Primăria Saligny este pregătită să înfrunte iarna

În ultima perioadă, vremea s-a răcit, iar ploile şi-au făcut apariţia, ceea ce i-a determinat pe oamenii care participau la diverse lucrări ce se derulează pe raza comunei Saligny să oprească lucrul. În schimb, şeful administraţiei publice locale, Ion Beiu, se gândeşte şi se pregăteşte, încă de pe acum, pentru a face faţă eventualelor probleme pe care iarna 2017-2018 le-ar putea genera.

„Noi am făcut deja toate pregătirile pentru iarnă. Suntem pregătiţi. Avem tot ceea ce ne trebuie - sare şi nisip, iar în caz de zăpadă mare avem propriile noastre utilaje, pe care le vom folosi. Desigur, încă de pe acum, le-am verificat şi sunt gata să intervină oricând vremea o va impune”, a declarat pentru ZIUA în judeţ primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
Acesta a ţinut să sublinieze că atât sarea cumpărată, cât şi cantitatea de nisip existent în depozit sunt suficiente pentru a face faţă situaţiilor ce vor surveni la iarnă. „În astfel de cazuri, şi oamenii din comună se implică. Fiecare îşi face curat în faţa curţilor, iar în rest putem interveni noi cu cele două buldoexcavatoare cu freză pentru îndepărtarea zăpezii, utilaje ce aparţin Primăriei Saligny. Unul dintre utilaje este deja locat la deal, expres pentru ISU, cu freză, cu tot ce trebuie”, a precizat şeful administraţiei publice locale.

Două din patru proiecte pe PNDL sunt complete 

Pentru dezvoltarea comunei Saligny, reprezentanţii administraţiei publice locale au depus mai multe proiecte care ar putea fi susţinute financiar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Potrivit primarului, printre acestea se află „unul care vizează construirea din temelie a unui dispensar medical în Saligny şi o extindere şi reabilitare la şcoală”.
„Am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) şi un proiect prin care vrem să aducem alimentarea cu apă şi energie electrică în zona lotizărilor din tabără, la Faclia”, a adăugat Beiu.

În fapt, primarul ne-a confirmat că pe PNDL2 au depus patru proiecte, însă doar pentru o parte dintre ele au reuşit să transmită la minister documentaţia necesară.
„Deocamdată, am depus documentaţia doar pentru două proiecte. Dar mai avem ceva timp la dispoziţie şi poate ne încadrăm să trimitem şi documentele pentru celelalte. Am depus pentru proiectul ce vizează realizarea dispensarului medical şi pentru reabilitare iluminat public. Mai avem proiectele privind alimentarea cu apă şi curent electric pentru tabără, la Faclia. Sperăm să reuşim să depunem şi documentaţia restantă”, a concluzionat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria comunei Saligny, județul Constanța, licitație pentru sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare

26 Mar 2024 346

Afaceri Constanța Primăria Saligny vinde mai multe terenuri intravilane

26 Mar 2024 339

Afaceri Constanța Mai multe persoane fizice au obținut terenuri de la Primăria Saligny

21 Mar 2024 376

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL modernizează cu 3,08 milioane de euro străzile din Murfatlar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 521

Primăria Saligny, județul Constanța, reabilitează căminul din localitate

04 Mar 2024 469

Județul Constanța Primăria Saligny, contract cu o firmă din Capitală. Vizată este reabilitarea energetică a căminului din Făclia

01 Mar 2024 493

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 847

Județul Constanța Un tractorist și un sofer sancționați de polițiștii rutieri! Ce au stabilit oamenii legii

20 Feb 2024 796

Județul Constanța Locuitorii din comuna Cuza Vodă vor beneficia de gaze naturale. Proiectul de finanțare, semnat de ministrul Dezvoltării

19 Feb 2024 672

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1031

Investiții bugetate prin Programul „Anghel Saligny” Se extinde rețeaua de drumuri a județului Constanța!

18 Feb 2024 1727

Licitații Constanța Licitație organizată de Primăria Lipnița înfiintarea unui sistem de alimentare cu apă în satul Cuiugiuc (DOCUMENT)

09 Feb 2024 738

Primăria Saligny, județul Constanța dotează sala de sport din localitate

05 Feb 2024 706

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 707

Vești bune de la Consiliul Județean Constanța Modernizarea DJ 393, tronsonul Techirghiol – Arsa, intră în linie dreaptă

25 Jan 2024 626