O victorie în primă instanţă dă speranţă Verdictul în procesul Mangalia - Limanu, un act de dreptate!


 
Un prim verdict în procesul ce se desfăşoară de ani buni şi care are ca obiect stabilirea graniţei dintre unităţile administrativ-teritoriale Mangalia şi Limanu a fost dat de Tribunalul Constanţa. Comuna Limanu a avut câştig de cauză, iar asta îi aduce în domeniul public administrat nu mai puţin de 40 de hectare de teren.
 
Vestea a făcut vâlvă în presa locală, mai ales că 23 de hectare de teren din suprafaţa totală ce ar urma să revină Primăriei Limanu se află în zona Şantierului Naval Mangalia. Asta ar presupune venituri anuale substanţiale în plus la bugetul local al comunei conduse de primarul Nicolae Iustin Urdea.
 
Desigur, chiar dacă este o primă bătălie câştigată într-un război ce datează din anul 2013, gospodarul-şef al comunei se bucură de verdictul dat de Tribunalul Constanţa. Totodată, Urdea spune că nu trebuie uitate nici circumstanţele în care s-a produs ciuntirea acestei suprafeţe din avuţia comunei şi dă vina pe angajaţi ai Primăriei Mangalia de la acea vreme.

„În anul 1999, persoane din Primăria Mangalia, membri ai unei comisii de delimitare, în mod abuziv, fără un acord cu Primăria Limanu, au fixat delimitarea dintre cele două localităţi, intrând pe terenul comunei de la acea vreme“, a declarat şeful administraţiei locale al comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea.


Proces cu iz politic

 Prima decizie a instanţei şterge un pic din supărarea localnicilor şi dă o speranţă autorităţilor că, după atâţia ani, Limanu îşi va recăpăta terenul. „Moral a fost din partea mea să nu semnez acest acord, să se ajungă în instanţă, şi aici să se decidă. Deocamdată, avem o decizie favorabilă pentru Limanu, este un act de dreptate, dar există procedura de recurs. Aşteptăm să vedem soluţia finală“, a menţionat primarul comunei.


 
Urdea este încântat de performanţa apărătorilor din instanţă, însă e conştient că reprezentanţii Primăriei Mangalia vor apela la toate căile de atac pentru a întoarce verdictul, în apel, în favoarea lor. Mai mult, victoria este umbrită şi de faptul că acest proces este exploatat în înfruntările politice tipice unui an electoral.

„Nu sunt mulţumit că acest proces a luat o întorsătură politică şi nimeni nu verifică situaţia din trecut, în perioada 1996 - începutul lui 2000, când s-a produs delimitarea abuzivă, şi nu se interesează cum s-a produs această delimitare“, a subliniat primarul comunei Lumina, Nicolae Iustin Urdea.

 
Catalogată drept un act de dreptate, sentinţa Tribunalului Constanţa oferă alte perspective de viitor administraţiei din Limanu, prin sumele care ar urma să vină, anual, la bugetul local.

„Pentru comuna Limanu, desigur, este o veste bună şi o perspectivă frumoasă pentru bugetul local. Din câte observăm, proiectele europene sunt precum nişte trenuri ce trec ultrarapid prin gările noastre şi nu reuşim să ne urcăm în vagoane. Astfel, am avea un buget local pe care-l putem estima şi pe care să ne bazăm, anual, pentru a programa proiectele de infrastructură şi numai“, a concluzionat Nicolae Iustin Urdea.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Anonim

20 Oct, 2016 20:09

Interesant. E bine ca sa castigat procesul si crex ca indiferent ce ar face cei din primaria Mangalia de vor incerca sa atace va fii in zadar daca sunt corecti cei din Primaria Limanu. Cred ca mai bine sa nu astepte bani ci sa ofere ceea ce au facut pe acele terenuri cum ar fii din Santierul naval. Cred se pot castiga bani cinstiti prin contractul cu coreenii . Asta e vandurea mea . Sper sa se vada la toti ceea ce se face si sa ajute comuna si satele .

Articole asemanatoare

13 străzi din comuna Limanu vor intra în reabilitare! Valoarea lucrărilor, peste 1,1 milioane de euro (DOCUMENT)

10 Jun 2024 533

Licitații Constanța Lifeguard Litoral SRL va asigura serviciul de salvare acvatică și prim ajutor în localitățile 2 Mai și Vama Veche (DOCUMENT)

09 Jun 2024 722

Alegeri locale 2024 Lista Alianțelor electorale constituite la alegerile pentru autoritățile publice locale la nivelul județului Constanța (DOCUMENT)

05 Jun 2024 698

Cumpărări directe Constanța Car Top SRL din Piatra Neamț va executa lucrări de cadastru sistematic în comuna Limanu (DOCUMENT)

05 Jun 2024 461

Licitații Constanța Primăria Limanu organizează licitație publică pentru închirierea unui imobil în Vama Veche (DOCUMENT)

31 May 2024 595

Licitație publică la Primăria Limanu, județul Constanța, pentru închirierea de chioșcuri pentru comerț stradal (DOCUMENT)

31 May 2024 434

Afaceri Constanța Patru străzi din comuna Limanu vor fi modernizate. Lucrările costă aproximativ 700.000 de euro (DOCUMENT)

29 May 2024 598

Cod Portocaliu de ploi în Dobrogea, la început de săptămână. Vezi prognoza de la malul mării, în următoarele zile (FOTO+VIDEO)

27 May 2024 1133

Ședință CJ Constanța Un imobil va trece din proprietate publică a UAT Comuna Limanu la UAT Județul Constanța (DOCUMENT)

26 May 2024 413

Fotbal Constanța CS Medgidia, aproape campioană în Liga a 4-a (GALERIE FOTO)

26 May 2024 880

O firmă din Vama Veche, în proces cu primarul și Consiliul Local Limanu. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

26 May 2024 438

Justiție Constanța Primăria comunei Limanu, la judecată cu o persoană fizică. Ce a decis instanța

22 May 2024 683

Atenție! Cod galben de ceață în județul Constanța (FOTO+VIDEO)

22 May 2024 803

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață! Când expiră avertizarea meteo

21 May 2024 842

Justiție Constanța Proces între Prefectul Județului Constanța și Primarul Comunei Limanu. Iată la ce soluție au ajuns magistrații

19 May 2024 536