Patru proiecte pentru infrastructura rutieră din comuna Mihail Kogălniceanu

Pentru orice localitate care vrea să se dezvolte şi să atragă investitori, starea în care se află infrastructura rutieră este deosebit de importantă. Ţinând cont de aceste aspecte, la nivelul comunei constănţene Mihail Kogălniceanu au fost elaborate şi depuse spre finanţare nu mai puţin de patru proiecte ce vizează modernizarea drumurilor.
 
„Vreau să vă spun că am elaborat patru proiecte, sub diverse denumiri, privind asfaltarea drumurilor din localitatea noastră. Asta presupune că am acoperit întreaga reţea de drumuri comunale şi de străzi din localitate“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
În acest context, trebuie precizat faptul că unul dintre proiectele la care făcea referire şefa administraţiei locale este deja în derulare şi se realizează prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 1, având valoarea totală de 6.544.000 de lei.
 
Între timp, administraţia locală din Mihail Kogălniceanu a primit o notificare de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru un alt proiect ce a fost depus pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, care a fost declarat eligibil şi pentru care se va aloca suma de un milion şi două sute de mii de euro, fonduri europene nerambursabile.
 
„Notificarea primită de noi se referă la drumul de intrare din satul Piatra, cel de intrare din satul Palazu Mic, practic, sunt drumurile ce fac legătura dintre drumurile naţionale şi localităţile menţionate şi, nu în ultimul rând, drumul DC85 de la capătul pistei pentru localnici, dar şi străzi din comuna noastră“, a ţinut să precizeze şefa administraţiei publice locale din Mihail Kogălniceanu.

Două proiecte cu finanţare guvernamentală 

„Avem şi cel de-al treilea proiect care a fost declarat eligibil de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în valoare de zece milioane de lei. De asemenea, nu trebuie neglijat nici faptul că, pentru prima dată, în vară s-au derulat lucrări de asfaltare în satul Palazul Mic. Aici, anul trecut, am implementat un proiect privind realizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă a localităţii, precum şi racordarea la această reţea. Acum, suntem în perioada de predare a acelei reţele de apă către SC RAJA SA Constanţa. Revenind la drumuri, în scurt timp vom încheia lucrările de asfaltare în satele Piatra şi Palazul Mic şi o parte din arterele din Mihail Kogălniceanu, toate derulându-se în cadrul primului proiect la care am făcut referire“, a declarat primarul comunei, Ancuţa Daniela Belu.
 
Cel de-al patrulea proiect privind infrastructura rutieră a comunei Mihail Kogălniceanu se va derula prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Este vorba despre un proiect în valoare de 10.522.354 de lei, ce vizează modernizarea drumurilor comunale, dar şi a celor de acces. „Acest proiect va acoperi zona de est. Am avut ca reper strada Tudor Vladimirescu şi toate arterele paralele cu ea vor fi asfaltate prin acest al doilea proiect, ce se va derula prin PNDL“, a adăugat primarul comunei.
 
În opinia sa, proiectul avizat de AFIR şi cel finanţat prin PNDL 2 vor fi demarate în luna februarie a anului viitor. „Odată cu implementarea şi definitivarea acestor proiecte, putem afirma că aproape 80% din comuna noastră va fi asfaltată“, a ţinut să sublinieze primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
Sursa foto: https://www.facebook.com/primaria.mihailkogalniceanu
 

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrele de vaccinare de la Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Cumpăna și Valu lui Traian se deschid de luni

26 Feb 2021 1109

Comunicat de presa referitor la redeschiderea zborurilor pe ruta Istanbul – Constanta – Istanbul

26 Feb 2021 342

Înștiințare către comunitate cu privire la intensificarea activităților de zbor în zona Mihail Kogălniceanu

24 Feb 2021 247

Baza militară Mihail Kogălniceanu Localnicii din zonă vor putea vedea o formație amplă de elicoptere în zbor

24 Feb 2021 722

Ce indemnizație încasează Gabriel Monea din postura de administrator provizoriu al Societății Naționale Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu

12 Feb 2021 1193

Care sunt solicitările Peste 500 de jandarmi din Constanța au chemat în instanță M.A.I. Dosarul, din nou la Curtea de Apel

08 Feb 2021 4161

Descoperire arheologică importantă Proprietarul unui teren din centrul Constanței a găsit ruinele Cetății Tomis în propria curte. Situl arheologic trebuie conservat

06 Feb 2021 2010

Ceremonie de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Spaniole, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

01 Feb 2021 617

Vești bune! Se deschide circulația pe DN2A (Hârșova – Mihail Kogălniceanu)

28 Jan 2021 808

Misiuni de Poliție Aeriană cu avioane Eurofighter Typhoon spaniole la Mihail Kogălniceanu-Constanța

21 Jan 2021 782

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu achiziționează sistem de supraveghere video

19 Jan 2021 631

Se reia procedura. Contractul de furnizare echipamente de control de securitate pentru Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, atacat la CNSC

15 Jan 2021 574

Fermă de găini la Mihail Kogălniceanu. Cine sunt investitorii

11 Jan 2021 1899

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu achiziționează o ambulanță, cu fonduri europene

04 Jan 2021 2341

Accident mortal provocat de un militar în județul Constanța. Generalul Cătălin Băhneanu, rănit. S-a cerut rejudecarea

28 Dec 2020 7051