ZIUA in judet

Noua grădiniţă de la Crucea este aproape gata. Anul şcolar 2016-2017 îi aşteaptă pe prichindei cu porţile deschiseIndiferent de numărul investiţiilor în infrastructura locală, pentru comunitate, cea mai importantă rămâne educaţia. Iar acest lucru îl ştie cel mai bine primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, care se poate mândri că a format generaţii întregi de oameni, mulţi dintre ei ajungând chiar să îi fie colegi. La Crucea se fac reale progrese în segmentul ce ţine de educaţie. Autorităţile publice locale au solicitat 500.000 de euro din fonduri guvernamentale pentru extinderea cu patru noi săli de clasă a Liceului Tehnologic din localitate, iar lucrările sunt pe punctul de a demara. Mai mult, din toamnă, un alt vis al primarului va deveni realitate: copiii din comuna Crucea vor avea o nouă grădiniţă.
 

„La grădiniţă se lucrează intens. Acum se fac ultimele finisaje, se lucrează la împrejmuirea locurilor de joacă. Suntem pe ultima sută de metri“, a precizat primarul Gheorghe Frigioi.

 
Nu doar lucrările ce vizează infrastructura şcolară sunt în toi, ci şi cele privind introducerea reţelei de alimentare cu apă.
 

„Lucrăm intens la finalizarea alimentării cu apă de la Stupina. Până cel târziu luna viitoare, sperăm să se facă probele de presiune. Şi proiectul privind alimentarea cu apă a satului Gălbiori este în toi. Până acum s-a finalizat cam 50% din totalul lucrărilor. În ceea ce priveşte lucrările de la Şiriu şi Crişan, în prezent se instalează conducta de la bazinul central de colectare înspre satul Şiriu. În această perioadă a lucrărilor, Primăria şi Consiliul Local al comunei Crucea asigură recipiente cu apă potabilă pentru familiile cu copii între zero şi şase ani, dar şi pentru persoanele cu grave probleme de sănătate“, a adăugat primarul Gheorghe Frigioi.
 
În această vară, comuna Crucea se bucură şi de sprijinul pompierilor militari. O subunitate de pompieri va asigura intervenţia în caz de nevoie, până la finele lunii septembrie. „Am făcut o solicitare în acest sens, întrucât aveam o reală nevoie de această unitate în perioada căldurilor de peste 35 de grade şi în condiţiile  în care campania de recoltare a păioaselor e în desfăşurare“, a explicat primarul Gheorghe Frigioi.
 
Totodată, la Crucea a început funcţionarea azilului de Bătrâni. Acesta funcţionează în prezent la 65% din capacitate.
 

„În fiecare săptămâna avem două-trei persoane care intră în evaluare în vederea primirii în Căminul de Bătrâni. Am făcut acest proiect cu gândul la bătrânii noştri care nu au pe nimeni şi au nevoie de ajutor specializat, de un loc unde să fie primiţi, înţeleşi şi sprijiniţi. Ne bucurăm că avem solicitări şi că proiectul nostru a prins elan“, a conchis primarul Gheorghe Frigioi.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Drumurile din comuna Crucea şi din satele Băltăgeşti şi Gălbiori, reabilitate de Strabag SRL (document)

12 Dec 2018 450

Primăria Comunei Crucea angajează inspector. Condiţii de participare

29 Sep 2018 551