Răspunsul întârzie! Şcolile şi grădiniţele din comuna Pantelimon ar putea avea grupuri sanitare în viitorul an şcolar

Funcţionarii din cadrul Primăriei Pantelimon au lucrat la elaborarea mai multor proiecte. Unele dintre ele au fost deja depuse la factorii decidenţi, în speranţa că vor obţine finanţarea necesară implementării.
 
Cum bugetele locale nu ajung, adesea, nici pentru cheltuielile curente ale unei primării, dar să mai aloci bani pentru eventuale investiţii, primarii din mediul rural îşi caută „salvarea“ prin intermediul altor „puşculiţe“. Variantele sunt limitate şi aici, deoarece ei au posibilitatea ca, prin elaborarea unor proiecte bune, să realizeze diverse lucrări pentru modernizarea localităţilor fie cu finanţare de la Guvern, fie cu fonduri europene.
 
Aşa că funcţionarii din administraţia publică locală au elaborat, din timp, cât mai multe proiecte, astfel încât să se încadreze în termenele stabilite pentru depunerea lor. „Am depus proiecte pentru extinderea, prin construire de grupuri sanitare, a corpurilor mai multor unităţi de învăţământ preuniversitar situate pe raza comunei noastre. Este vorba despre şcolile din Pantelimonul de Jos şi Runcu, precum şi despre grădiniţele din aceste două sate, la care am adăugat-o şi pe cea din Nistoreşti. Niciuna nu are grup sanitar în interiorul clădirilor, având toaletele în curte“, ne-a explicat viceprimarul comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu.
 
Cum ceea ce a depins de ei au realizat, reprezentanţii administraţiei publice locale din Pantelimon aşteaptă semnarea contractelor de finanţare pentru proiectele respective, valoarea totală fiind estimată la două milioane de lei, bani ce ar urma să vină de la Ministerul Dezvoltării, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. „Nu avem încă semnale privind semnarea contractelor de finanţare pentru proiectele menţionate anterior, dar sperăm ca în luna mai să parafăm documentele. Beneficiarii acestor investiţii ar fi peste 300 de copii, elevi şi preşcolari. Din păcate, nici până la ora actuală nu am primit nicio veste în acest sens, dar continuăm să sperăm că răspunsul va fi afirmativ, iar proiectele vor prinde viaţă“, a adăugat viceprimarul comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu.
 
De altfel, autoritatea publică locală speră şi în realizarea altor două proiecte - unul are ca obiectiv reabilitarea drumurilor, iar celălalt vizează înfiinţarea unor racorduri de canalizare -, pentru care se aşteaptă un răspuns în perioada iunie-iulie, după cum ne-a spus viceprimarul.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 405

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 512

Taina Sfântului Maslu și Sfinți Tămăduitori la Sanatoriul Balnear Techirghiol (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 529

Anchetă la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București! Mai mulți pacienți ar fi decedat după administrarea incorectă a unui medicament

11 Apr 2024 536

Ministerul Dezvoltării Două primării din județul Constanța au primit bani pentru investiții realizate prin etapele I și II ale PNDL

10 Apr 2024 2202

Cumpărări directe Constanța Ce societate se ocupă de extinderea imobilului Grădiniței Nistorești, comuna Pantelimon (DOCUMENT)

09 Apr 2024 535

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon achiziționează servicii de proiectare balon tensiostatic (DOCUMENT)

08 Apr 2024 389

BT Direct IFN SA extinde operațiunile în Constanța. Lista noilor puncte de lucru

22 Mar 2024 676

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1512

Licitație organizată de CNI ce vizează reabilitarea clădirii Centrului Multifuncțional din Pantelimon, județul Constanța (DOCUMENT)

19 Mar 2024 532

Cumpărări directe Constanța Aliana-Team Consulting SRL va întocmi documentația pentru realizarea racordurilor la rețeaua de canalizare, în comuna Pantelimon (DOCUMENT)

12 Mar 2024 642

Camera de Conturi Constanța Audit efectuat asupra situațiilor financiare raportate de comuna Pantelimon pentru anul 2022. Concluzii (DOCUMENT)

09 Mar 2024 622

Angajări Constanța Primăria comunei Pantelimon angajează. Iată ce post este vacant

04 Mar 2024 1172

Firme Constanța O nouă firmă deschisă în comuna Pantelimon. Iată cu ce se ocupă

15 Feb 2024 759

Afaceri Constanța Primăria Pantelimon, acord cu Top Geocad SRL pentru furnizarea de servicii de cadastru (DOCUMENT)

12 Feb 2024 780