Primăria comunei Crucea, pregătită pentru schimbarea la faţă Proiect de sute de mii de euro, accesat de primarul Gheorghe Frigioi



Primăria comunei Crucea va îmbrăca haine noi. Construcţia emblemă a comunei, aflată de 14 ani sub bagheta gospodarului-şef, Gheorghe Frigioi, va intra în scurt timp într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. „Suntem bucuroşi, am primit în urmă cu câteva zile, de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), o notificare privind cererea pentru finanţare pe care am depus-o. Ne-au dat o veste grozavă: proiectul ce prevede renovarea sediului Primăriei comunei Crucea, în valoare de 189.909 euro a fost declarat eligibil“, a declarat, cu entuziasm, primarul Gheorghe Frigioi. Potrivit liderului autorităţii publice locale, proiectul prevede reabilitarea în totalitate a clădirii şi a acoperişului. „Sediul va fi ulterior izolat termic, se va realiza şi o anvelopare a acoperişului, vor fi realizate grupuri sanitare noi, totul conform prevederilor în vigoare ale Uniunii Europene. De asemenea, anumite birouri vor fi recompartimentate, iar cabinetul primarului va fi extins. Ne pregătim să facem toate demersurile pentru a definitiva documentaţia pentru publicarea anunţului pe portalul achiziţiilor publice“, a declarat primarul Gheorghe Frigioi. „Pentru că ne-a fost acceptat acest proiect, cu forţe proprii, prin finanţare de la bugetul local, am decis să extindem sediul Primăriei prin construirea unei noi săli de şedinţe“, a adăugat gospodarul-şef al comunei Crucea.

Grădiniţa, un vis neîmplinit al primarului dascăl

În altă ordine de idei, deşi este bucuros că proiectul pentru reabilitarea sediului Primăriei a fost declarat eligibil, primarul Gheorghe Frigioi, al cărui suflet a rămas în continuare alături de copii - căci vocaţia de dascăl nu se stinge odată cu intrarea în Primărie -, are o dezamăgire care nu îi dă pace. Un proiect foarte necesar, pentru care gospodarul-şef a bătut la porţile tuturor instituţiilor abilitate să rezolve situaţia, este construcţia unei instituţii de învăţământ preşcolar în localitatea Crucea. Aici ar urma să studieze în jur de 40 de copii, însă lucrările sunt blocate de câţiva ani. „Am un gol în suflet pentru ceea ce înseamnă proiectul grădiniţei, din cauză că tot ce înseamnă licitaţie, proiect tehnic, finanţare aparţine Ministerului Educaţiei, care însă pare că a blocat undeva planurile noastre. A fost emisă inclusiv autorizaţia de construcţie, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă încă de anul trecut. Acum lucrarea ar fi putut fi finalizată, însă nu am mai primit niciun răspuns de la ministerul de resort nici la adresele scrise, nici la telefoane“, a declarat cu dezamăgire primarul Gheorghe Frigioi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Crucea, contract pentru înființarea rețelei de apă uzată în Stupina

16 Apr 2024 467

Cumpărări directe Constanța AX Perpetuum Impex a bătut palma cu Primăria Crucea. Ce servicii va presta firma? (DOCUMENT)

13 Apr 2024 498

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, pe rolul Curții de Apel Constanța

04 Apr 2024 457

Licitații Constanța Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

23 Mar 2024 452

Proiect finanțat prin PNRR Newbuilding Cons SRL va construi un centru de colectare a deșeurilor în comuna Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

22 Mar 2024 606

Licitații Constanța Primăria Crucea reabilitează Căminul Cultural din localitatea Șiriu (DOCUMENT)

19 Mar 2024 549

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 652

Ce nereguli au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 726

Achiziții Constanța Primăria Crucea solicită ofertă de preț pentru construirea unui teren de sport cu balon la Băltăgești (DOCUMENT)

04 Mar 2024 511

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1133

A fost solicitat acord de mediu Primăria Crucea, județul Constanța tot mai aproape de realizarea noului cartier pentru tineri din satul Gălbiori

06 Feb 2024 1011

Cumpărare directă Constanța Proiect Group va gestiona sistemul de iluminat public în Crucea (DOCUMENT)

31 Jan 2024 552

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, la Curtea de Apel. Cine a câștigat în primă instanță

27 Jan 2024 807

Licitații Constanța Reabilitare energetică la Liceul Tehnologic Crucea. Ce firme au câștigat contractul (DOCUMENT)

06 Dec 2023 1059

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL, contract de peste 1,24 de milioane de euro pentru asfaltări în Siriu, comuna Crucea (DOCUMENT)

20 Nov 2023 1063