Promisiune pentru anul de învăţământ 2017-2018 Elevii din satul Poiana vor avea o nouă şcoală (galerie foto)

Începutul noului an şcolar a reprezentat un prilej de bucurie pentru copiii care urmează cursurile unităţilor de învăţământ preuniversitar din satele Culmea şi Poiana, localităţi arondate Primăriei Ovidiu. La festivităţile de deschidere organizate la cele două unităţi şcolare au fost prezenţi atât primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, cât şi preşedintele CJC, Marius Horia Țuţuianu.
 
Educaţia tinerei generaţii este o prioritate pentru şeful administraţiei locale. Prezent la deschiderea anului şcolar în satul Poiana, acesta le-a promis cadrelor didactice, părinţilor şi copiilor care învaţă la Şcoala primară nr. 4 din Poiana că, în primăvara anului viitor, va demara lucrările pentru construirea unei noi unităţi de învăţământ, proiectul fiind deja elaborat. Actuala clădire este vizibil deteriorată, iar elevii nu au condiţiile cele mai bune pentru a studia. Viitoarea unitate de învăţământ va avea un teren de fotbal, dar şi un loc de joacă pentru copii. Promisiunea primarului George Scupra are toate şansele de a se concretiza, dacă ţinem cont de faptul că, la deschiderea anului şcolar 2016-2017, a participat şi preşedintele CJC, Marius Horia Țuţuianu, care i-a asigurat pe elevi şi părinţi că la anul vor „avea parte de o şcoală nouă“.
 
„Am reuşit să obţinem şi o promisiune fermă din partea Consiliului Judeţean Constanţa şi, în parteneriat cu această instituţie, vom începe lucrările la şcoala şi grădiniţa nouă din satul Poiana. Până atunci, vreau ca dascălii de aici să fie alături de copiii noştri şi să se îngrijească de ei“, a declarat primarul George Scupra.
 
La aflarea veştii, părinţii au fost extrem de încântaţi, pentru că ai lor copii nu au avut condiţiile cele mai bune pentru a învăţa sau a-şi menţine o igienă corespunzătoare. De altfel, locuitorii din satul Poiana ştiu că nu este prima iniţiativă a primarului care vizează educaţia. La sfârşitul anului trecut, George Scupra a inaugurat aici Centrul Cultural ce poartă numele solistului de muzică uşoară Gabriel Cotabiţă, un loc în care localnicii pot uita de greutăţile vieţii petrecând momente plăcute.
 
Pentru copiii din satul Poiana, începutul anului şcolar a adus, pe lângă noi cadre didactice, şi o surpriză. Pe bănci, alături de manualele din care vor culege diverse informaţii, îi aşteptau ghiozdane cu rechizite adaptate anului de curs pe care îl urmează fiecare. Acestea le-au fost oferite de primarul oraşului Ovidiu şi de preşedintele CJC, fiind pentru copii o motivare în plus să înveţe, astfel încât să-şi asigure un viitor mai bun.
 
Edilul-şef din Ovidiu nu a lipsit nici de la momentul în care, pentru prima data în acest an şcolar, a răsunat clopoţelul la unitatea de învăţământ din satul Culmea. El le-a cerut copiilor să înveţe şi să nu absenteze de la cursuri. „Educaţia şi informaţia vă pot asigura un viitor mai bun vouă şi familiilor voastre. Să învăţaţi, să luaţi note cât mai bune şi să vă ascultaţi dascălii şi părinţii“, a fost îndemnul adresat de Scupra prichindeilor ce aşteptau nerăbdători să intre în clase. Și asta pentru că aflaseră că pe bănci vor găsi cadouri. Aşa era, manualele şi ghiozdanele cu rechizite erau pregătite pentru fiecare băieţel şi fetiţă care păşea pragul sălilor de curs.
 
„Încercăm să facem tot posibilul ca ai noştri copii să aibă condiţii cât mai bune în toate unităţile de învăţământ administrate de Primăria Ovidiu. Suntem conştienţi că investiţia în educaţie este cea care, în timp, îşi va demonstra eficienţa prin oamenii foarte bine pregătiţi ce-i va da societăţii“, a concluzionat şeful administraţiei publice locale, George Scupra.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat o societate de dezmembrări vehicule scoase din uz cu 15.000 lei. Iată de ce

19 Apr 2024 232

Salvatorii din Constanța alături de copii, cu „iepurașul pompier”

19 Apr 2024 279

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1095

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 442

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1603

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 349

Șofer băut, depistat de polițiști în Ovidiu, județul Constanța

17 Apr 2024 515

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 779

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 aprilie 2024

17 Apr 2024 400

Două transporturi agabaritice vor circula pe ruta Agigea RORO PTF-IMGB

15 Apr 2024 420

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 358

Mașină în flăcări, pe A4, spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 1502

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 558

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 855

Atenție șoferi! Un transport agabaritic va circula pe ruta Port Constanța Poarta 10 - Șoseaua Berceni, județul Ilfov

14 Apr 2024 340