Primarul Cristea Gascan doreste sa ofere populatiei o viata mai buna

"Cetatenii comunei Independenta nu trebuie sa se lase ademeniti de promisiuni desarte"

Actualul sef al administratiei publice a primit in primul tur al alegerilor locale 44,2% din sufragiile alegatorilor * Duminica, in cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul social-democrat se va lupta pentru conducerea Primariei cu reprezentantul Partidului National Liberal * Pentru un cat mai bun rezultat, Cristea Gascan a facut aliante cu reprezentantii PD, FDR, PUR si PRM * Gascan indeamna populatia sa se prezinte la urne si sa voteze candidatul cel mai potrivit pentru finalizarea tuturor programelor aflate in derulare la nivelul comunei

Au mai ramas doar cateva zile pana la turul doi al alegerilor locale si lupta politica este in toi. Se fac si se desfac aliante, se gasesc noi parteneri. In multe dintre localitatile judetului Constanta, conducerile administratiilor publice se vor decide duminica, 20 iunie, dupa cel de-al doilea tur de scrutin.Acesta este si cazul comunei Independenta, unde "batalia" pentru conducerea Primariei se va da intre actualul primar, Cristea Gascan, reprezentant al Partidului Social Democrat, si Jan Tica, reprezentant al Partidului National Liberal. In urma votului din data de 6 iunie, cei aproape 1560 de votanti prezenti la urne au aplicat stampila de incredere intr-un procent de 44,2% favorabil actualului primar Cristea Gascan, candidatul liberal primind doar 14,3% dintre sufragiile alegatorilor. Altfel spus, actualul primar a fost votat de 690 de locuitori ai comunei, numai 232 de cetateni optand pentru candidatul liberal. Urmatorul clasat in lupta electorala a fost candidatul Partidului Umanist din Romania, cu 229 voturi, urmat de cel al Partidului Democrat, cu doar 189 de voturi. Potrivit declaratiilor actualului primar al comunei, turul doi al alegerilor locale va insemna la Independenta o alianta a mai multor partide impotriva acelor persoane care isi doresc sa ajunga la conducerea administratiei publice locale cu orice pret. Cristea Gascan a mentionat ca este profund indignat deoarece in cursa electorala a trebuit sa se confrunte cu "niste candidati care nici macar nu au un nivel de pregatire cat de cat acceptabil pentru o functie importanta cum este cea de primar".

Alianta cu PD, FDR, PUR si PRM pentru castigarea alegerilor

Pentru a iesi invingator in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, reprezentantul social-democrat a incheiat, la inceputul acestei saptamani, o alianta cu reprezentantii locali ai Partidului Democrat, ai Fortei Democrate din Romania, dar si cu cei ai Partidului Romania Mare si ai Partidului Umanist din Romania. "Chiar daca, initial, reprezentantii PD si PNL convenisera sa lupte in cel de-al doilea tur al alegerilor impotriva PSD, situatia s-a schimbat radical incepand cu data de 13 iunie, zi in care comunitatea tatara din Independenta a incheiat un protocol cu actualul primar al comunei, urmand ca reprezentantul acestei etnii, democratul Cherim Resat, sa ramana in continuare viceprimar, in schimbul sustinerii candidatului social-democrat", a afirmat primarul Cristea Gascan. Protocolul cu membrii comunitatii tatare este cu atat mai important cu cat reprezentantii acestei etnii reprezinta peste 25% din totalul populatiei comunei Independenta. Pentru siguranta votului in cadrul Consiliului Local Independenta, actualul primar al comunei a mai incheiat o alianta cu reprezentanti ai altor formatiuni politice. "La mijlocul acestei saptamani s-a negociat cu reprezentantul FDR, Gheorghe Fluieraru, precum si cu cel al PRM, Dumitru Virdol, care in urma discutiilor au fost de acord sa ma sustina pe data de 20 iunie pentru un nou mandat in fruntea administratiei publice locale. Totodata, in baza protocolului incheiat intre PUR si PSD la nivel judetean, este posibil ca si cei doi reprezentanti ai Partidului Umanist din Romania din Consiliul local sa inceteze campania de denigrare pornita impotriva candidatului social-democrat la functia de primar al comunei", a mai spus Cristea Gascan.

Programe cu fonduri straine, in plina derulare in comuna

Aceste aliante semnate in saptamana de dinaintea celui de-al doilea tur al desemnarii conducerii administratiei publice din Independenta au drept scop, in opinia candidatului PSD Cristea Gascan, impiedicarea contracandidatului Jan Tica de a ajunge in postura de primar al comunei. "Eu am fost primar al comunei Independenta din anul 1989 pana in 1996 si din 2000 pana in prezent, dar campanie mai urata si mai murdara ca anul acesta nu am mai vazut. In toata perioada campaniei electorale, cetatenii comunei au putut auzi tot felul de afirmatii calomnioase la adresa mea. Totusi, nu am dat curs acestei campanii murdare si m-am rezumat doar la a vizita fiecare sat al comunei si la a discuta chestiuni arzatoare cu cetatenii, dar si la a organiza o serie de baluri si spectacole pentru a descreti fruntile populatiei", a precizat actualul primar din Independenta. In cadrul intalnirilor cu populatia comunei, primarul Gascan a explicat oamenilor ca, in prezent, este necesar sa isi sustina actualul sef al administratiei locale, deoarece, in caz contrar, toate programele mari derulate prin Sapard, Phare si Banca Mondiala risca sa nu fie finalizate in timp util. "In prezent, la nivelul comunei se deruleaza mai multe programe care au finantare la termen si care, daca vor intarzia pe motivul unei reorganizari a administratiei publice locale, vor ramane fara resurse financiare, iar mai grav, comuna nu va mai beneficia de fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene si va fi categorisita ca incapabila sa asimileze astfel de fonduri", a subliniat Cristea Gascan. Concomitent cu pregatirea celui de-al doilea tur de scrutin, administratia publica din Independenta se ingrijeste de finalizarea mai multor obiective benefice comunitatii. In acest sens, Primaria Independenta se ocupa de reabilitarea fatadei blocului din comuna si a unui apartament care a luat foc in urma cu o saptamana, dar si de ridicarea gardului care imprejmuieste biserica din satul Tufani. "Totodata, in aceasta perioada, se realizeaza o serie de probe de lucru la instalatia de apa din Movila Verde, se extinde magistrala de cablu TV si se lucreaza intens la modernizarea drumurilor comunale prin programul Sapard", a concluzionat primarul Gascan. Pentru a duce la bun sfarsit aceste obiective, dar si pentru implementarea altora noi, actualul sef al administratiei publice din Independenta ii indeamna pe cetatenii comunei sa se prezinte duminica la vot. "Mesajul meu catre populatie pentru cel de-al doilea tur al alegerilor locale este sa se prezinte la vot, sa isi incredinteze destinele celui mai bun dintre candidati si, nu in ultimul rand, sa nu se lase ademeniti de tot felul de promisiuni desarte. Prezenta la urne este o indatorire cetateneasca, prin care fiecare persoana cu drept de vot participa la alegerea celui care va conduce destinele comunei in urmatorii patru ani. Numai asa vom putea face ceva pentru aceasta comuna", a conchis primarul Cristea Gascan.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 371

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 496

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 364

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 865

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 598

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2494

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 342

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 851

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 513

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1122

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 681

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 862

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 786

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 849