Locuitorii din Saraiu vor beneficia de drumuri modernizate

Primarul Vasile Bajan doreste sa isi indeplineasca promisiunile facute populatiei in campania electorala

Aproximativ 13 kilometri de drumuri comunale sunt, in prezent, in proces de reabilitare prin Programul Sapard * In ciuda timpului nefavorabil care a dus la intarzierea lucrarilor, modernizarea drumurilor va fi finalizata pana la sfarsitul lunii august * Pana in acest moment, lucrarile de pietruire a drumurilor comunale au fost finalizate in proportie de 75% * Noul Consiliu Local Saraiu a fost constituit pe data de 14 iunie si este format din noua membri * Actualul viceprimar al comunei este social-democratul Marinel Eftinca * Noua administratie publica locala va avea in vedere finalizarea lucrarilor de modernizare a bisericii din Dulgheru, dar si implementarea retelei de apa potabila in acelasi sat * O preocupare mai veche a primarului Vasile Bajan este aceea a impaduritului, care va duce la crearea de locuri de munca pentru populatie

In urma alegerilor locale desfasurate luna trecuta, destinele comunei Saraiu sunt conduse pentru inca patru ani de primarul Vasile Bajan. Aflat la cel de-al doilea mandat, primarul din Saraiu a declarat ca, prin voturile alegatorilor, se simte incurajat sa duca la bun sfarsit toate proiectele demarate in perioada 2000-2004. "In campania electorala am spus oamenilor ca, in cazul in care voi mai fi ales in fruntea administratiei locale, imi voi respecta toate promisiunile facute anterior. Increderea pe care comunitatea mi-a acordat-o reprezinta un motiv in plus pentru ca toate obiectivele demarate in ultimii ani sa fie indeplinite si sa aduca un plus de bine in viata cetatenilor", a declarat primarul comunei Saraiu. Pentru acest mandat, seful administratiei publice locale isi propune sa continue toate proiectele incepute la nivelul comunei, dar si sa puna in practica noi idei, astfel incat comuna sa se numere printre localitatile de frunte din judet.

Social-democratii, majoritari in Consiliul local

In realizarea tuturor obiectivelor demarate sau propuse spre implementare, primarul Vasile Bajan va fi ajutat de catre reprezentantii Consiliului local. Potrivit declaratiilor primarului comunei, in data de 14 iunie Consiliul local a fost constituit, astfel ca, in prezent, acesta este format din noua consilieri, dupa cum urmeaza: cinci reprezentanti ai Partidului Social Democrat, doi ai Partidului Democrat si cate un reprezentant al Partidului National Liberal si al Partidului Umanist din Romania. Totodata, a fost ales si noul viceprimar al comunei Saraiu, in persoana social-democratului Marinel Eftinca.Conform celor declarate de primarul comunei, constituirea Consiliului local a fost urmata de prima sedinta a noii administratii locale, unde au fost discutate prioritatile unitatii administrativ-teritoriale.

Indeplinirea promisiunilor din campania electorala

Chiar daca nu a trecut foarte mult timp de la desemnarea pentru inca un mandat a primarului Vasile Bajan, acesta a inceput deja sa realizeze toate demersurile necesare pentru indeplinirea promisiunilor facute populatiei comunei in campania electorala. In acest sens, primarul Bajan a declarat ca "primul proiect dezbatut pe ordinea de zi a sedintei a fost cel care viza suplimentarea creditului bancar cu inca opt miliarde lei pentru continuarea Programului Sapard privind reabilitarea si modernizarea drumurilor de pe raza comunei". In opinia sefului administratiei publice locale, acest program este unul dintre cele mai importante derulate la nivelul comunei, prin intermediul lui fiind modernizati aproximativ 13 kilometri de drumuri comunale. "In prezent, lucrarile de reabilitare a drumurilor au fost finalizate in proportie de 75%, ceea ce inseamna ca suntem in faza de turnat bitum in Saraiu si in satul Dulgheru. Tot in satul Dulgheru, cei care se ocupa de realizarea acestui program mai au de turnat piatra pe inca trei strazi", a subliniat Vasile Bajan. El este increzator ca, in ciuda timpului nefavorabil care a intarziat lucrarile, modernizarea drumurilor va fi finalizata pana la sfarsitul lunii august, cu o luna mai devreme de termenul limita.

Lucrari edilitare in satul Dulgheru

In aceste zile, Primaria si Consiliul Local Saraiu au in calcul si finalizarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a lacasului de cult din satul Dulgheru. "Tot in campania electorala pentru alegerile locale am promis oamenilor ca voi finaliza modernizarea bisericii din acest sat. Aceasta investitie a fost demarata in urma cu cateva luni si va fi suportata din fonduri de la bugetul local", a mentionat primarul Bajan. Potrivit declaratiilor sefului administratiei locale, la biserica au fost realizate reparatii capitale, la sfarsitul acestei saptamani urmand a fi finalizata inlocuirea acoperisului. Dupa aceasta etapa se va trece la realizarea tencuielilor interioare si exterioare ale lacasului. Totodata, se va avea in vedere si pavarea aleii din fata bisericii, iar gardul care inconjoara lacasul de cult va fi modernizat. Pentru a imbunatati pe cat posibil viata populatiei din Dulgheru, administratia locala se ocupa, in prezent, si de realizarea tuturor demersurilor necesare pentru montarea retelei de apa potabila in acest sat. "In acest moment suntem in faza de obtinere a avizului de mediu pentru aductiunea de apa, urmand ca lucrarile sa demareze in cel mai scurt timp. Acest proiect este una dintre prioritatile actualei administratii locale, deoarece a beneficia de apa potabila este un lucru vital, normal si necesar omului", a mai spus primarul Vasile Bajan.

Impaduritul va duce la crearea de locuri de munca

O alta prioritate a actualei administratii locale este aceea a impaduritului. Pentru realizarea acestui obiectiv, Primaria Saraiu a donat, in urma cu mai multe luni, o suprafata de 250 de hectare teren pentru a fi impadurit, urmand ca in toamna sa fie demarate lucrarile. "In cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii Administratiei Domeniilor Statului conditia pusa de primarie a fost aceea ca, la realizarea impaduririi, sa fie folositi cetateni din comuna, astfel incat sa putem crea noi locuri de munca pentru populatia din aceasta zona", a conchis primarul comunei Saraiu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2683

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3207

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3401

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3439

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3778

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6182

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2661

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5203

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2984

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3010

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3000

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2658

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2761

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2756

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2752