A treia-i norocoasă?!? O nouă licitaţie pentru construirea punctului de debarcare de la Hârşova

Mai întâi, proiectul de asfaltare a drumurilor, apoi, cel pentru construirea unui punct de debarcare şi primă comercializare a peştelui. Acestea au fost marile provocări din ultima vreme ale primarului oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Ambele proiecte, derulate cu fonduri europene, au fost puse în pericol din pricina contestaţiilor. Dacă cel privind asfaltarea este în implementare, făcându-se acum ultimele retuşuri, cel al construirii unui punct de debarcare şi primă comercializare a peştelui a avut parte de numeroase obstacole.
 
„Lucrările de asfaltare a celor 13 kilometri de drum din oraş decurg bine. Se lucrează la foc continuu însă. Cum termenul-limită era stabilit pentru 15 august, am solicitat prelungirea duratei lucrărilor cu două luni. Nu am dorit să ne grăbim şi să terminăm lucrările la termenul stabilit pentru că, poate, calitatea lucrărilor nu ar fi fost aceeaşi şi trebuie să luăm în calcul şi situaţiile neprevăzute, de aceea am decis că aceasta este cea mai bună variantă“, a explicat primarul Tudor Nădrag.
 
Proiectul autorităţii publice locale de la Hârşova care a avut parte de cele mai multe piedici este cel intitulat „Construire punct debarcare, descărcare şi primă comercializare a peştelui în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa“. După ce, la prima licitaţie, nu s-a prezentat niciun ofertant, procedura a fost reluată. „La a doua strigare, am avut un participant, care a şi îndeplinit criteriile pentru a se califica şi a-şi adjudeca acest contract. Astfel că suntem deja la a treia procedură de licitaţie pentru un proiect care este destul de uşor. Dacă nu ducem proiectul la final şi pierdem aceşti bani, vor râde şi curcile de noi“, a declarat primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.
 
Ieri au fost deschise ofertele şi pentru această a treia strigare a proiectului. O singură firmă s-a prezentat însă la licitaţie. Este vorba despre Salcar Prod SRL, din Bucureşti. „Am primit o singură ofertă, iar în prezent, suntem în stadiul de analizare a acestei oferte. Nu s-a mai prezentat această firmă până acum la licitaţie, sperăm ca toată documentaţia să fie în regulă. Deşi termenul legal în care comisia analizează oferta este de 20 de zile, facem tot posibilul să scurtăm acest interval, astfel încât, dacă totul este în regulă, să poată fi demarate lucrările“, au explicat reprezentanţii Primăriei Hârşova, pentru ZIUA în judeţ.
 
Valoarea totală supusă procedurii de achiziţie publică este 768.575 de lei fără TVA, din care amenajare teren - 14.540 de lei, execuţie lucrări ponton - 205.560 de lei, execuţie clădire - 500.307 lei, utilaje şi echipamente - 39.900 de lei şi organizare de şantier - 8.268 de lei.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Hârșova cumpără dispozitive și echipamente tehnologice pentru unități de învățământ preuniversitar (DOCUMENT)

21 Mar 2024 506

Cumpărări directe Constanța Primăria Hârșova, contract cu Percons EU SRL pentru consultanță privind accesarea de fonduri (DOCUMENT)

08 Mar 2024 635

Primăria Orașului Hârșova, județul Constanța face angajări! Ce post este scos la concurs

02 Mar 2024 805

Primăria Hârșova, județul Constanța angajează medic specialist medicină generală

02 Mar 2024 515

Primăria Hârșova, județul Constanța cumpără servicii de elaborare documentații tehnico-economice (DOCUMENT)

28 Feb 2024 536

Cumpărări directe Constanța Realizarea Centrului Comunitar Integrat Hârșova, pe mâna societății Sigeco Tecnis SRL (DOCUMENT)

21 Feb 2024 520

Primăria Hârșova plătește aproape jumătate de milion de euro pentru implementarea colectării selective. Cine sunt câștigătorii contractului? (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 746

Licitații Constanța Acvashop Trade SRL va livra mobilierul pentru Ansamblul Vasile Cotovu, din Hârșova (DOCUMENT)

29 Dec 2023 756

Angajări Constanța Primăria Hârșova angajează secretar. Condițiile de îndeplinit

15 Dec 2023 1257

Primăria orașului Hârșova, județul Constanța, angajează mediator sanitar

27 Nov 2023 898

Angajat al Primăriei Hârșova, arestat! Scandal în cimitirul din localitate

16 Nov 2023 1406

Licitații Constanța O firmă controlată de acționarii FC Botoșani vor construi un parc fotovoltaic pentru Primăria Hârșova

12 Oct 2023 1163

Primăria Orașului Hârșova scoate la concurs trei posturi vacante. Cine poate participa

22 Sep 2023 871

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța este partener Când va avea loc a doua ediție a Școlii de Vară de la Cetatea Carsium?

07 Sep 2023 770

Transportator județean, în vizorul Primăriei Constanța. Decizie de impunere pentru încasarea taxei de folosire tramă stradală

23 Aug 2023 3500