ZIUA in judet

Nevoi multe, bani puţini Se caută o soluţie privind acordarea burselor pentru elevii din comuna Topalu

„Primăria, ca instituţie, trebuie să funcţioneze pe principiul unei societăţi comerciale care oferă servicii către cetăţeni şi rezultatele sunt în funcţie de cât de bune şi multe sunt, altfel nu facem administraţie locală eficientă”, este de părere primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu. Deoarece vrea ca în localitatea în care trăieşte lucrurile să se desfăşoare fără impedimente, primarul consideră că atenţia trebuie îndreptată pe mai multe domenii: educaţie, sănătate, cultură şi agroturism.
„Toate aceste lucruri trebuie să aibă un punct comun, pentru că nu poate să funcţioneze niciunul dintre aceste domenii fără o administraţie bună, fără specialişti şi consecvenţă”, a adăugat primarul Valentin Stanciu. 

Problema burselor pentru elevi  

Şi, cum educaţia este esenţială în orice societate, şeful administraţiei publice locale din Topalu nu s-a sfiit să abordeze şi problema burselor şcolare, care, potrivit legislaţiei în vigoare, ar trebui să se acorde elevilor.
„Discutăm despre burse, dar nu ştiu dacă trebuie să ne referim doar la stimularea elevilor când ei au şi alte nevoi pe care încercăm să le rezolvăm şi care, desigur, presupun finanţare. Noi, spre exemplu, pentru copiii noştri, asigurăm transport gratuit celor de la Capidava la Topalu, dar şi pentru toţi elevii de liceu pentru care actualele prevederi legale nu asigură toată suma necesară decontării abonamentelor, iar noi completăm. Referitor la bursele sociale, cred că nimeni nu va găsi nişte criterii echitabile. Cât priveşte bursele de merit, eu mă gândesc la nişte burse care să fie acordate primilor trei elevi dintr-o unitate de învăţământ care au rezultate foarte bune la învăţătură. Decât să dăm 200-300 de lei, mai bine dăm câte 1.500 de lei primului din şcoală, 1.200 celui clasat pe locul 2 şi 1000 de lei următorului. Să se şi simtă cumva acest stimulent şi să fie şi copiii mai interesaţi să ajungă la acel standard astfel încât să primească bursele acelea. Cu o hotărâre de Consiliu Local se pot face lucrurile acestea”, a afirmat primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.

Ştiut fiind faptul că legislaţia în vigoare are alte prevederi referitor la acordarea burselor pentru elevi, gospodarul-şef a ţinut să menţioneze un aspect deloc de neglijat.
„Vă mai spun ceva. E uşor să cerem, dar dacă nu avem identificată sau nu găsim şi sursa de finanţare... Şi mie mi-e uşor să spun să îmi dea Guvernul bani, dar nu pot nici aşa să cer. Noi încercăm să găsim fonduri pentru tot ceea ce se impune, şi când spun impune nu mă refer doar la ceea ce prevede legea, dar mai trebuie să vezi şi cât poţi să realizezi, trebuie să fii realist”, a subliniat şeful administraţiei publice locale din Topalu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Comunei Topalu face angajări. Condiții

18 Nov 2019 663

Tablourile de la Topalu, supuse expertizei

06 Nov 2019 378

Cazul Colecţiei Dinu şi Sevasta Vintilă - se discută despre expertiză

04 Nov 2019 276

Preoți și biserici la sat Parohia Dunărea, județul Constanța (galerie foto)

26 Oct 2019 2529

Cerere de recuzare admisă Experţi noi în procesul pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă

23 Oct 2019 311

O nouă înfăţişare în procesul pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă din Topalu Ce solicita Gheorghe Vintilă în actul prin care a donat cele peste 200 de tablouri

21 Oct 2019 574

Viorica Dăncilă îşi lansează candidatura pentru alegerile prezidenţiale la Constanţa

15 Oct 2019 1370

Inventarul exact al Colecţiei Dinu şi Sevasta Vintilă din Topalu. 20 de opere semnate de Tonitza

15 Oct 2019 914

Tablouri de peste 2 milioane de euro, trecute cu 80 de lei în inventar Situație imposibilă! Nu s-a găsit niciun evaluator pentru Colecția Dinu și Sevasta Vintilă din Topalu

14 Oct 2019 1043

Procesul pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă, amânat la Galaţi

09 Oct 2019 271

Poliţia Transporturi Constanţa Mai multe bunuri confiscate de oamenii legii, în Topalu (galerie foto).

08 Oct 2019 671

Soarta Colecţiei Dinu şi Sevasta Vintilă, din nou în atenţia judecătorilor gălăţeni

07 Oct 2019 464

Primarul Valentin Stanciu - „Pentru mine, au o valoare inestimabilă“ Comuna Topalu caută evaluator pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă

04 Oct 2019 354

Dan Moisescu, omagiat într-o minunată monografie lansată la Constanța (galerie foto)

03 Oct 2019 705

Apreciată la peste 2,5 milioane de euro Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă, trecută în evidenţa contabilă cu valoarea de 88,10 lei

02 Oct 2019 700