Preocupare pentru educaţie Elevii din localitatea Grădina vor avea o sală de sport nouă (galerie foto)

Nu cu mult timp în urmă, consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul în curs.
 
Doar 21 de localităţi din judeţ au primit diverse sume ca urmare a aprobării de către consilierii judeţeni constănţeni a proiectului de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul în curs.
 
Suma totală repartizată a fost de 5.108.000 de lei. Sumele alocate au fost cuprinse între 50.000 de lei şi 400.000 de lei. Pe lista unităţilor administrativ-teritoriale care au primit bani de la Consiliul Judeţean Constanţa s-a aflat şi comuna Grădina. Şi cum prioritară pentru reprezentanţii acestei administraţii publice locale este educaţia, Primăriei Grădina i s-a alocat suma de 190.000 de lei, bani destinaţi amenajării unei săli de sport în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitate.
 
Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, a menţionat, pentru ZIUA în judeţ, că în această unitate de învăţământ preuniversitar participă la cursuri 150 de copii. „În perioada sezonului rece, pentru elevii şi cadrele didactice de specialitate era dificil să îşi desfăşoare orele de sport. În acest context, am decis să demarăm lucrările pentru amenajarea unei săli de sport chiar în curtea instituţiei de învăţământ. Conform proiectului, aceasta are 24 de metri lungime şi aproximativ zece metri lăţime. Se lucrează la ea încă de anul trecut şi, în momentul de faţă, nu ştiu dacă suma alocată de Consiliul Judeţean Constanţa îmi va ajunge pentru definitivarea acestui obiectiv important pentru comunitate, dar vom vedea pe parcurs cum ne vom descurca“, a adăugat primarul al comunei Grădina.
 
Trebuie menţionat faptul că proiectul a fost demarat tot în baza fondurilor alocate de la Consiliul Judeţean Constanţa, tocmai pentru că se impunea realizarea unei săli de sport. „Era extrem de importantă atât pentru efectuarea orelor de sport, cât şi pentru repetiţii, spectacole, serbări, festivitatea de deschidere a anului şcolar şi alte activităţi pe care le pot derula aici. În acest fel, nu vom mai fi nevoiţi să mutăm copiii în Căminul Cultural, va fi mult mai facil“, a declarat primarul comunei, Gabriela Iacobici.
 
Obiectivul deja a prins contur. În momentul de faţă, fundaţia sălii de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 1 din comuna Grădina a fost turnată, iar cu banii de la CJC lucrările vor putea continua.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vrei să amenajezi o grădină de legume? Primăria Agigea, județul Constanța lansează licitație pentru concesionarea unui teren

19 Apr 2024 2785

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 446

Cumpărări directe Constanța Anarecad SRL din Galați va transpune PUG-ul comunei Grădina în Sistem informatic Geografic (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 527

Cumpărări directe Constanța Anarecom Regioserv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Grădina, în valoare de peste 300.000 de lei (DOCUMENTE)

13 Mar 2024 461

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 676

Licitații Constanța Primăria Comunei Grădina va moderniza drumurile din comună! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

25 Feb 2024 547

Licitații Constanța Echipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1026

Primăria Grădina, județul Constanța, organizează licitație pentru furnizarea de mobilier școlar (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1071

Consilierii USR insistă cu bugetarea unei grădini urbane în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța

11 Feb 2024 713

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL din Mihail Kogălniceanu va toaleta arborii din comuna Grădina

08 Feb 2024 636

În municipiul Tulcea A fost aprobat PUZ pentru reabilitarea Casei de cultură, Grădina de vară și Parcul personalităților

01 Feb 2024 876

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 683

Licitații Constanța Ce firmă se va ocupa de colectarea și transportul deșeurilor din comuna Grădina (DOCUMENT)

30 Jan 2024 866

Incendiu la Grădina Zoologică! Maimuțele în pericol. Pompierii luptă cu focul să salveze viețile animalelor!

27 Jan 2024 909

Afaceri Constanța Primăria Mangalia scoate la licitație cuveta Lacului Neptun, Grădina Spectacol Cinematograf Venus și două terenuri

22 Jan 2024 2173