ZIUA in judet

„Let it snow!“ Şcolile din Ciocârlia, pregătite de iarnă cu bani de la bugetul localPentru sezonul rece, care se apropie cu paşi repezi, autorităţile locale din judeţ au început pregătirile în funcţie de… posibilităţi. Cum unele localităţi se află la limită din punct de vedere al bugetului, primarii au încercat să se descurce cum au putut până acum. Dar cum iarna vrea să îşi intre deja în drepturi, unele cheltuieli sunt inevitabile. Primăria şi Consiliul Local Ciocârlia au pregătit unităţile şcolare, sanitare şi sediul administraţiei publice cu material combustibil, pentru asigurarea agentului termic în sezonul rece. În plus, administraţia locală a comunei este dotată şi cu un buldoexcavator, cu ajutorul căruia să se poată interveni pe drumuri în cazul depunerii stratului de zăpadă. Dotarea proprie cu astfel de utilaje reprezintă un alt avantaj pentru Primărie, care nu mai trebuie să angajeze o firmă specializată în cazul deszăpezirilor.
 
„Şcolile sunt pregătite cu absolut tot ce este nevoie pentru iarnă, astfel încât căldura în sălile de clasă să fie asigurată. La fel şi primăria. Avem un utilaj propriu, un buldoexcavator. Anul trecut nu am avut probleme, acum doi ani au fost ceva dificultăţi, dar facem faţă cu acest utilaj, chiar dacă este mai greu“, a declarat Traian Dragomir, primarul comunei Ciocârlia. El mai spune că principale căi de acces vor fi în permanenţă curăţate de zăpadă.


 
În altă ordine de idei, nu doar pregătirile de sezon sunt în plan pentru autorităţile locale de la Ciocârlia. Administraţia publică locală lucrează şi la baza sportivă, care trebuie amenajată în interior, dar şi la turnarea fundaţiei pentru o casă mortuară în Ciocârlia de Jos. Pentru anul viitor, primarul speră ca sumele alocate să fie mai generoase, astfel încât şi alte investiţii importante în comună, precum reabilitarea drumurilor, să fie demarate.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.