ZIUA in judet

Sala de sport din Grădina va fi finalizată înainte de termen

Pentru că începutul anului 2018 a venit cu vreme bună, la Grădina s-a profitat din plin de acest lucru, continuându-se diverse lucrări. Una dintre investiţiile mult-aşteptate de cei 150 de elevi ai şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitate este sala de sport. Proiectul a fost demarat în anul 2016, iar în primăvara anului trecut, cu fonduri alocate Primăriei Grădina de Consiliul Judeţean Constanţa, lucrările au continuat.
 
Conform proiectului, sala are 24 de metri lungime şi aproximativ zece metri lăţime. „Era extrem de importantă, atât pentru efectuarea orelor de sport, cât şi pentru repetiţii, spectacole, serbări, festivitatea de deschidere a anului şcolar şi alte activităţi care se pot derula aici. În acest fel, nu vom mai fi nevoiţi să mutăm copiii în Căminul Cultural, va fi mult mai uşor“, afirma, în primăvara anului trecut, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.
 
Iată că lucrările au avansat mult, deşi termenul de finalizare era de doi ani, iar acum se lucrează la interior, la montarea gresiei. şefa administraţiei locale consideră că investiţia se va termina, dacă vremea va permite, în cel mult o lună. „Termenul era undeva în septembrie, dar se va finaliza mult mai rapid. Au venit deja la noi pentru a face demersurile necesare pentru realizarea branşamentelor la reţeaua de energie electrică, apă potabilă şi canalizare. Cred că în apropierea sărbătorilor pascale sala de sport va fi gata“, a precizat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

Patru proiecte importante pentru comună 

În altă ordine de idei, primarul comunei şi-a fixat priorităţile pentru acest an. „Sunt numeroase... Se lucrează la extinderea şi modernizarea reţelei de apă din Grădina. Curând vom deschide ofertele pentru desemnarea agentului economic ce va efectua lucrările pentru canalizare tot în Grădina pentru ca, în martie, să înceapă efectiv. Acestea sunt proiecte pe PNDL 1, iar pe PNDL 2, tot în acest an vrem să demarăm proiectul privind extinderea şi modernizarea reţelei de apă din satul Cheia, urmând ca în 2019 să putem asfalta. De fapt vrem să facem zece kilometri de drumuri din Cheia şi Grădina, cu asfaltare, trotuare şi podeţe la intrările în curţile oamenilor. Din fericire, contractele de finanţare pentru proiectele pe PNDL 2 le-am semnat în luna decembrie“, a conchis şefa administraţiei publice locale din Grădina, Gabriela Iacobici.

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sală de sport, două case mortuare, staţie de epurare şi canalizare, garaj Zeci de proiecte realizate de Primăria Grădina anul trecut (galerie foto)

08 Jan 2019 1389

Simona Halep s-a relaxat la Grădina Zoologică din Sydney (galerie foto)

04 Jan 2019 745

În curele de slăbire bazate pe fructe se recomandă între 3 și 5 portocale pe zi

11 Dec 2018 36

De 1 Decembrie, steagul centenar a fost sfinţit în comuna Grădina (galerie foto)

03 Dec 2018 398

Casa mortuară din localitatea Cheia, comuna Grădina, a fost sfințită (galerie foto)

01 Dec 2018 457

Concert de zile mari la Grădina, dedicat Centenarului Marii Uniri

27 Nov 2018 743

Bucurie mare pentru elevi Sala de sport din comuna Grădina a fost inaugurată (galerie foto)

09 Nov 2018 722

Câteva ciuperci albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală

05 Nov 2018 279

Fructele de cătină sunt utilizate atât în scopuri terapeutice, cât și în scopuri alimentare

02 Nov 2018 322

Ghiozdane echipate cu rechizite, oferite din inimă de Primăria Grădina copiilor din localitate (galerie foto)

03 Oct 2018 1005

Judeţul Constanţa Tânăr depistat la volanul unei mașini neînmatriculate. Şoferul este cunoscut cu antecedente penale

26 Sep 2018 1035

Momente de neuitat şi zeci de surprize Vacanţă de vis la munte, oferită de Consiliul Local Grădina elevilor din localitate

03 Sep 2018 705

Mesajul Patriarhului Daniel în predica din ziua Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

15 Aug 2018 1052

Achiziţie nouă la Primăria Grădina Primarul Gabriela Iacobici - „În caz de incendiu, trebuie să fim pregătiţi“ (galerie foto)

06 Aug 2018 1013

Prunele uscate pot fi un medicament de nădejde în caz de nevoie.

27 Jul 2018 173