Primăria Grădina asigură ajutor social pentru trei pensionari

Comuna Grădina din judeţul Constanţa asigură ajutor social doar pentru trei cetăţeni. Numărul lor a rămas constant de-a lungul anilor.
 
Conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, ajutorul social constă într-o sumă plătită în fiecare lună persoanelor singure sau familiilor care se află într-o situaţie de mare dificultate: cei care şi-au pierdut locul de muncă, nu au deloc venituri sau acestea nu sunt suficiente pentru îngrijirea familiei. De asemenea, venitul minim garantat este acordat şi persoanelor fără locuinţă, aflate în situaţie de nevoie, care trăiesc în adăposturi improvizate.
 
Contactat de cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, a mărturisit că nu au decât trei beneficiari ai ajutorului social, iar aceia sunt persoane vârstnice şi bolnave: „Nu avem decât trei oameni la ajutorul social, sunt bătrâni şi scutiţi. Nu prestează nicio muncă pentru că sunt vârstnici şi au acte medicale”.
 
În privinţa sumei pe care aceştia o primesc lunar, primarul nu cunoaşte cifrele exacte: „Nu cunosc suma de care beneficiază lunar, deoarece primesc banii de la bugetul de stat prin poştă. De la noi primesc ajutor doar pentru încălzire, şi acela tot prin poştă”.
 
Probabil mai multe persoane sunt eligibile pentru ajutor social, dar nu au depus actele pentru a face demersurile necesare.

Ce acte sunt necesare depunerii ajutorului social 

Pentru a putea beneficia de ajutor social, este necesar să depuneţi următoarele documente: acte de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei (original şi copie), acte de venit, adeverinţă de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, adeverinţă de sănătate, adeverinţă de elev/student, adeverinţă privind veniturile realizate supuse impozitării eliberată de Administraţia Fiscală şi adeverinţă de la Registrul Agricol.
 
Titularul ajutorului social este obligat să depună, din trei în trei luni, la Primăria localităţii în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, o declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, însoţită de o adeverinţă eliberată de autoritatea competentă cu privire la veniturile realizate supuse impozitului pe venit.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vrei să amenajezi o grădină de legume? Primăria Agigea, județul Constanța lansează licitație pentru concesionarea unui teren

19 Apr 2024 2843

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 450

Cumpărări directe Constanța Anarecad SRL din Galați va transpune PUG-ul comunei Grădina în Sistem informatic Geografic (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 527

Cumpărări directe Constanța Anarecom Regioserv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Grădina, în valoare de peste 300.000 de lei (DOCUMENTE)

13 Mar 2024 465

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 680

Licitații Constanța Primăria Comunei Grădina va moderniza drumurile din comună! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

25 Feb 2024 548

Licitații Constanța Echipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1030

Primăria Grădina, județul Constanța, organizează licitație pentru furnizarea de mobilier școlar (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1083

Consilierii USR insistă cu bugetarea unei grădini urbane în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța

11 Feb 2024 716

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL din Mihail Kogălniceanu va toaleta arborii din comuna Grădina

08 Feb 2024 640

În municipiul Tulcea A fost aprobat PUZ pentru reabilitarea Casei de cultură, Grădina de vară și Parcul personalităților

01 Feb 2024 878

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 688

Licitații Constanța Ce firmă se va ocupa de colectarea și transportul deșeurilor din comuna Grădina (DOCUMENT)

30 Jan 2024 867

Incendiu la Grădina Zoologică! Maimuțele în pericol. Pompierii luptă cu focul să salveze viețile animalelor!

27 Jan 2024 910

Afaceri Constanța Primăria Mangalia scoate la licitație cuveta Lacului Neptun, Grădina Spectacol Cinematograf Venus și două terenuri

22 Jan 2024 2174