ZIUA in judet

Proiecte continuate în vechea formulă, la Ciocârlia Încă puţin, şi baza sportivă va fi inaugurată!La Ciocârlia, noii aleşi locali sunt… vechii aleşi locali. Primarul Traian Dragomir şi-a adjudecat un nou mandat, avându-l alături pe viceprimarul Nicolae Pungă. Astfel, vechea echipă a lăsat curtoaziile şi a continuat proiectele deja începute. Lucrările de la baza sportivă sunt aproape gata, în procent de 90%, urmând ca aceasta să fie inaugurată în cel mai scurt timp. Astfel, tinerii comunei, formate din 3.000 de locuitori, vor avea unde juca fotbal sau baschet.
 
Alte două proiecte ale administraţiei locale sunt în plină desfăşurare. Ambele vizează construirea a două capele mortuare de 90 de metri pătraţi. Una dintre ele este gata încă de la începutul anului, însă, pentru cea de-a doua, s-au aşteptat fonduri. Ele sunt amenajate în localităţile Ciocârlia de Jos şi Ciocârlia de Sus, iar în momentul de faţă, se lucrează la pictura pe interior. Ambele capele mortuare au necesitat o investiţie de la bugetul local de aproximativ 150.000 de lei. Şi aici lucrările sunt aproape finalizate - peste 90%.
 
Pentru asfaltarea comunei, autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum. Reprezentanţii administraţiei susţin că nici măcar nu ştiu dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.


 
De asemenea, un alt proiect pentru care se caută soluţii este cel privind dezvoltarea infrastructurii comunei. Planurile implică asfaltarea comunei, construcţia unei cantine sociale şi organizarea unor cursuri de dans popular. Prin proiectul cantinei sociale ar fi trebuit ca pensionarii comunei care au venituri reduse să primească, zilnic, o masă caldă. Administraţia a renunţat pentru moment la acest proiect, motivul fiind acelaşi: lipsa banilor.
 

„Vorbim de o comunitate formată din 3.350 de locuitori. Foarte mulţi sunt pensionari. Pensia medie în comună este de patru milioane de lei vechi. Unui bătrân îi este foarte greu să trăiască cu aceşti bani o lună întreagă. Unde mai pui că trebuie să îşi cumpere şi medicamente din aceşti bani! O cantină socială, în care aceştia ar putea primi o masă caldă, reprezintă salvarea pentru mulţi dintre ei“, a explicat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

 
Şi pentru că vara  gospodarii îşi fac sanie, iar iarna car, la Ciocârlia aleşii au început deja alimentarea cu combustibil solid a instituţiilor de învăţământ şi a Primăriei. De asemenea, cât sunt elevii în vacanţă, la şcoli şi grădiniţe se fac mici intervenţii de reabilitare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rețea de canalizare, stație de epurare și drumuri asfaltate Primarul Traian Dragomir despre investițiile din comuna Ciocârlia de Sus

26 Mar 2019 3182

Primăria Ciocârlia a împodobit comuna! Şase kilometri de ghirlande luminoase strălucesc noaptea

19 Dec 2016 7893

Comunitatea Virtuală a Țăranilor Dobrogeni se reunește într-un eveniment de excepţie

21 Oct 2016 3310

Capela mortuară din Ciocârlia de Sus, finalizată Educaţia şi asfaltarea, prioritare în Ciocârlia

20 Oct 2016 2258

Toate şcolile din comună, renovate Grădiniţa din Ciocârlia are o nouă centrală termică

22 Sep 2016 1609

Asfaltarea comunei, proiect în stand-by la Guvern Școlile din comuna Ciocârlia au intrat într-un proces de igienizare

25 Aug 2016 1655

Primarul Traian Dragomir, învestit cu încredere pentru un nou mandat Planuri pentru o cantină socială la Ciocârlia

30 Jun 2016 3286

Casele mortuare, în continuare în construcţie Baza sportivă din Ciocârlia, inaugurată săptămâna aceasta

04 May 2016 1955

Asfaltarea, un proiect pierdut în eter?! Se caută soluţii pentru construcţia unei cantine sociale la Ciocârlia

07 Apr 2016 1458

S-a pus gazonul la baza sportivă din Ciocârlia! Finanţarea pentru asfaltarea comunei, fără răspuns

17 Mar 2016 2135

Asfaltarea comunei, la mâna Guvernului Baza sportivă din Ciocârlia, gata în martie. Cantina socială… când va permite bugetul

04 Feb 2016 1404

Visul primarului din comuna Ciocârlia - o cantină socială

21 Jan 2016 2337

De Crăciun, fiecare pensionar va primi un pachet de alimente, la Ciocârlia

10 Dec 2015 1913

„Let it snow!“ Şcolile din Ciocârlia, pregătite de iarnă cu bani de la bugetul local

26 Nov 2015 1451

Bugetul local, prea mic. Nevoile, prea mari Primăria Ciocârlia caută soluţii pentru continuarea proiectelor

03 Sep 2015 1067