O victorie în primă instanţă dă speranţă Verdictul în procesul Mangalia - Limanu, un act de dreptate!


 
Un prim verdict în procesul ce se desfăşoară de ani buni şi care are ca obiect stabilirea graniţei dintre unităţile administrativ-teritoriale Mangalia şi Limanu a fost dat de Tribunalul Constanţa. Comuna Limanu a avut câştig de cauză, iar asta îi aduce în domeniul public administrat nu mai puţin de 40 de hectare de teren.
 
Vestea a făcut vâlvă în presa locală, mai ales că 23 de hectare de teren din suprafaţa totală ce ar urma să revină Primăriei Limanu se află în zona Şantierului Naval Mangalia. Asta ar presupune venituri anuale substanţiale în plus la bugetul local al comunei conduse de primarul Nicolae Iustin Urdea.
 
Desigur, chiar dacă este o primă bătălie câştigată într-un război ce datează din anul 2013, gospodarul-şef al comunei se bucură de verdictul dat de Tribunalul Constanţa. Totodată, Urdea spune că nu trebuie uitate nici circumstanţele în care s-a produs ciuntirea acestei suprafeţe din avuţia comunei şi dă vina pe angajaţi ai Primăriei Mangalia de la acea vreme.

„În anul 1999, persoane din Primăria Mangalia, membri ai unei comisii de delimitare, în mod abuziv, fără un acord cu Primăria Limanu, au fixat delimitarea dintre cele două localităţi, intrând pe terenul comunei de la acea vreme“, a declarat şeful administraţiei locale al comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea.


Proces cu iz politic

 Prima decizie a instanţei şterge un pic din supărarea localnicilor şi dă o speranţă autorităţilor că, după atâţia ani, Limanu îşi va recăpăta terenul. „Moral a fost din partea mea să nu semnez acest acord, să se ajungă în instanţă, şi aici să se decidă. Deocamdată, avem o decizie favorabilă pentru Limanu, este un act de dreptate, dar există procedura de recurs. Aşteptăm să vedem soluţia finală“, a menţionat primarul comunei.


 
Urdea este încântat de performanţa apărătorilor din instanţă, însă e conştient că reprezentanţii Primăriei Mangalia vor apela la toate căile de atac pentru a întoarce verdictul, în apel, în favoarea lor. Mai mult, victoria este umbrită şi de faptul că acest proces este exploatat în înfruntările politice tipice unui an electoral.

„Nu sunt mulţumit că acest proces a luat o întorsătură politică şi nimeni nu verifică situaţia din trecut, în perioada 1996 - începutul lui 2000, când s-a produs delimitarea abuzivă, şi nu se interesează cum s-a produs această delimitare“, a subliniat primarul comunei Lumina, Nicolae Iustin Urdea.

 
Catalogată drept un act de dreptate, sentinţa Tribunalului Constanţa oferă alte perspective de viitor administraţiei din Limanu, prin sumele care ar urma să vină, anual, la bugetul local.

„Pentru comuna Limanu, desigur, este o veste bună şi o perspectivă frumoasă pentru bugetul local. Din câte observăm, proiectele europene sunt precum nişte trenuri ce trec ultrarapid prin gările noastre şi nu reuşim să ne urcăm în vagoane. Astfel, am avea un buget local pe care-l putem estima şi pe care să ne bazăm, anual, pentru a programa proiectele de infrastructură şi numai“, a concluzionat Nicolae Iustin Urdea.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Anonim

20 Oct, 2016 20:09

Interesant. E bine ca sa castigat procesul si crex ca indiferent ce ar face cei din primaria Mangalia de vor incerca sa atace va fii in zadar daca sunt corecti cei din Primaria Limanu. Cred ca mai bine sa nu astepte bani ci sa ofere ceea ce au facut pe acele terenuri cum ar fii din Santierul naval. Cred se pot castiga bani cinstiti prin contractul cu coreenii . Asta e vandurea mea . Sper sa se vada la toti ceea ce se face si sa ajute comuna si satele .

Articole asemanatoare

Cod Galben. Atenționare nowcasting pentru judeţele Constanţa şi Tulcea. Localități vizate

04 Jun 2023 623

Nicolae Urdea, fost primar din Limanu, județul Constanța, achitat în dosarul DNA Constanța. Primul termen în apel, în octombrie

01 Jun 2023 644

Senatorul Felix Stroe, alături de mai mulți primari din județul Constanța, la Compania Națională de Investiții și Ministerul Dezvoltării

30 May 2023 686

Peste 990.000 de euro, pentru modernizarea infrastructurii rutiere în Limanu, județul Constanța. La ce firmă merg banii (DOCUMENT)

26 Apr 2023 755

Fotbalul județului Constanța Etapa a 26-a a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente (seniori + juniori)

23 Apr 2023 1571

Fotbalul județului Constanța Etapa a 24-a a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente (seniori + juniori)

09 Apr 2023 1708

Anunț Referitor la anularea procedurii de licitație publică

03 Apr 2023 679

Fotbalul județului Constanța Etapa a 23-a a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente (seniori + juniori)

02 Apr 2023 2189

Accident rutier în Limanu! O mașină a intrat în stâlp

01 Apr 2023 1088

Fotbalul județului Constanța Etapa a 22-a a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente (seniori + juniori)

26 Mar 2023 2223

Fotbalul județului Constanța Etapa a 21-a a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente

19 Mar 2023 1444

Două familii din Albești vor construi o pensiune în Vama Veche

17 Mar 2023 1108

Compania Asfalt Dobrogea, contract de peste 440.000 de euro pentru asfaltări în 2 Mai (DOCUMENT)

16 Mar 2023 1048

Județul Constanța Rezultatele etapei a 20-a a Ligii a 4-a și clasamentele

12 Mar 2023 4215

Ministrul dezvoltării a semnat noi contracte, cu finanțare din PNRR, pentru reabilitarea clădirilor publice și infrastructura pentru transportul verde. Vizate și localități constănțene (DOCUMENT)

20 Feb 2023 751