ZIUA in judet

Răspunsul întârzie! Şcolile şi grădiniţele din comuna Pantelimon ar putea avea grupuri sanitare în viitorul an şcolar

Funcţionarii din cadrul Primăriei Pantelimon au lucrat la elaborarea mai multor proiecte. Unele dintre ele au fost deja depuse la factorii decidenţi, în speranţa că vor obţine finanţarea necesară implementării.
 
Cum bugetele locale nu ajung, adesea, nici pentru cheltuielile curente ale unei primării, dar să mai aloci bani pentru eventuale investiţii, primarii din mediul rural îşi caută „salvarea“ prin intermediul altor „puşculiţe“. Variantele sunt limitate şi aici, deoarece ei au posibilitatea ca, prin elaborarea unor proiecte bune, să realizeze diverse lucrări pentru modernizarea localităţilor fie cu finanţare de la Guvern, fie cu fonduri europene.
 
Aşa că funcţionarii din administraţia publică locală au elaborat, din timp, cât mai multe proiecte, astfel încât să se încadreze în termenele stabilite pentru depunerea lor. „Am depus proiecte pentru extinderea, prin construire de grupuri sanitare, a corpurilor mai multor unităţi de învăţământ preuniversitar situate pe raza comunei noastre. Este vorba despre şcolile din Pantelimonul de Jos şi Runcu, precum şi despre grădiniţele din aceste două sate, la care am adăugat-o şi pe cea din Nistoreşti. Niciuna nu are grup sanitar în interiorul clădirilor, având toaletele în curte“, ne-a explicat viceprimarul comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu.
 
Cum ceea ce a depins de ei au realizat, reprezentanţii administraţiei publice locale din Pantelimon aşteaptă semnarea contractelor de finanţare pentru proiectele respective, valoarea totală fiind estimată la două milioane de lei, bani ce ar urma să vină de la Ministerul Dezvoltării, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. „Nu avem încă semnale privind semnarea contractelor de finanţare pentru proiectele menţionate anterior, dar sperăm ca în luna mai să parafăm documentele. Beneficiarii acestor investiţii ar fi peste 300 de copii, elevi şi preşcolari. Din păcate, nici până la ora actuală nu am primit nicio veste în acest sens, dar continuăm să sperăm că răspunsul va fi afirmativ, iar proiectele vor prinde viaţă“, a adăugat viceprimarul comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu.
 
De altfel, autoritatea publică locală speră şi în realizarea altor două proiecte - unul are ca obiectiv reabilitarea drumurilor, iar celălalt vizează înfiinţarea unor racorduri de canalizare -, pentru care se aşteaptă un răspuns în perioada iunie-iulie, după cum ne-a spus viceprimarul.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă meteo Descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil grindină în județele Constanța și Tulcea

15 Jul 2019 1066

Beat la volan în localitatea Pantelimon. 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat

13 Jul 2019 394

UPDATE Cod portocaliu în Dobrogea. Vijelie, grindină şi frecvente descărcări electrice

23 Jun 2019 1104

Cod portocaliu de vreme severă în județul Constanța. Mai multe localități vizate de atenționarea meteo

22 Jun 2019 14788

Județele Constanța și Tulcea, sub cod portocaliu de vreme severă. Când expiră atenționarea meteo și ce localități sunt vizate

13 Jun 2019 2310

UPDATE. Cod galben de ploi în judeţele Constanţa și Tulcea. Ce localități sunt vizate

13 Jun 2019 4836

UPDATE. Cod galben de vreme severă în județele Constanța și Tulcea. Mai multe localități vizate de atenționarea meteo

06 Jun 2019 4326

Istoria Dobrogei - Geografie - Localități Ulmetum (galerie foto)

06 Jun 2019 1141

UPDATE Codul portocaliu se prelungeşte în judeţul Constanţa

04 Jun 2019 1350

A fost jale în Bucureşti Sute de imobile, curţi, şi locuri publice, inundate (galerie foto)

25 May 2019 2365

Micii rugbyşti de la Victoria Cumpăna, evoluţii apreciate în campionatul AMRB (galerie foto)

08 May 2019 721

Cod portocaliu la graniță cu județul Constanța ANM anunță ploi, vijelii și grindină în mai multe localități din județ

02 May 2019 846

Fotbalul județului Constanța În Liga a 6-a, liderul Seriei Nord, Flacăra Crucea, a făcut scor în deplasare cu Ulmetum Pantelimon

23 Apr 2019 734

Atenție șoferi! Un transport agabaritic va circula pe ruta Tulcea - Drăgănești Olt

12 Apr 2019 1845

Captură în Portul Constanța. Ce au găsit vameșii într-un container sosit din India

04 Apr 2019 526