Noua grădiniţă de la Crucea este aproape gata. Anul şcolar 2016-2017 îi aşteaptă pe prichindei cu porţile deschise



Indiferent de numărul investiţiilor în infrastructura locală, pentru comunitate, cea mai importantă rămâne educaţia. Iar acest lucru îl ştie cel mai bine primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, care se poate mândri că a format generaţii întregi de oameni, mulţi dintre ei ajungând chiar să îi fie colegi. La Crucea se fac reale progrese în segmentul ce ţine de educaţie. Autorităţile publice locale au solicitat 500.000 de euro din fonduri guvernamentale pentru extinderea cu patru noi săli de clasă a Liceului Tehnologic din localitate, iar lucrările sunt pe punctul de a demara. Mai mult, din toamnă, un alt vis al primarului va deveni realitate: copiii din comuna Crucea vor avea o nouă grădiniţă.
 

„La grădiniţă se lucrează intens. Acum se fac ultimele finisaje, se lucrează la împrejmuirea locurilor de joacă. Suntem pe ultima sută de metri“, a precizat primarul Gheorghe Frigioi.

 
Nu doar lucrările ce vizează infrastructura şcolară sunt în toi, ci şi cele privind introducerea reţelei de alimentare cu apă.
 

„Lucrăm intens la finalizarea alimentării cu apă de la Stupina. Până cel târziu luna viitoare, sperăm să se facă probele de presiune. Şi proiectul privind alimentarea cu apă a satului Gălbiori este în toi. Până acum s-a finalizat cam 50% din totalul lucrărilor. În ceea ce priveşte lucrările de la Şiriu şi Crişan, în prezent se instalează conducta de la bazinul central de colectare înspre satul Şiriu. În această perioadă a lucrărilor, Primăria şi Consiliul Local al comunei Crucea asigură recipiente cu apă potabilă pentru familiile cu copii între zero şi şase ani, dar şi pentru persoanele cu grave probleme de sănătate“, a adăugat primarul Gheorghe Frigioi.




 
În această vară, comuna Crucea se bucură şi de sprijinul pompierilor militari. O subunitate de pompieri va asigura intervenţia în caz de nevoie, până la finele lunii septembrie. „Am făcut o solicitare în acest sens, întrucât aveam o reală nevoie de această unitate în perioada căldurilor de peste 35 de grade şi în condiţiile  în care campania de recoltare a păioaselor e în desfăşurare“, a explicat primarul Gheorghe Frigioi.
 
Totodată, la Crucea a început funcţionarea azilului de Bătrâni. Acesta funcţionează în prezent la 65% din capacitate.
 

„În fiecare săptămâna avem două-trei persoane care intră în evaluare în vederea primirii în Căminul de Bătrâni. Am făcut acest proiect cu gândul la bătrânii noştri care nu au pe nimeni şi au nevoie de ajutor specializat, de un loc unde să fie primiţi, înţeleşi şi sprijiniţi. Ne bucurăm că avem solicitări şi că proiectul nostru a prins elan“, a conchis primarul Gheorghe Frigioi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

23 Mar 2024 396

Proiect finanțat prin PNRR Newbuilding Cons SRL va construi un centru de colectare a deșeurilor în comuna Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

22 Mar 2024 549

Licitații Constanța Primăria Crucea reabilitează Căminul Cultural din localitatea Șiriu (DOCUMENT)

19 Mar 2024 484

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575

Ce nereguli au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 644

Achiziții Constanța Primăria Crucea solicită ofertă de preț pentru construirea unui teren de sport cu balon la Băltăgești (DOCUMENT)

04 Mar 2024 453

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1014

A fost solicitat acord de mediu Primăria Crucea, județul Constanța tot mai aproape de realizarea noului cartier pentru tineri din satul Gălbiori

06 Feb 2024 928

Cumpărare directă Constanța Proiect Group va gestiona sistemul de iluminat public în Crucea (DOCUMENT)

31 Jan 2024 504

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, la Curtea de Apel. Cine a câștigat în primă instanță

27 Jan 2024 715

Licitații Constanța Reabilitare energetică la Liceul Tehnologic Crucea. Ce firme au câștigat contractul (DOCUMENT)

06 Dec 2023 1017

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL, contract de peste 1,24 de milioane de euro pentru asfaltări în Siriu, comuna Crucea (DOCUMENT)

20 Nov 2023 1006

Moctezuma Consulting SRL a câștigat licitația pentru consultanță infrastructură de iluminat public în municipiul Constanța(DOCUMENT)

08 Oct 2023 1090

Licitații Constanța Aproape un milion de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat în comuna Crucea. Ce firmă a câștigat contractul? (DOCUMENT)

28 Sep 2023 895

Cumpărări directe Constanța Primăria Crucea, achiziție pentru gospodărie comunală

12 Sep 2023 872