun pavelele pe trotare, alţii pun bordurile. Trebuie să facem totul ca la carte şi în timp scurt, termenul limită fiind foarte aproape, în luna iunie trebuie să dăm gata lucrările“, a explicat primarul Tudor Nădrag.
 
Însă o problemă ce continuă să producă găuri consistente în bugetul Primăriei Hârşova este cea a Spitalului Orăşenesc. Şi în acest caz însă, primarul a reuşit să facă tot posibilul pentru a putea susţine o astfel de instituţie. Salvată de la desfiinţare, instituţia spitalicească are o capacitate de 64 de paturi, dar este dotată cu o aparatură foarte veche, chiar de 60 de ani.

„Spitalul din Hârşova deserveşte nu doar pacienţii din oraş ori din satele şi comunele învecinate, ci şi pe cei veniţi din judeţele din jur, peste zece localităţi în total. Tocmai de aceea, am reuşit să reabilităm Secţia de Pediatrie a spitalului, unde am primit ajutor şi de la primarii localităţilor învecinate, care au contribuit la reabilitarea instalaţiilor electrice şi sanitare din spital. În continuare, aşa cum am promis, chiar dacă întâmpinăm dificultăţi, orice ar fi, la spital vom face toate eforturile pentru a asigura materialele necesare pentru intervenţiile de prim ajutor, de primă urgenţă“, a declarat primarul Tudor Nădrag.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.