Lacul de agrement din Costinesti va intra in proces de reamenajare

Administratia publica se pregateste pentru sezonul estival viitor

Una dintre atractiile estivale din statiune si-a intampinat turistii in aceasta vara cu un aspect dezolant * Primarul Traian Cristea a initiat un proiect pentru ca aspectul lacului sa fie imbunatatit * Se continua lucrarile de extindere a retelei de alimentare cu energie electrica in cartierele nou lotizate * In zona Epava, drumurile vor fi reabilitate * Institutiile de invatamant au fost pregatite pentru noul an scolar * Primaria se afla in proces de atragere de fonduri pentru consolidarea malului maritim pe o distanta de aproximativ doi kilometri

Statiunea Costinesti a fost vizitata in acest sezon estival de un numar deosebit de mare de turisti. Potrivit declaratiilor primarului Traian Cristea, acest sezon a fost unul foarte bun pentru Costinesti, pe perioada verii locurile de cazare atat din statiune, cat si din satul Schitu fiind ocupate in totalitate. Fiindca actualul sezon estival se apropie de sfarsit, autoritatile publice din Costinesti se pregatesc pentru vara anului viitor. In acest context, Primaria Costinesti are in vedere realizarea mai multor obiective importante menite sa infrumuseteze aspectul statiunii. Una dintre prioritatile administratiei locale este si aceea a amenajarii lacului Costinesti. Daca pana recent acesta era un punct de atractie pentru cei care alegeau sa isi petreaca vacanta in statiune, in acest an lacul si-a intampinat turistii cu o imagine dezolanta. "Pentru ca in acest an aspectul lacului de agrement din Costinesti nu a fost unul deosebit, acesta intampinand turistii cu o imagine care a lasat de dorit, administratia locala pregateste in acest moment proiectul de amenajare a acestuia. Astfel, vor fi realizate mai multe lucrari precum cea de decolmatare, valoarea investitiei urmand a se ridica la aproximativ doua miliarde de lei", a declarat primarul comunei Costinesti. Investitia va fi suportata atat de Primaria Costinesti, cat si de Ministerul Apelor si Mediului.

Investitii de amploare pentru statiune

Locuitorii comunei Costinesti vor beneficia, in perioada urmatoare, de mai multe investitii de amploare, realizate in mare parte cu fonduri nerambursabile. Primarul Cristea a mentionat ca de pe urma acestor proiecte, care vizeaza in principal zona turistica, vor beneficia si cei care vor dori sa isi petreaca vacanta aici, turistii urmand sa observe ca statiunea Costinesti se dezvolta de la un sezon la altul. "In acest sens, Primaria Costinesti se ocupa in prezent de continuarea lucrarilor de extindere a retelei de alimentare cu energie electrica in cartierele nou lotizate si in zonele unde se construiesc case", a afirmat Traian Cristea. Totodata, in zonele destinate constructiilor de locuinte si vilelor de vacanta, mai exact in zona Epava, vor demara in scurt timp lucrarile de reabilitare a drumurilor. Un alt proiect deosebit de important este si acela al consolidarii malului maritim pe toata lungimea statiunii. "In prezent, suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste consolidarea malului pe o distanta de aproximativ doi kilometri. Primaria a recurs la atragerea de fonduri externe pentru a putea pune in practica acest proiect. In cadrul lucrarilor de consolidare vor fi realizate ziduri de sustinere astfel incat sa nu existe riscul surparii sau erodarii", a mai spus primarul Traian Cristea. In alta ordine de idei, primarul Costinestiului a precizat ca in vederea deschiderii noului an de invatamant toate institutiile scolare au fost pregatite pentru a oferi conditii optime de studiu celor aproximativ 400 de elevi. "Scolile si gradinita sunt in perfecta stare de functionare. Au fost efectuate lucrari de igienizare, diferite reparatii, iar alimentarea cu combustibil pentru iarna a fost deja realizata", a conchis Traian Cristea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 383

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 350

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 513

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 437

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 465

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 576

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 560

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 473

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 666

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 537

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 482

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 578

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 697

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 464

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1286