ZIUA in judet

Primăria a demarat campania privind curăţenia de primăvară Cursuri de televiziune pentru copiii din OvidiuMai sunt doar câteva zile până la începutul vacanţei de primăvară, însă, înainte de a intra în ultima lor perioadă de relaxare premergătoare vacanţei de vară, toţi elevii trebuie să parcurgă Programul „Şcoala altfel“. Astfel, în perioada 18-22 aprilie, Primăria Ovidiu organizează o serie de activităţi şi programe educaţionale dedicate elevilor din localităţile Ovidiu, Poiana şi Culmea.
 
Scopul programului este implicarea tuturor copiilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale preșcolarilor şi elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național, și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.
 
Spre exemplu, luni, 18 aprilie, în şcoala din satul Nazarcea, se va desfăşura, între orele 8 şi 10, un curs muzical pentru 66 de elevi din ciclul primar. După ora 10, 51 de copii din ciclul gimnazial vor avea ocazia să participe la cursuri de televiziune. La aceeaşi oră, în parcul Primăverii din Ovidiu, 300 de copii de la grădiniţele din satele arondate oraşului vor putea lua parte la trucuri de iluzionism şi la ateliere de colorat.

 

Toate administraţiile publice din judeţ depun eforturi susţinute pentru ca venirea sezonului cald să nu găsească pline de gunoaie localităţile pe care le au în grijă. Astfel, în oraşul Ovidiu, Primăria a demarat campania de curăţenie generală a oraşului.

„Echipele de curăţenie toaletează copacii, trunchiurile acestora sunt văruite, drumurile şi suprafeţele de pe marginile străzilor sunt curăţate, bordurile sunt vopsite. Toate suprafeţele publice sunt curăţate, pentru că peste iarnă s-a adunat mult gunoi. Echipele de curăţenie au în vedere şi faptul că iarba de pe marginea drumurilor trebuie tunsă. De asemenea, în această perioadă, şi parcurile vor intra în plin proces de curăţenie“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.

 
Campania de curăţenie desfăşurată de administraţia locală presupune şi decolmatarea canalelor şi înlocuirea băncuţelor din parcuri sau de pe trotuare. Mai mult, autoritatea publică locală îşi doreşte să asfalteze gropile care au apărut în mijlocul şoselelor din oraş, dar şi să amenajeze două parcări în două zone foarte aglomerate din oraş. De asemenea, toate cimitirele din satele care aparţin de administraţia Ovidiu vor intra în procese de curăţenie.
 

„Ne referim aici la zona Clubului Sportiv, din strada Primăverii. Este o zonă aglomerată urban, unde era nevoie de o parcare. Avem Şcoala nr. 2, Parcul Primăverii, inaugurat anul trecut, avem biserică, grădiniţă. O zonă aglomerată, unde era nevoie de o parcare pe toată lungimea străzii. Echipele de constructori vor termina lucrările cât de repede pot. Deja au fost pietruite, se lucrează la borduri şi se va turna şi asfaltul în curând“, a declarat George Scupra.


O altă parcare va fi amenajată de administraţia locală în zona cimitirului din oraş.

Autorităţile locale din Ovidiu au stabilit să amenajeze şi sensul giratoriu de la intersecţia drumului naţional care traversează oraşul cu strada Poiana, pentru a evita accidentele pe viitor şi a facilita accesul în această zonă al autoturismelor ce ies de pe străzile lăturalnice.
 
De asemenea, peste doar două zile, la Centrul Cultural „Elena Roizen“ sunt invitaţi toţi ovidienii să participe la evenimentul „Reţete pentru masa de Paști“, invitatul special fiind chef Patrizia Paglieri. În cadrul acestui eveniment, copiii de la trupa de dans modern şi Ansamblul „Dobrogeanca“ (grupa IV) din cadrul Centrului Cultural „Elena Roizen“ vor susţine un spectacol.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 504

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1378

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 860

Campionat de tenis de masă la amatori, organizat de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu (galerie foto)

04 Feb 2019 569

Propunerile USR Constanţa privind PUZ-ul Peninsulei „Funiculare din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis şi de la Ibis către plaja Modern“

25 Jan 2019 924

Comunicat de presă Zece cupluri din Ovidiu care au împlinit jumătate de secol de căsătorie, premiate

21 Jan 2019 876

Comunicat de presă Străzile din localitatea Poiana, reabilitate şi modernizate. Primăria Ovidiu a atribuit contractul (document)

18 Jan 2019 2241

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 2095

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 510

Revelion 2019 Muzică live, dans, umor și un spectaculos show de artificii în Piaţa Ovidiu din Constanţa

31 Dec 2018 1034

Revelion 2019 în Piața Ovidiu! Restricţii de circulaţie în zona peninsulară

27 Dec 2018 1850

Revelion 2019. Cine va urca pe scena din Piaţa Ovidiu din Constanţa?

23 Dec 2018 1704

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 657

Primii colindători au ajuns astăzi la Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 386

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 590