Puzzle gigantic în faţa sediului Primăriei Cernavodă Locuitorii oraşului, alături de copiii speciali - „Împreună de Ziua Autismului“

primaria cernavoda, ziua autismului, nevoi speciale, centru terapie cernavodaZiua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost marcată ieri la Cernavodă.

Locuitorii oraşului au fost invitaţi de autorităţile locale să se alăture unui Marş Albastru, pentru a celebra evenimentul şi pentru a promova campania „Împreună de Ziua Autismului“. Centrul de Terapie şi Asistenţă Educaţională Cernavodă, împreună cu Rotary Club şi Primăria Cernavodă, a demarat programul zilei la ora 10.00, la sediul centrului. Practic, ieri, instituţia de asistenţă socială şi-a deschis porţile pentru toţi cetăţenii, care au avut ocazia să viziteze locul în care copiii speciali beneficiază de terapie şi învaţă lucruri noi. De la ora 14.00, vizitatorii şi participanţii la eveniment au pornit în Marşul Albastru. Convoiul a pornit din faţa sediului Centrului de Terapie şi a străbătut oraşul până la destinaţie - piaţeta din faţa Primăriei. Marşul, la care au participat copiii speciali, părinţii, terapeuţii, oficialităţi ale oraşului, dar şi persoane care şi-au dorit să le fie alături, s-a finalizat cu realizarea unui puzzle gigantic. Puzzle-ul astfel realizat a fost de forma unei fundiţe, simbol al campaniei internaţionale de conştientizare a autismului „Creează Albastru de Ziua Autismului”. De altfel, pe tot parcursul evenimentului, în centrul atenţiei au fost copiii cu nevoi speciale, care au avut parte de o sumedenie de activităţi surpriză. Micuţii, dar şi cei mari, s-au bucurat de compania unui clovn colorat, de o plimbare cu poneii şi de alte distracţii pe tobogane gonflabile. De asemenea, toţi cei prezenţi s-au putut destinde privind un spectacol special organizat de către artiştii Casei de Cultură, pe o scenă amplasată în piaţeta din faţa sediului Primăriei.

primaria cernavoda, ziua autismului, nevoi speciale, centru terapie cernavoda

O parte dintre cei veniţi la manifestaţie au dorit să afle mai multe detalii despre ceea ce înseamnă autismul, această afecţiune care le umbreşte copilăria. „În România, la fiecare şapte ore se naşte un copil cu autism, iar aproximativ 30 de mii de persoane suferă de o tulburare din spectrul Autismului TSA. Naţiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, cu scopul de a dinamiza şi coagula eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri cu privire la nevoile pe care le întâmpină persoanele care suferă de această afecţiune“, spun organizatorii evenimentului de la Cernavodă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Spații verzi și locuri de joacă modernizate la Cernavodă. Cine execută contractul (DOCUMENT)

22 Apr 2024 404

Achiziții Constanța Primăria Cernavodă a încheiat un contract cu o firmă din Medgidia. La mijloc sunt 18.000 de euro (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 2290

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă investește în servicii de proiectare pentru amenajarea unei bretele de legătură în cartierul Prund (DOCUMENT)

12 Apr 2024 643

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă, pași în direcția împrejmuirii bazinului de înot semiolimpic (DOCUMENT)

09 Apr 2024 1186

Declarații de avere Constanța Ce avere are Silvica Olteanu, secretarul general al Orașului Cernavodă? Soțul său este șef serviciu în Primăria Cernavodă (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 629

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL va amenaja o parcare acoperită în Cernavodă! Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de lei (DOCUMENT)

08 Apr 2024 584

Cumpărări directe Primăria Cernavodă, din județul Constanța, a bătut palma cu SC Topo Earth SRL, din Gorj!

08 Apr 2024 1146

Achiziții Constanța Primăria Cernavodă a cumpărat ținute de scenă pentru Corul de Cameră I.D. Chirescu. Vezi de la cine (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 721

Licitații Constanța Smart City Development SRL întocmește cu 114.000 de euro proiectul pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Orășenesc Cernavodă (DOCUMENT)

31 Mar 2024 550

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 544

Licitația pentru atribuirea contractului care prevede amenajarea a trei străzi, anulată de Primăria Cernavodă (DOCUMENT)

25 Mar 2024 502

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă cumpără servicii de asistență socială pentru Direcția de Asistență Socială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 553

Primăria Cernavodă, județul Constanța lansează licitație pentru modernizarea unui drum public (DOCUMENT)

22 Mar 2024 732

Cumpărări directe Constanța Pași pentru amenajarea unui sistem cu panouri solare la bazinul semiolimpic de la Cernavodă (DOCUMENT)

12 Mar 2024 803

Tracon SRL a câștigat contractul de salubrizare în orașul Cernavodă. Vezi detaliile contractului (DOCUMENT)

11 Mar 2024 692