Primăria Nicolae Bălcescu a primit 50.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Cum vor fi folosiţi banii alocaţi

Deşi în mai toată ţara administraţiile locale au luat o pauză, România aflându-se în febra alegerilor parlamentare, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre comuna constănţeană Nicolae Bălcescu. Aici, autoritatea publică locală are în desfăşurare mai multe proiecte şi o agendă plină de idei care aşteaptă să se concretizeze.
 
În atenţia administraţiei locale se află, în primul rând, proiectul privind înfiinţarea unei noi biblioteci în comună. Constructorii au demarat deja lucrările la viitoarea clădire, care va adăposti peste 2.500 de volume, întrucât au fost obţinute toate avizele necesare începerii lucrărilor. Astfel, toate volumele din vechea bibliotecă vor fi mutate în noua clădire, care va fi amplasată chiar în incinta şcolii gimnaziale din Nicolae Bălcescu, biblioteca veche aflându-se în dispensarul veterinar al comunei.
 
Autoritatea publică locală are în vedere şi proiectul pentru dotarea noului centru social înfiinţat în comună, în care toţi copiii fără posibilităţi materiale ar urma să primească o masă caldă în fiecare zi, finanţată din bugetul local. Lucrările pentru construirea imobilului, în care ar urma să funcţioneze noul centru, au început încă de anul trecut, dar au fost finalizate în vara acestui an, din cauza unor probleme ale constructorului privind executarea lucrării. Clădirea este conectată la reţelele de utilităţi, însă interiorul imobilului este gol, administraţia negăsind fonduri pentru a achiziţiona mobilierul necesar. Odată ce imobilul va fi mobilat, viitorul centru va fi inaugurat. Două miliarde de lei au fost alocaţi din bugetul comunei pentru construcţia centrului social.
 
O problemă cu care se confruntă cetăţenii comunei de mulţi ani este lipsa unei reţele de canalizare. Deşi autorităţile locale au încercat ani la rând să găsească banii necesari pentru demararea unui astfel de proiect, eforturile au fost în zadar. De curând însă, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a alocat Primăriei nu mai puţin de 630.000 de lei, tocmai pentru introducerea unei reţele de canalizare, dar şi pentru construcţia unei staţii de epurare. Totodată, administraţia a mai primit o veste bună, din partea Consiliului Judeţean Constanţa. Instituţia manageriată de Marius Horia Ţuţuianu a acordat Primăriei Nicolae Bălcescu 50.000 de lei, în direcţia dezvoltării locale. Reprezentanţii administraţiei locale anunţă că vor folosi fondurile primite pentru a moderniza şcoala din localitatea Dorobanţu sau pentru a finaliza lucrările la acoperişul sediului Primăriei.
 
„Noi am făcut de-a lungul timpului multe solicitări la CJC. Când am discutat cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa, am hotărât ca banii să fie alocaţi ori pentru achiziţionarea unor noi bănci pentru unitatea de învăţământ care funcţionează în satul Dorobanţu, ori pentru a termina lucrările la acoperişul Primăriei, pe care am început să îl renovăm cu câteva luni în urmă”, a afirmat viceprimarul comunei Nicolae Bălcescu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 820

Licitații Constanța Unitățile de învățământ din comuna Nicolae Bălcescu vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale (DOCUMENT)

05 Mar 2024 547

Licitații Constanța Logi Bic SRL va dota, cu peste 100.000 de euro, unitățile școlare din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

19 Feb 2024 599

Locuri de muncă Constanța Primăria Nicolae Bălcescu scoate la concurs un post vacant. Detalii

15 Feb 2024 708

Rețeaua de apă din comuna Nicolae Balcescu, județul Constanța, extinsă de SDM Master Group SRL (DOCUMENT)

02 Feb 2024 915

Comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța și Strabag SRL au chemat în instanță compania EM Prime Construct SRL

01 Feb 2024 3502

Licitații publice LCS Ideal Top Construct SRL și Ace Proiect Vision SRL, contract peste 460.000 de euro pentru lucrări la Școala Gimnazială Nr. 1 Dorobanțu (DOCUMENT)

13 Jan 2024 709

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu a încheiat un contract ce vizează Grădinița „Albă ca Zăpada” (DOCUMENT)

24 Oct 2023 888

Primăria Nicolae Bălescu din Constanța. O nouă încercare pentru atribuirea contractului de concesiune a gazelor natural

09 Oct 2023 992

Achiziții Constanța Primăria comunei Nicolae Bălcescu înființează un centru de colectare prin aport voluntar

23 Sep 2023 896

Licitații Constanța Comuna Nicolae Bălcescu, peste 2,12 milioane de euro pentru modernizarea tramei stradale. Cine și-a adjudecat contractul (DOCUMENT)

12 Sep 2023 963

Județul Constanța Litigii achiziții publice. Primăria Nicolae Bălcescu, la judecată cu o companie din top constructori autostrăzi

06 Aug 2023 1754

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța intenționează să constuiască un centru de colectare deșeuri

31 Jul 2023 1343

Strabag SRL câștigă la CNSC împotriva primăriei Nicolae Bălcescu din județul Constanța

19 Jul 2023 1169

Primăria Nicolae Bălcescu închiriază un teren de aproximativ 4 hectare

12 May 2023 1028