ZIUA in judet

Premieră culturală în comuna Topalu Festival rock la poalele Cetăţii Capidava

Locuitorii comunei Topalu şi nu numai vor avea parte, în această vară, de o premieră culturală. În perioada 21-23 iulie se va desfăşura Festivalul Capidava Rock Fest.
 
Primăria comunei Topalu a acceptat să fie partener în organizarea primului festival de muzică rock din zonă. „Iniţiativa aparţine Asociaţiei Rock 89, care organizează evenimentul şi suportă cheltuielile. Noi suntem doar parteneri şi le asigurăm spaţiul de desfăşurare şi energia electrică pentru corturile ce vor fi amplasate în zonă, pentru scenă ei având propriile generatoare“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.
 
Aşadar, vor fi două zile de muzică rock chiar pe malul Dunării, la baza Cetăţii Capidava. Primarul localităţii Topalu a recunoscut că organizarea acestui eveniment muzical va reprezenta o nouă oportunitate pentru promovarea zonei, recunoscută, de altfel, pentru încărcătura sa istorică, dar necunoscută pentru potenţialul său turistic.
 
Potrivit primarului Valentin Stanciu, evenimentul va începe la 22 iulie şi va cuprinde, printre altele, concursuri tematice şi diverse activităţi care vor asigura buna dispoziţie a participanţilor. „Am înţeles de la organizatori că acest festival de muzică rock va reprezenta şi o posibilă rampă de lansare pentru formaţiile tinere mai puţin sau deloc cunoscute de public, iar seara vor urca pe scenă trupe consacrate din România şi Bulgaria“, a afirmat şeful administraţiei publice locale din Topalu.
 
Spaţiul oferit de administraţia locală va fi generos şi va permite prezenţa la festival a mii de oameni, care vor avea posibilitatea să campeze corturile aici şi să cumpere produse realizate de localnici, întrucât vor exista şi puncte destinate activităţilor comerciale. „Sperăm să vină cât mai mulţi oameni, care să descopere frumuseţea zonei noastre şi care să revină cu drag aici şi în anii următori, împreună cu prietenii lor“, ne-a spus primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.
 
Pentru a le stârni curiozitatea şi dorinţa de a vedea locuri noi, pline de încărcătură istorică şi artistică, putem aminti că, pe lângă Cetatea Capidava, cei care vor veni la festival pot admira, de asemenea, lucrări deosebite expuse la Muzeul de Artă „Dinu şi Sevasta Vintilă“, dar pot vizita şi Mănăstirea Capidava.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

13 februarie - ziua de care ar putea depinde soarta Colecţiei Dinu şi Sevasta Vintilă, a Muzeului din Topalu

27 Jan 2020 1218

Tablouri de peste 2 milioane de euro, trecute cu 80 de lei în inventar Situație imposibilă! Nu s-a găsit niciun evaluator pentru Colecția Dinu și Sevasta Vintilă din Topalu

14 Oct 2019 1234

Primarul Valentin Stanciu - „Pentru mine, au o valoare inestimabilă“ Comuna Topalu caută evaluator pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă

04 Oct 2019 596

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 august 2019

15 Aug 2019 1218

Primăria comunei Topalu va achiziţiona un buldoexcavator (document)

27 Dec 2018 899

Interviu live Valentin Stanciu - „De Ziua Dobrogei, punem bazele unei asociații intercomunitare din care vor face parte Topalu, Saraiu, Ghindărești, Horia și Gârliciu“ (video)

09 Nov 2018 2920

Interviuri live Legenda lui Topal, cel care a dat numele satului, o cetate unică, identitate, istorie şi obiceiuri de la Topalu (documente + galerie foto)

06 Nov 2018 6729

Nevoi multe, bani puţini Se caută o soluţie privind acordarea burselor pentru elevii din comuna Topalu

29 Nov 2017 891

Firme din turism, interesate de potenţialul turistic al comunei Topalu

26 Oct 2017 1074

Cu fonduri proprii şi de la CJC Şcoala din comuna Topalu va beneficia de investiţii

28 Sep 2017 1100

Cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Iluminatul public din Topalu, refăcut cu bani de la Guvern

31 Aug 2017 1340

O nouă premieră culturală! Nouă artişti plastici vin în Tabăra de pictură de la Topalu

27 Jul 2017 3174

Investiţii în învăţământul unde profesorii stau cu ochii pe ceas Şcoala din Topalu se extinde

25 May 2017 4544

Proiect pentru reabilitarea reţelei de iluminat stradal din Topalu

23 Mar 2017 1157

Mica Unire a fost sărbătorită cu fast la Topalu

26 Jan 2017 1322