Locuitorii din Mihai Viteazu nu se pot folosi de pasune

Datorita unei societati de recoltare a stufului

De aproximativ trei ani, primaria Mihai Viteazu se judeca cu o societate specializata in recoltarea stufului, pentru un teren care ii apartine * Cu sprijinul sponsorilor s-a reusit adunarea sumei necesare pentru pregatirea a 580 de pachete cu dulciuri si fructe * Familiile nevoiase vor primi ajutorul social

Este cunoscut faptul ca anul acesta comuna Mihai Viteazu s-a confruntat cu o lipsa acuta a banilor. Multe proiecte demarate pe raza comunei nu au putut fi terminate din aceasta cauza. Cu toate acestea, primarul Gheorghe Grameni a facut eforturi pentru ca si copiii din Mihai Viteazu sa se bucure de aceste sarbatori. In acest sens, seful administratiei publice locale a demarat o campanie de colectare a fondurilor. Astfel, cu sprijinul sponsorilor s-a reusit adunarea sumei necesare pentru pregatirea a 580 de pachete cu dulciuri si fructe. Familiile nevoiase vor primi ajutorul social. La acest capitol au fost inregistrate intarzieri, insa au fost facute demersuri pentru ca, acum, in preajma sarbatorilor, oamenii sa primeasca banii macar pe luna noiembrie. Grav este faptul ca oamenii nu au primit nici ajutorul pentru incalzire. "Comuna se confrunta cu o situatie fara precedent. Niciodata nu ne-am confruntat cu o criza asa de mare. Este drept ca avem si foarte multe dosare pentru ajutor social. Lunar avem in plata aproximativ 280 de dosare, ceea ce reprezinta 300 milioane lei. Bugetul alocat este insuficient pentru acest ajutor", a precizat primarul Grameni.De aproximativ trei ani, primaria Mihai Viteazu se judeca cu o societate specializata in recoltarea stufului, pentru un teren care ii apartine. In urma cu trei ani, societatea Stuf Delta Production SRL din Tulcea a castigat o licitatie pentru recoltarea stufului din balta aflata in apropierea comunei Mihai Viteazu. Totul a fost legal, totusi, societatea in cauza a depozitat stuful cules pe pasunea comunei, mai exact a satului Sinoe. Suprafata ocupata se ridica la aproximativ 328 de hectare. Legal, societatea trebuia sa incheie un contract cu primaria Mihai Viteazu pentru depozitarea stufului cules, lucru care nu s-a intamplat. In aceste conditii, primaria a trimis in numarate randuri avize pentru eliberarea suprafetei respective, insa fara nici un raspuns. In aceste conditii, administratia publica a trimis in judecata societatea respectiva si, in cele din urma, Curtea de Apel Constanta a dat castig de cauza Primariei Mihai Viteazu. In aceste conditii, urmeaza ca societatea sa fie executata pentru eliberarea terenului. De asemenea, primaria va solicita in instanta despagubiri materiale, pentru ca in tot acest timp primaria a inregistrat pierderi substantiale. "Conducerea comunei asteapta cu nerabdare solutionarea cauzei, intrucat suma pierduta in ultimii trei ani se apropie de un miliard de lei, pentru ca noi gasisem o societate care sa ne asigure igienizarea pasunii, societate care platea primariei aproximativ 200 milioane lei pe an", a conchis primarul Gheorghe Grameni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 545

Licitații Constanța Străzile din comuna Dobromir și satul Lespezi, reabilitate și modernizate cu bani din PNDR (DOCUMENT)

15 Apr 2024 830

Licitații Constanța Primăria Lumina caută firmă care să tundă iarba din Lumina, Oituz și Sibioara. Pune la bătaie peste 180.000 de euro (DOCUMENT)

11 Apr 2024 500

În Constanța Apariție inedită la Marea Neagră, în stațiunea Mamaia

08 Apr 2024 554

Incendiu violent la un depozit în București. 16 autospeciale de stingere au intervenit

07 Apr 2024 679

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3651

Terasa „La bunicul trăsnit” din Corbu, județul Constanța a ars în totalitate (FOTO+VIDEO)

06 Apr 2024 2853

Afaceri Constanța Hotelul Infinity, situat în Mamaia Nord, își caută proprietari noi. Unitatea de cazare poate fi cumpărată cu peste un milion de euro

04 Apr 2024 2522

Patronul grec cere peste 3 milioane de euro Hotelul By Tony, situat în Mamaia, în apropierea hotelului Iaki, de vânzare

31 Mar 2024 948

Declarații de avere Constanța Viorel Iacob, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 467

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 723

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

26 Mar 2024 725

Primăria Corbu, județul Constanța, scoate la licitație un imobil – teren. Ce suprafață are

25 Mar 2024 985

Declarații de avere Constanța Camelia Dumitrache, șef serviciu în Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, avere și interese (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 735

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 538