ZIUA in judet

Moş Crăciun ajunge şi la Topalu! Peste 900 de pachete, împărţite de Primărie

Deşi sărbătorile de iarnă bat la uşă, iar mai toate administraţiile locale iau o pauză în această perioadă, Primăria Topalu continuă eforturile pentru modernizarea comunităţii. 

În întâmpinarea sărbătorilor, Consiliul Local Topalu a aprobat acordarea a 680 de pachete cu alimente pentru familiile din comună. 256 de pachete vor primi şi copiii.

„Oamenii trebuie să simtă bucuria sărbătorilor de iarnă. Să simtă bucuria Naşterii Domnului. Consilierii locali au aprobat ca suma de 20.000 de lei să fie direcţionată de la bugetul local pe pachete pentru sărbători. Nu vorbim de pachete sociale, ci de pachete pentru toate familiile şi toţi copiii. Cred că măcar un strop de fericire dacă aducem în inimile şi ochii lor, tot am reuşit ceva”, a afirmat gospodarul-şef al comunei Topalu, Valentin Stanciu.
 
De asemenea, principalele artere ale comunei au fost împodobite cu ghirlande luminoase menite a întâmpina sărbătorile. Administraţia a achiziţionat, de curând, mai multe instalaţii ornamentale noi, însă, în mare parte, vor fi utilizate cele din anii precedenţi.
 
De curând, administraţia locală a finalizat implementarea proiectului - în valoare de 467.515 lei fără TVA - privind asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri comunale. Proiectul, realizat cu bani de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prevede modernizarea şi reabilitarea străzilor Salcâmului, Nufărului, Dorului şi Panseluţei.
 
Pe agenda autorităţii locale de la Topalu se află şi proiectul privind introducerea unei reţele de canalizare în comună. „Întrucât bugetul Primăriei este foarte mic şi nevoile sunt mari, ne-am adaptat şi am depus acest proiect pentru finanţare europeană. Am strâns documentaţia necesară, inclusiv cererea de finanţare europeană, proiectul aflându-se acum pe mesele specialiştilor europeni”, a afirmat şeful autorităţii publice locale. Dacă proiectul va fi aprobat, comuna Topalu va primi un milion de euro pentru amplasarea a 13 kilometri de conducte de canalizare, dar şi pentru instalarea unei staţii de epurare în Topalu.

În atenţia autorităţii publice locale se află şi problema câinilor maidanezi. În ultima vreme, aceştia s-au înmulţit atât de mult, încât administraţia nici nu mai ştie câţi sunt liberi pe drumurile comunei. Pentru a diminua numărul acestora, de curând, Primăria Topalu a încheiat un contract cu Luceafărul SRL, o societate specializată în strângerea câinilor vagabonzi. Până acum, au fost desfăşurate două acţiuni de colectare a acestora. 20 de suflete nu vor mai hoinări pe străzi, ci vor locui în adăposturi speciale.
 
Conform contractului, administraţia va plăti aproximativ 330 de lei pentru fiecare câine capturat, transportat, deparazitat, vaccinat şi hrănit în adăposturi speciale timp de două săptămâni, adică termenul dat de lege. Dacă maidanezii prinşi nu vor fi adoptaţi în termen de 15 zile, aceştia vor fi eutanasiaţi şi neutralizaţi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Posturi vacante la Primăria Comunei Topalu. Când are loc concursul

15 Jan 2020 1120

Primăria Comunei Topalu face angajări. Condiții

18 Nov 2019 1218

Festivalul-concurs „Dan Moisescu” găzduit de comuna constănțeană Topalu, la cea de-a XXIII-a ediție

09 Sep 2019 1411

Decizia nu este definitivă Un fost primar din judeţul Constanţa, obligat să despăgubească instituţia pe care a condus-o

09 Aug 2019 3261

Primăria comunei Topalu va achiziţiona un buldoexcavator (document)

27 Dec 2018 897

Primăria Comunei Topalu angajează şofer. Când va avea loc concursul

03 May 2018 1096

Nevoi multe, bani puţini Se caută o soluţie privind acordarea burselor pentru elevii din comuna Topalu

29 Nov 2017 889

Premieră culturală în comuna Topalu Festival rock la poalele Cetăţii Capidava

29 Jun 2017 2053

Mica Unire a fost sărbătorită cu fast la Topalu

26 Jan 2017 1321

Comuna Topalu are un nou consilier local Administraţia a găsit soluţia pentru problema câinilor maidanezi

20 Oct 2016 2407

S-a semnat contractul pentru prinderea maidanezilor! Proiectul pentru reţeaua de canalizare din Topalu, în faza de documentaţie

08 Sep 2016 1151

Administraţia a găsit soluţia pentru câinii maidanezi! Asfaltarea comunei Topalu, prioritatea zero a aleşilor locali

11 Aug 2016 1602

Asfaltarea străzilor din comuna Topalu, obiectivul principal al aleşilor locali în acest mandat

28 Jul 2016 1825

Pregătiri pentru Ziua Copilului, la Topalu

04 May 2016 1626

Restaurarea Cetăţii Capidava bate pasul pe loc Străzile din Topalu, în reabilitare cu bani de la bugetul local

14 Apr 2016 1828