Recensamant agricol in 2010-2011

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind efectuarea Recensamantului General Agricol, in perioada 2 decembrie 2010 - 31 ianuarie 2011, in toate unitatile administrativ-teritoriale.

Conform normelor Uniunii Europene in domeniul statistic, precum si a recomandarilor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie - FAO, fiecare stat membru trebuie sa efectueze un recensamant general agricol o data la 10 ani. Informatiile obtinute prin efectuarea recensamantului vor permite, ulterior, elaborarea de noi reglementari in politicile guvernamentale din domeniile economic si social, precum si in domeniul dezvoltarii rurale. Obiectivele Recensamantului General Agricol se refera la obtinerea de date statistice indispensabile procesului de participare a Romaniei la Politica Agricola Comuna, fundamentarea masurilor pentru elaborarea Planului National de Dezvoltare si a altor programe care vizeaza agricultura si dezvoltarea rurala, consolidarea sistemului statistic agricol prin culegerea informatiilor privind exploatatiile agricole si caracteristicile structurale ale acestora in fiecare stat membru, asigurarea de date comparabile privind activitatile agricole, la nivel geografic, care sa acopere intreaga Uniune Europeana. De asemenea, recensamantul urmareste stabilirea tipologiei si dimensiunii economice a exploatatiilor agricole si clasificarea unitara a acestora la nivelul Uniunii Europene. Efectuarea Recensamantului General Agricol din 2010 are ca scop evidentierea schimbarilor intervenite, de la Recensamantul General Agricol din 2002, referitoare la caracteristicile structurale ale sistemului agricol national, a suprafetelor care fac obiectul unor politici de subventionare, a suprafetelor aflate sub restrictii de mediu, a efectivelor de animale, irigatiilor, dotarii exploatatiilor agricole cu masini si echipamente agricole, precum si a persoanelor ocupate in sectorul agricol. Concomitent cu Recensamantul General Agricol se desfasoara o ancheta selectiva speciala privind metodele de productie agricola. Culegerea datelor in teren se realizeaza prin formulare de inregistrare. Organizarea si efectuarea recensamantului se realizeaza de catre Institutul National de Statistica, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Internelor si Reformei Administrative, sub coordonarea si controlul Comisiei Centrale pentru Recensamantul General Agricol. In termen de zece zile de la data intrarii in vigoare legii, s-a constituit Comisia Centrala pentru Recensamantul General Agricol. Comisia este condusa de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale. Comisia Centrala pentru Recensamantul General Agricol isi inceteaza activitatea odata cu publicarea rezultatelor provizorii ale Recensamantului General Agricol, iar rezultatele finale si detaliate sunt publicate si difuzate de catre Institutul National de Statistica. In vederea realizarii lucrarilor de organizare si efectuare a recensamantului in teritoriu, se organizeaza comisii judetene, sub coordonarea prefectului, ale municipiilor si a sectoarelor Municipiului Bucuresti, oraselor, respectiv comunelor, sub coordonarea primarului.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1311

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 844

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1572

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 818

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 873

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 912

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2525

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1004

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3720

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 860

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1703

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 735

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2319

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2652

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3106