Primaria Cogealac incurajeaza natalitatea

1193948060.jpg

Printr-o hotarare a Consiliului Local, initiata de primarul Ion Soare, ce a intrat in vigoare in luna octombrie, familiile primesc un ajutor de 200 de lei, la nasterea celui de-al doilea copil si de 300 lei la nasterea celui de-al treilea.

"Trebuie sa incurajam cresterea demografica, avand in vedere faptul ca a devenit o decizie grea pentru tinerii de azi sa aiba mai mult de un urmas", ne-a declarat primarul Soare. Si daca tot a prevazut masuri sociale pentru populatia tanara, Ion Soare s-a ocupat si de modernizarea locurilor unde vor invata copiii. Scoala si gradinita din Cogealac sunt in renovare. Edilul localitatii ne-a asigurat ca reabilitarea scolii se va finaliza pana la sfarsitul anului, iar gradinita va fi gata pana la vara. Investitia, suportata din fonduri de la Guvern, se cifreaza la trei milioane lei. Primaria a reabilitat si unitatile de invatamant din Ramnic si Tariverde. Locuitorii din Cogealac se mai mandresc si cu un camin cultural nou-nout. In imobilul ce sta semet langa parcul din comuna isi are sediul si dispensarul, care arata la fel de bine ca si exteriorul cladirii. Ca un proiect de viitor, primarul Ion Soare ne-a dezvaluit ca are de gand sa construiasca si un spital care sa preia cazurile usoare si sa acorde ingrijiri de urgenta pacientilor cu probleme mai grave inainte de a fi transportati catre principala unitate sanitara din judet.

Fantana arteziana, o noua atractie a localitatii

O alta investitie de anvergura de realizarea careia s-a ocupat primarul in ultima perioada este reteaua de alimentare cu gaze naturale, care va intra in functiune in viitorul apropiat. Primaria Cogealac este preocupata si de aspectul comunei. Autoritatea locala a primit recent de la guvern cinci milioane de lei pentru refacerea spatiilor verzi. Proiectul de arhitectura peisagistica se refera la plantarea unor arbusti in diferite zone ale comunei, dar si la construirea unei fantani arteziene, care va putea fi admirata chiar in centrul localitatii Cogealac. (P)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 663

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 688

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 957

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 726

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 921

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 917

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 636

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1159

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 987

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 628

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 875

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1198

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1383

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1659

Arhitectul-șef al județului Constanța s-a transferat la primăria Năvodari. Cine exercită atribuțiile cu caracter temporar? (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 5409