ZIUA in judet

Peste 1.300 de cărţi „se întorc acasă“ Comuna Nicolae Bălcescu îşi consolidează viaţa culturală

Încetul cu încetul, viaţa culturală de la sate începe să învie. Că este vorba despre reabilitarea căminelor culturale, de construcţia unor noi centre de tineret sau de amenajarea şi dotarea bibliotecilor, toate acţiunile au aceeaşi finalitate: îmbogăţirea spirituală a tinerilor. Aproximativ 9.000 de vizitatori au trecut pe la Târgul Gaudeamus, care s-a desfăşurat, weekendul trecut, lângă mall-ul din Parcul Tăbăcărie. Unul dintre proiectele târgului s-a numit „Cărţile se întorc acasă“, iar finalitatea a fost că 1.300 de volume au fost donate de către vizitatori. Cărţile donate la această ediţie vor ajunge în Biblioteca Liceului Tehnic „I.C. Brătianu“ din comuna Nicolae Bălcescu. „Am salutat această iniţiativă, este un lucru extrem de benefic pentru comuna noastră, pentru dezvoltarea copiilor noştri. De altfel, în comună ne mândrim cu o bibliotecă destul de des frecventată de copii. De asemenea, şi doamnele bibliotecare se implică mult, astfel încât fondul de carte să fie foarte bine întreţinut“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan pentru „ZIUA în judeţ“.
 
În altă ordine de idei, gospodarul-şef a adăugat că tot pentru bunăstarea copiilor, în prezent se fac lucrări de reabilitare şi igienizare a unităţilor de învăţământ. „Se repară acoperişul, se înlocuieşte lambriul, se fac reparaţii la grupurile sanitare şi alte lucrări în funcţie de necesităţi. Toată investiţia se ridică la aproximativ 60.000 de lei“, a precizat şeful administraţiei publice locale.

Lucrările de la canalul colector, aproape finalizate

Totodată, una dintre lucrările importante care se derulează în comunitate este cea de amenajare a canalului colector care trece prin mijlocul localităţii. Canalul porneşte din faţa sediului Primăriei, ajungând până dincolo de construcţia Căminului Cultural. Pentru aceste lucrări, fondurile alocate sunt de aproximativ 400.000 de lei. Din fericire însă, comunitatea locală de la Nicolae Bălcescu se bazează şi pe sponsorizări. „Investiţia, care este una foarte amplă, se referă la decolmatarea cursului apei, amenajarea cu dale de beton a albiei, reabilitarea malurilor prin montarea unor dale de beton şi alte astfel de lucrări care să transforme complet aspectul derelei. Investiţia ar fi trebuit finalizată în luna august, însă am stat o vreme pe loc din cauza lipsei fondurilor. Dar deja s-au reluat lucrările, iar până la debutul noului an şcolar şi acest obiectiv va fi finalizat“, a mai spus Viorel Bălan. „Din păcate, tot lipsa banilor a fost şi motivul pentru care am fost nevoiţi să întrerupem temporar activitatea de la centrul social. Este însă o lucrare importantă, pe care ne vom zbate să o ducem la capăt. De această investiţie depind mai mulţi copii care provin din medii defavorizate şi care vor mânca aici şi îşi vor face temele sub supravegherea unor persoane pregătite special în acest sens. Centrul va purta numele Sfântului Pantelimon, care este considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor, un model de doctor, slujitor şi creştin“, a conchis gospodarul-şef de la Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Accident rutier în localitatea Dorobanțu, județul Constanța. Două victime. Cadrele medicale de la SMURD, chemate în ajutor (galerie foto)

08 Dec 2018 2842

Poveştile pietrelor antice (II) Vestigiile Dobrogei Romane (Dorobanţu, Băltăgeşti, Gârliciu)

28 Nov 2018 1442

Tânăr de 18 ani, dispărut la Nicolae Bălcescu. Bărbatul lucra ca cioban

24 Oct 2018 445

Județul Tulcea Inundații masive la Izvoarele și Nicolae Bălcescu (galerie foto+video)

28 Jun 2018 1740

Tragedie fără margini în judeţul Constanţa. Trei fetiţe moarte. Părinţii, condamnaţi definitiv (document)

19 Feb 2018 5686

Imagini de la eveniment Simpozion aniversar la Liceul „I.C. Brătianu“ din Nicolae Bălcescu - „Alexandru Ioan Cuza - simbol al Unirii românilor“

27 Jan 2018 1939

Mașina șoferului fugar, care a provocat accidentul din comuna Nicolae Bălcescu, a fost găsită. Pietonul, în stare gravă la spital (galerie foto)

17 Dec 2017 919

Imagini de la evenimentAccident rutier teribil în comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Pieton rănit grav (galerie foto)

17 Dec 2017 3099

Pentru un trai civilizat! Se lucrează în cartierul nou pentru tinerii din comuna Nicolae Bălcescu (document)

26 Oct 2017 790

Judecătorii au confiscat mita! Un șofer prins la volan cu permisul anulat a fost condamnat. A încercat să le dea bani polițiștilor

24 Oct 2017 870

Consilierii locali decid Proiecte importante pentru comuna Nicolae Bălcescu

28 Sep 2017 1113

Pregătiri pentru începerea anului şcolar Toate unităţile de învăţământ din comuna Nicolae Bălcescu sunt igienizate

31 Aug 2017 2567

Poliţiştii au refuzat mita! Undă verde pentru judecata lui Lili Ciprian Ioneticu

31 Aug 2017 885

Denunţ! Doi poliţişti din Nicolae Bălcescu au refuzat 1.900 de lei şi 300 de euro. Lili Ciprian Ioneticu, trimis în judecată

17 Jul 2017 1030

Proiect cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale Reţea de canalizare la Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu

29 Jun 2017 1845