Noi staţii de autobuz şi treceri de pietoni, pe agenda autorităţilor din Saligny

Consilierii locali din comuna Saligny au fost convocaţi de primarul Ion Beiu în şedinţa ordinară pe luna septembrie. Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe proiecte de hotărâre prin care reprezentanţii administraţiei publice locale vor să rezolve probleme stringente ale comunităţii. Nicolae Țeleneanu, viceprimarul comunei Saligny, a confirmat că printre proiectele de hotărâre ce au fost supuse votului aleşilor locali s-a regăsit o rectificare de buget prin care se direcţionează nişte bani.
 
„Vrem să facem două treceri de pietoni, una în comuna Saligny, cealaltă în localitatea Făclia, vrem să amenajăm două staţii de autobuz, iar o parte din bani au fost direcţionaţi pentru Școala nr. 9 din Saligny. Totodată, a trebuit să prevedem nişte bani pentru obţinerea unor autorizaţii de la ISU pentru Primăria Saligny şi pentru grădiniţă“, ne-a explicat viceprimarul Țeleneanu.
 
În aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Comunal Saligny, aleşii au aprobat şi acordarea unor ajutoare financiare din partea administraţiei publice locale pentru persoane aflate în nevoie, mai precis, pentru câţiva localnici cu probleme de sănătate - Călin Chiva şi Fănel Călin. Un alt proiect de hotărâre a vizat acordarea unor tichete sociale pentru o tânără bolnavă din Saligny.
 
Nu în ultimul rând, viceprimarul Nicolae Țeleneanu era bucuros că „de la Ministerul Dezvoltării ne-au venit aproximativ şase miliarde de lei pentru achitarea unor facturi întocmite în urma mai multor lucrări de asfaltare a drumurilor, deja executate“.

În căutare de personal pentru Primărie  

În paralel, reprezentanţii Primăriei Saligny încearcă să-şi completeze organigrama cu oameni pregătiţi. Aşa se explică faptul că, luna viitoare, la sediul instituţiei se va organiza un concurs pentru ocuparea unei funcţii vacante de referent clasa III, grad profesional asistent, în cadrul Compartimentului Stare civilă şi resurse umane din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Saligny.
 
Conform unui anunţ postat pe site-ul Primăriei Saligny, persoanele interesate să participe la concurs trebuie să aibă studii liceale, respectiv studii medii liceale finalizate cu diplomă de Bacalaureat, minimum şase luni în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice respective, dar şi cunoştinţe de operare PC - nivel mediu. Dacă aceste criterii sunt îndeplinite, dosarele de înscriere la concurs pot fi depuse la sediul Primăriei Saligny în termen de 20 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a (n.r. 14.09.2016). Concursul va avea loc la sediul Primăriei şi constă în două etape: proba scrisă, programată pentru data de 18 octombrie, la ora 10.00, şi interviul, pe 20 octombrie, la ora 10.00.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria comunei Saligny, județul Constanța, licitație pentru sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare

26 Mar 2024 341

Afaceri Constanța Primăria Saligny vinde mai multe terenuri intravilane

26 Mar 2024 330

Afaceri Constanța Mai multe persoane fizice au obținut terenuri de la Primăria Saligny

21 Mar 2024 374

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL modernizează cu 3,08 milioane de euro străzile din Murfatlar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 514

Primăria Saligny, județul Constanța, reabilitează căminul din localitate

04 Mar 2024 469

Județul Constanța Primăria Saligny, contract cu o firmă din Capitală. Vizată este reabilitarea energetică a căminului din Făclia

01 Mar 2024 490

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 844

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1031

Licitații Constanța Licitație organizată de Primăria Lipnița înfiintarea unui sistem de alimentare cu apă în satul Cuiugiuc (DOCUMENT)

09 Feb 2024 737

Primăria Saligny, județul Constanța dotează sala de sport din localitate

05 Feb 2024 705

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 706

DAF Trans 2000 SRL, contract de peste 1 milion de euro cu Primăria Ovidiu! Ce lucrări va executa

24 Jan 2024 836

Primăria Saligny, investiție nouă în localitate, pentru prevenirea inundațiilor (DOCUMENT)

10 Jan 2024 749

Primăria Mihai Viteazu, județul Constanța, investește în infrastructură! Iată ce lucrări efectuează

29 Dec 2023 808

Licitație de 2,7 milioane de euro Primăria Ion Corvin din județul Constanța atribuie un contract privind execuția lucrărilor de modernizare a unui drum comunal

27 Dec 2023 822