Moş Nicolae, aşteptat într-o clădire nouă. Sediul şcolii vechi a fost reabilitat

Sărbătorile de iarnă din 2014 se vor derula sub egida unui nou însemn heraldic la Saligny. Guvernul a adoptat luna trecută noua stemă a localităţii, însemn care îi reprezintă mai bine pe locuitorii comunei. Stemă care îşi va găsi negreşit locul pe clădirea nou reabilitată a şcolii. „După mai mult timp în care am solicitat ajutor, Consiliul Judeţean Constanţa ne-a acordat sprijinul pentru a face câteva lucrări care se impuneau. În primul rând, era nevoie să reabilităm complet şcoala veche. Cei mici au învăţat în şcoala cea nouă, de aceea aici lucrările s-au putut desfăşura fără probleme atâta vreme cât timpul a ţinut cu noi. Investiţia pentru acest proiect este de peste 100.000 de euro, dar lucrarea finală va fi una de care cu siguranţă vom fi mândri şi de care se vor bucura mai multe generaţii de elevi“, a declarat primarul Ion Beiu.
 
Şi cum luna decembrie este una în care copiii sunt cei mai răsfăţaţi, şeful autorităţii locale, Ion Beiu, a declarat că pentru cei aproximativ 300 de copii din localitate au fost pregătite cadouri de Moş Nicolae.
 
Şi lucrările la biserica de lemn au fost reluate. „Constructorul a avut câteva probleme şi am fost înţelegători. Lucrările au fost reluate de câteva săptămâni şi sperăm să decurgă fără complicaţii. După finalizarea construcţiei, în funcţie de resursele băneşti avute la dispoziţie, vor fi achiziţionate şi scaunele şi alte obiecte de cult bisericesc. Construirea bisericii a presupus o investiţie de 700.000 de lei“, a completat gospodarul-şef.
 
„Din păcate, acum avem un alt proiect care stagnează: drumul de exploatare agricolă, lung de şapte kilometri şi care are drept obiectiv să lege toate satele arondate comunei“, a declarat primarul comunei Saligny, Ion Beiu. „Au fost începute lucrările la podeţe. În total, 32 de astfel de podeţe sunt cuprinse pe toată lucrarea drumului. Am avut şi câteva probleme din cauza ploilor, dar, momentan, am fost nevoiţi să oprim demararea lucrărilor“, a conchis primarul Ion Beiu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Saligny Povestea celor două biserici din Făclia. „Când pășești în curtea bisericii, trebuie să ai în imaginație că ai pășit în grădina raiului“ (galerie foto+video)

11 Oct 2021 5363

Parohia Faclia din județul Constanța este în doliu. Soția preotului din localitate a decedat

07 Apr 2019 11215

Biserica din Făclia, inaugurată Parcarea din vecinătatea sediului Primăriei Saligny, aproape gata

04 May 2016 2836

Lucrările la biserica de lemn din satul Făclia, stopate Noul sediu al Primăriei Saligny, gata în două săptămâni

03 Mar 2016 2356

Biserica din satul Făclia, un vis pe cale de a deveni realitate

08 Apr 2015 2187

Lucrările de la biserică, reluate Enoriaşii din satul Făclia vor avea cel mai frumos loc de rugăciune

30 Sep 2014 1793

Anul viitor, hramul îi va prinde în haine noi Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului de la Făclia, aproape finalizată

19 Aug 2014 1738

La Saligny, ploile au încetinit ritmul lucrărilor Din toamnă, reabilitarea bisericii din Făclia intră în linie dreaptă

10 Jul 2014 2210

Aleşii locali luptă pentru ca localitatea să devină una cu adevărat europeană Comuna Saligny, în prag de modernizare

12 Jun 2014 2412

Satele dobrogene, sate europene Se lucrează continuu la drumul de exploatare agricolă de la Saligny

15 Apr 2014 1722