Proiect transfrontalier Elevi din Mihail Kogălniceanu, implicaţi în LEARN ROBG-153

Proiectul „Listen, Educate, Act and Read in a NETWORK” are ca obiectiv specific „Creşterea capacităţii de cooperare şi a eficienţei instituţiilor publice într-un context transfrontalier”. Perioada de implementare este 08.06.2017 - 07.12.2018. Potrivit Ancuţei Daniela Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, autoritate locală parteneră în proiect, obiectivul general al proiectului vizează conectarea elevilor cu comunităţile lor, prin lărgirea capacităţii lor de a înţelege importanţa construirii de aspiraţii şi aptitudini vocaţionale, pentru a-şi asigura pregătirea pentru viaţa profesională.

„Obiectivele specifice vizează, pe de o parte, dezvoltarea serviciilor de îndrumare şi consiliere în carieră pentru elevii din clasele a VIII-a, a IX-a şi a X-a, prin identificarea preferinţelor şi abilităţilor elevilor faţă de opţiunile de angajare şi, pe de alta parte, încurajarea liderilor comunităţii de a promova în calitate de mentori, necesitatea existenţei acestei consilieri drept un instrument pentru consolidarea legăturilor dintre şcoală şi piaţa muncii şi îmbunătăţirea tranziţiei”, a adăugat primarul.

Ce presupune proiectul  

În cadrul proiectului, 250 elevi din unităţile de învăţământ de nivel mediu şi liceal din Lumina, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu şi din municipiile General Toshevo şi Kavarna vor beneficia de trei tipuri de consiliere şi de participarea la o serie de workshop-uri organizate la nivel local şi judeţean, cu angajatori. Acestea sunt: consiliere psihologică, consiliere vocaţională şi consiliere de grup (părinte+elev+profesor).
Workshop-urile sunt organizate după cum urmează: opt de către fiecare partener de proiect la nivel local, cu angajatori locali (fiecare elev va participa la 4 workshop-uri diferite organizate în Atelierul Vocaţional local), 10 workshop-uri per proiect la nivel judeţean sau districtual, cu angajatori reprezentativi (fiecare elev va participa la un workshop).
De asemenea, toţi elevii selectaţi în grupul ţintă LEARN vor participa la workshop-ul organizat la nivel local de furnizorul contractat în cadrul proiectului pentru a realiza Strategia transfrontalieră privind rolul autorităţilor publice locale în asigurarea consilierii şi asistenţei elevilor în calitatea acestora de viitori cetăţeni ai comunităţii; workshop-ul organizat la nivel local de furnizorul contractat în cadrul proiectului pentru a realiza pagina web a proiectului, platforma de comunicare, conturile de social media şi cele două bloguri şi 4 vizite de studiu (una la Kavarna, una la General Toshevo - pentru elevii din România şi două în judeţul Constanţa (Lumina/Ovidiu/Mihail Kogălniceanu) pentru elevii din Bulgaria/una pentru elevii din Kavarna şi una pentru cei din General Toshevo). 

Activităţi la care participă elevii selectaţi 

Totodată, 60 de elevi, câte 30 din fiecare ţară, vor fi selecţionaţi din cei 250 de elevi din grupul ţintă, pentru a participa la aceste vizite de studiu (10 din comuna Lumina, 10 din oraşul Ovidiu, 10 din comuna Mihail Kogălniceanu, 10 din Kavarna şi 10 din General Toshevo).
Potrivit primarului Ancuţa Daniela Belu, conform proiectului, „durata participării elevilor per activitate va include program de consiliere psihologică - o zi, consiliere vocaţională - o zi şi consiliere de grup (părinte+elev+profesor) - o zi, dar şi workshop-uri: patru workshop-uri locale, un workshop judeţean/districtual - o zi , un workshop susţinut în vederea realizării Strategiei LEARN - o zi, un workshop susţinut în vederea realizării paginii web LEARN - o zi, vizite de studiu - durata fiecărei vizite de studiu fiind de patru zile.
În calitate de promotori ai proiectului LEARN, fiecare elev va primi un set de elemente promoţionale pentru asigurarea identităţii vizuale a proiectului, format din tricou, o şapcă, o geantă, o mapă proiect şi un caiet vocaţional”.
Primăria Mihail Kogălniceanu va trebui să facă o selecţie a elevilor incluşi în proiect.
„Din cei 250 de elevi selecţionaţi pentru proiect, 50 sunt din în clasele a IX-a şi a X-a în anul şcolar 2017/2018 din cadrul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu”, a precizat pentru ZIUA în judeţ primarul comunei, Ancuţa Daniela Belu.

Lista finală a elevilor care vor beneficia de activităţile cuprinse în proiectul LEARN ROBG-153 va fi înregistrată de către fiecare partener şi publicată pe site-ul propriu al fiecărei primării şi la avizierul acesteia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bella Licca International SRL elaborează PUZ pentru o investiție în județul Constanța

19 Apr 2024 263

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 310

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 857

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 355

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără mobilier școlar!

17 Apr 2024 415

Întâlnire dintre operatorii turistici cu activitate pe raza județului Tulcea și factori de decizie din domeniu (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 324

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 771

Drone observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu în apropierea aeroportului!

16 Apr 2024 523

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 436

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 504

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 858

Județul Constanța Activități preventive desfășurate de polițiști. Iată în ce școli au fost

12 Apr 2024 457

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, înlocuiește branșamentele de la locuințele multifamiliale

11 Apr 2024 509

Acțiuni ale polițiștilor în școli din municipiul Constanța și la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu

09 Apr 2024 512

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a atribuit un nou contract pentru renovarea blocurilor (DOCUMENT)

09 Apr 2024 471