Reprezentantii localitatii Buggenhout au oferit banii pentru cadouri

In Garliciu, Mos Craciun a venit din Belgia

Primaria va oferi daruri scolarilor si prescolarilor * Mosul va trece si pe la copiii cu varste cuprinse intre 0 si 10 ani, care nu sunt cuprinsi in nici o forma de invatamant

Daca pentru marea majoritate a comunelor din judetul Constanta acordarea de cadouri cu ocazia sarbatorilor de iarna a reprezentat un efort la bugetul local, pentru comuna Garliciu lucrurile au stat altfel. De mai multi ani, localitatea constanteana este infratita cu comuna Buggenhout din Belgia. In ultimii ani, a devenit o traditie ca, in preajma sarbatorilor, belgienii sa ofere cadouri localnicilor din Garliciu. In acest an, special pentru sarbatorile de iarna, belgienii au lasat bani pentru cadouri. Suma de 30 de milioane de lei lasata a fost alocata cumpararii de cadouri pentru cei 200 de copii, cati numara comuna Garliciu. Pachetele vor contine cu precadere dulciuri si vor fi oferite in ziua de 19 decembrie, in cadrul manifestarilor prilejuite de sfarsitul anului, tuturor copiilor de la gradinita si scoala. Primaria si Consiliul local nu i-au uitat nici pe cei mai tineri locuitori ai comunei care inca nu sunt inscrisi la nici o forma de invatamant. Astfel, pentru ei, in ajunul Craciunului, primarul Constantin Cimpoianu si Mos Craciun vor trece si pe la cei aproximativ 100 de copii cu varste cuprinse intre 0 si 10 ani. In ceea ce priveste persoanele de varsta a treia, primaria din Garliciu a pregatit pachete pentru toti batranii comunei. Acestea vor contine alimente, in special faina, ulei, zahar si pui, in valoare aproximativa de 200.000 lei fiecare. In atentia primariei sunt aproximativ 50 de persoane care pana in ajunul Craciunului vor primi cadouri. Deja comuna Garliciu a inceput repartizarea banilor pentru incalzire pe toate lunile de iarna. Tot in aceasta perioada au fost alocati banii pentru plata pe luna noiembrie a celor 11 asistenti personali. In ceea ce-i priveste pe beneficiarii Legii 416, pentru ei a fost platita alocatia doar pe luna septembrie. Restantele se datoreaza lipsei banilor, mai ales ca numarul dosarelor pentru ajutor se ridica la 220. Beneficiarii Legii 416 au primit si ajutorul pentru incalzire. In ceea ce priveste banii pentru subventia agricola, acestia au fost primiti la timp. Acest lucru a contribuit la realizarea lucrarilor de arat in proportie de 95% in zona de balta, care este considerata cea mai buna zona irigata, in suprafata de aproximativ 810 hectare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 338

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 349

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 511

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 428

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 462

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 568

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 556

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 461

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 660

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 533

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 479

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 577

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 694

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 463

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1283