Porumbul modificat genetic, interzis de UE

Recent oficialii Uniunii Europene au propus interzicerea vanzarii porumbului modificat genetic, comercializat de companiile DuPont Pioneer, Dow Agrosciences si Syngenta. Propunerea a venit dupa ce studii prezentate la Bruxelles au demonstrat ca doua tipuri de astfel de porumb ar putea afecta fluturii si ecosistemele din rauri si fluvii. Comisarul european pe probleme de mediu a declarat ca semintele de cereale sau porumb modificate genetic, care nu se gasesc inca pe piata europeana pentru cultivare, ar putea afecta anumite specii de fluturi precum si alte insecte. Acesta a calificat efectul semintelor modificate genetic drept "un posibil pericol ireversibil asupra mediului". El a subliniat ca anumite insecte care reprezinta hrana obisnuita pentru pradatorii riverani pot muri in urma consumului de porumb modificat genetic. Acest lucru ar afecta in mod direct ecosistemul. Comisia Europeana nu a fost de acord, din 1998 si pana acum, cu nici o cerere de cultivare a cerealelor modificate genetic, dar nici nu a respins vreuna, adoptand o politica prudenta in fata lobby-ului puternicelor companii americane de profil. Statele Unite ale Americii dezaproba insa atitudinea Uniunii Europene. Anul trecut, Organizatia Mondiala a Comertului a decis ca UE a comis o greseala intarziind aprobarile produselor modificate genetic.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Aleșii locali, chemați să adopte un PUZ care va permite construcția de blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord, investiție cu care riveranii nu sunt de acord (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 407

Proiectul a fost depus la APM Constanța Port Azuro SRL investește într-un nou restaurant în Portul turistic Mangalia

25 Apr 2024 370

Protest la Oficiul Registrului Comerțului Constanța! Ce revendicări au sindicaliștii (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1117

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2897

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 226

Anunt public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

22 Apr 2024 270

Ședința CLM Constanța Aprobarea bugetului Fundaţiei Pontica, pe ordinea de zi! Ce sumă este solicitată (DOCUMENT)

21 Apr 2024 475

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 642

Ședință CL Constanța Consilierii locali discută despre acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical al Spitalului de Boli Infectioase Constanţa (DOCUMENT)

21 Apr 2024 439

Istoria Dobrogei - Bibliografie Eusebiu (sec. III-IV) – „Cronica”, „Istorie bisericească”, „Pregătirea evanghelică”, „Viața împăratului Constantin”, „Către Constantin la treizeci de ani”

19 Apr 2024 1277

Freza unghii esențială pentru manichiuri reușite

19 Apr 2024 202

Vești bune pentru elevi și studenți! Se acordă un ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator sau laptop

18 Apr 2024 684

Rapid București s-a despărțit de antrenorul Cristiano Bergodi. Cine va asigura interimatul

16 Apr 2024 580

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 518

UPDATE. Licitații Constanța CERONAV achiziționează servicii de pază, protecție, supraveghere permanentă și transport valori pentru sediile sale (DOCUMENT)

13 Apr 2024 483