ZIUA in judet

Răspunsul întârzie! Şcolile şi grădiniţele din comuna Pantelimon ar putea avea grupuri sanitare în viitorul an şcolar

Funcţionarii din cadrul Primăriei Pantelimon au lucrat la elaborarea mai multor proiecte. Unele dintre ele au fost deja depuse la factorii decidenţi, în speranţa că vor obţine finanţarea necesară implementării.
 
Cum bugetele locale nu ajung, adesea, nici pentru cheltuielile curente ale unei primării, dar să mai aloci bani pentru eventuale investiţii, primarii din mediul rural îşi caută „salvarea“ prin intermediul altor „puşculiţe“. Variantele sunt limitate şi aici, deoarece ei au posibilitatea ca, prin elaborarea unor proiecte bune, să realizeze diverse lucrări pentru modernizarea localităţilor fie cu finanţare de la Guvern, fie cu fonduri europene.
 
Aşa că funcţionarii din administraţia publică locală au elaborat, din timp, cât mai multe proiecte, astfel încât să se încadreze în termenele stabilite pentru depunerea lor. „Am depus proiecte pentru extinderea, prin construire de grupuri sanitare, a corpurilor mai multor unităţi de învăţământ preuniversitar situate pe raza comunei noastre. Este vorba despre şcolile din Pantelimonul de Jos şi Runcu, precum şi despre grădiniţele din aceste două sate, la care am adăugat-o şi pe cea din Nistoreşti. Niciuna nu are grup sanitar în interiorul clădirilor, având toaletele în curte“, ne-a explicat viceprimarul comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu.
 
Cum ceea ce a depins de ei au realizat, reprezentanţii administraţiei publice locale din Pantelimon aşteaptă semnarea contractelor de finanţare pentru proiectele respective, valoarea totală fiind estimată la două milioane de lei, bani ce ar urma să vină de la Ministerul Dezvoltării, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. „Nu avem încă semnale privind semnarea contractelor de finanţare pentru proiectele menţionate anterior, dar sperăm ca în luna mai să parafăm documentele. Beneficiarii acestor investiţii ar fi peste 300 de copii, elevi şi preşcolari. Din păcate, nici până la ora actuală nu am primit nicio veste în acest sens, dar continuăm să sperăm că răspunsul va fi afirmativ, iar proiectele vor prinde viaţă“, a adăugat viceprimarul comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu.
 
De altfel, autoritatea publică locală speră şi în realizarea altor două proiecte - unul are ca obiectiv reabilitarea drumurilor, iar celălalt vizează înfiinţarea unor racorduri de canalizare -, pentru care se aşteaptă un răspuns în perioada iunie-iulie, după cum ne-a spus viceprimarul.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cod galben de ceaţă în judeţul Constanţa

01 Feb 2019 478

Circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 800 Bucureşti – Constanţa, între staţiile Obor şi Pantelimon

26 Jan 2019 1169

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de intensificări ale vântului. Când expiră atenționarea meteo

15 Jan 2019 1707

Preoţi şi biserici la sat Parohia Mireasa, judeţul Constanţa (galerie foto)

12 Jan 2019 2029

Extinderea reţelei de iluminat public, înfiinţarea unui after school, drumuri reabilitate Proiecte implementate anul trecut de Primăria Pantelimon

09 Jan 2019 570

Moş Crăciun va ajunge, încărcat cu daruri, la elevii din comuna Pantelimon şi satele Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni

19 Dec 2018 469

Atenţie şoferi. Cum se circulă pe drumurile din ţară

10 Dec 2018 366

Concert de zile mari Centenarul Marii Uniri, marcat de Primăria şi Consiliul Pantelimon

01 Dec 2018 630

UPDATE ANM. Cod galben de ceață în județele Constanța și Tulcea

25 Nov 2018 669

UPDATE. Județele Constanța şi Tulcea, sub cod galben de ceață. Ce spun meteorologii

25 Nov 2018 603

Primarul Costel Armăşescu, la bilanţ „Vom face din Pantelimon o comună europeană. Doar împreună putem reuşi!“

16 Nov 2018 1050

În derby-ul din Liga a 6-a al comunei Viişoara, AS a suflat de patru ori şi a stins Flacăra

13 Nov 2018 643

Exercițiul internațional Eu-ModEx 2018Premieră în lumea medicală militară din România!

17 Oct 2018 697

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, verifică în teren participarea militarilor la exercițiul „SEISM 2018”

14 Oct 2018 488

Trafic îngreunat pe DN3 din cauza unui accident rutier. Trei autoturisme implicate

14 Oct 2018 520