ZIUA in judet

Rețelele de apă și canalizare, aproape gata Primăria Pantelimon pregătește o discuție cu toți cetățenii comunei


 
Punct și de la capăt pentru cetățenii comunei constănțene Pantelimon. După alegerile locale desfășurate în luna iunie, Vasile Neicu a fost ales din nou în fruntea administrației locale de către concetățenii săi. Aceștia i-au acordat cu încrederea lor pentru cel de-al șaselea mandat, Neicu devenind unul dintre cei mai longevivi primari din județ. Cu toate acestea, viziunea echipei conduse de el asupra dezvoltării comunei se centrează pe continuarea vechilor proiecte, dar și pe inițierea altora noi.
 
În primul rând, pe agenda primarului din Pantelimon se află introducerea rețelelor pentru furnizarea de apă potabilă, dar și a celor de canalizare pentru toate satele comunei. 
„Au fost montate deja conductele, căminele puțurilor au fost îngropate, iar vechiul bazin din localitatea Nistorești, unde lucrările de canalizare au fost finalizate, a fost reabilitat și împrejmuit. În satul Pantelimonul de Jos rețeaua de apă este deja funcțională. La Runcu s-a montat contoarul, iar până la finalul săptămânii urmează ca rețeaua să devină funcțională și aici. La Nistorești se lucrează la rețeaua de canalizare”, a declarat Vasile Neicu.
 
Pe lângă aceste lucrări, în fiecare localitate din  cele cinci ale comunei Pantelimon va fi construită câte o stație de epurare, stații ce ar urma să sosească chiar până la finalul acestei săptămâni în comună. Pentru toate proiectele, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a alocat comunei Pantelimon 54 de milioane de euro.
 
În ceea ce privește racordarea comunei la sistemul de canalizare, proiectul administrației publice locale nu a primit niciun răspuns. Conform primarului, s-a decis ca toți cetățenii comunei să suporte racordarea locuințelor acestora la rețeaua de canalizare din buzunarul propriu, întrucât administrația nu a găsit finanțare. Aşadar, în următoarea perioadă, reprezentanții administrației vor purta discuții cu toți cetățenii din comună, pentru a le explica acest lucru.

La capitolul educație, primarul Vasile Neicu susține că are în vedere realizarea unui centru after school pentru copiii ce provin din medii defavorizate. Documentația a fost deja finalizată, iar reprezentanții autorității locale așteaptă deschiderea sesiunilor de depuneri de proiecte pentru finanțare europeană.

Viitorul centru ar urma să găzduiască aproximativ 20 de copii care nu au părinții aproape sau au o situație economică dificilă. Sufletele mai puțin norocoase vor avea, astfel, un spațiu în care să învețe și să se recreeze, dar vor primi și o masă caldă zilnic. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.
 
Pe agenda administrației din Pantelimon se află și obținerea avizelor pentru grupurile sanitare din toate unitățile de învățământ din comună, avize ce trebuie depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În această situație se află grădinițele din Nistorești, Pantelimonul de Jos și Runcu, precum și școlile din localitățile Pantelimonul de Jos și Runcu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul pentru sistematizarea pe verticală în municipiul Mangalia, atribuit unei societăți din Pantelimon (document)

02 Sep 2019 425

Extinderea reţelei de iluminat public, înfiinţarea unui after school, drumuri reabilitate Proiecte implementate anul trecut de Primăria Pantelimon

09 Jan 2019 755

Moş Crăciun va ajunge, încărcat cu daruri, la elevii din comuna Pantelimon şi satele Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni

19 Dec 2018 725

Concert de zile mari Centenarul Marii Uniri, marcat de Primăria şi Consiliul Pantelimon

01 Dec 2018 828

Primarul Costel Armăşescu, la bilanţ „Vom face din Pantelimon o comună europeană. Doar împreună putem reuşi!“

16 Nov 2018 1231

Reţeaua de iluminat public pe strada Crăiţelor şi strada Principală din comuna Pantelimon, extinsă

02 Oct 2018 1079

Concurs de angajare la Primăria Pantelimon. Se caută un referent pentru Compartimentul financiar-contabil

22 Sep 2018 1131

Şcoala Gimnazială nr. 1 Pantelimon se pregăteşte de iarnă (document)

03 Sep 2018 1438

Copiii din comuna Pantelimon au parte de o vacanţă pe cinste. Daruri oferite de autoritatea publică locală

08 Aug 2018 1535

Muzică, voie bună şi un spectaculos foc de artificii Cum au sărbătorit locuitorii din Pantelimon Ziua Comunei (galerie foto)

30 Jul 2018 1400

„Cu cinste, preţuire şi bucurie“ Primăria Pantelimon promite zeci de surprize de Ziua Comunei

12 Jul 2018 1359

Proiecte mari implementate de Primăria Pantelimon pentru copii. Primarul Costel Armăşescu, despre noile investiţii

06 Jun 2018 1503

Primăria Pantelimon a primit răspuns de la APM Constanţa. Este vizat proiectul de reabilitare a drumurilor din satele Nistoreşti şi Călugăreni

12 May 2018 1544

Primăria Pantelimon continuă curăţenia de primăvară. Acţiuni în forţă în cimitirele arondate

12 Apr 2018 1878

Drumurile intravilane din satele Nistoreşti şi Călugăreni vor intra în reabilitare. Primarul Costel Armăşescu, despre proiectul de 7,1 milioane de lei

17 Mar 2018 1665