Pentru un trai civilizat! Se lucrează în cartierul nou pentru tinerii din comuna Nicolae Bălcescu (document)

În comuna Nicolae Bălcescu, oamenii ştiu să se distreze, dar şi să muncească, iar reprezentanţii administraţiei publice locale reuşesc să îmbine utilul cu plăcutul.
 
După o petrecere pe neuitat - Ziua Recoltei -, organizată pentru „a cinsti, aşa cum se cuvine, roadele bogate ale pământului şi frăţia dintre gospodarii locului“, reprezentanţii administraţiei publice locale din Nicolae Bălcescu au continuat lucrul. Astfel, localnicii pot fi bucuroşi pentru că Primăria a demarat proiectul de lotizare şi electrificare a noului cartier de locuinţe care se va construi la marginea localităţii Nicolae Bălcescu. Echipele de muncitori lucrează în această perioadă la construirea unui post de transformare, ceea ce va permite, ulterior, racordarea la reţeaua electrică fără probleme şi în timp cât mai scurt a viitoarelor locuinţe.
 
Totodată, după finalizarea formalităţilor şi documentaţiilor tehnice, primarul a anunţat că se vor construi drumuri, trotuare şi spaţii publice care vor deservi noul cartier. „Este important să ajutăm aceşti tineri ca, după ani buni de aşteptare, să-şi poată construi, în sfârşit, o locuinţă. În momentul de faţă, se construieşte un post de transformare pentru electrificarea zonei, care va deservi viitorii locatari. Am vrut să luăm lucrurile în ordinea lor firească, astfel încât proprietarii de terenuri să găsească condiţiile optime pentru a-şi putea construi locuinţe. Le aducem curent, utilităţi publice pentru a-i ajuta să locuiască şi să trăiască în condiţii civilizate“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte.

Şedinţă extraordinară a CL Nicolae Bălcescu

În altă ordine de idei, consilierii locali au fost convocaţi în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi fiind incluse cinci proiecte de hotărâre. În cadrul întrunirii, au fost aprobate patru proiecte de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici şi partea de cofinanţare pentru proiectele referitoare la asfaltarea străzilor din comună şi introducerea reţelei de canalizare. Ultimul proiect supus votului aleşilor locali a vizat înfiinţarea Serviciului Public de Salubrizare al comunei, structură ce va funcţiona în subordinea Consiliului Local Comunal Nicolae Bălcescu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Arlechin Total Distribution SRL din București furnizează echipamente IT pentru școlile din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

18 Apr 2024 395

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu va avea un sistem de distribuție gaze naturale. Iată cine va asigura dirigenția de șantier (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 513

​Cumpărări directe Constanța Primăria Nicolae Bălcescu închiriază utilaje (DOCUMENT)

12 Apr 2024 827

Cumpărări directe Constanța Primăria Nicolae Bălcescu eficientizează sistemul de iluminat public din comună. Contract de peste 150.000 de euro cu Elbi Energy Projects SRL (DOCUMENT)

04 Apr 2024 432

Învățământ Constanța Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medigia, singurul reprezentant al României la competiția mondială Genius Olympiad

27 Mar 2024 779

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1077

Centrul Militar Zonal Constanța a promovat cariera militară la Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" Medgidia

14 Mar 2024 748

UPDATE Accident rutier în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța

12 Mar 2024 1230

Știri Constanța Biciclist lovit de mașină în localitatea Nicolae Bălcescu!

10 Mar 2024 1181

În comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța Minor suprins de poliție în timp ce conducea o motocicletă, fără a deține permis pentru nicio categorie de vehicule

10 Mar 2024 651

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 959

Licitații Constanța Unitățile de învățământ din comuna Nicolae Bălcescu vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale (DOCUMENT)

05 Mar 2024 633

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul rutier de la Nicolae Bălcescu (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1231

Ce spun șoferii implicați în accidentul de la Nicolae Bălcescu, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2515

UPDATE Planul Roșu de Intervenție activat după un accident rutier în județul Constanța. Mai multe persoane, implicate (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 5947