Şase blocuri de apartamente sociale vor fi construite la Medgidia

Locuitorii din Medgidia au primit veşti grozave: a fost aprobată construcţia a două blocuri de locuinţe sociale în campusul care va fi amenajat pe strada Dezrobirii. În urma rectificării bugetare aprobate în şedinţa extraordinară de luni a Consiliului Local Medgidia, suma de 604.290 de lei a fost alocată de la bugetul local pentru acest proiect.

Acestei sume i se adaugă 900.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Amplul proiect implică atât construcţia celor două blocuri, cât şi dotarea locuinţelor cu mobilier şi aparatură electrocasnică de strictă necesitate.

Blocurile vor fi construite în regim de înălţime P+2E, fiecare fiind format din 48 de locuinţe, dintre care 32 cu o cameră, cu suprafaţa de 42 mp, şi 16 cu două camere, cu suprafaţa de 52 mp. Unităţile modulare vor fi realizate din cadru de oţel ca structură de rezistenţă, vor avea pereţi de închidere de tip sendviş şi pereţi de compartimentare izolaţi termic şi fonic, finisaţi, uşă metalică la intrare, ferestre cu geam termopan şi tâmplărie PVC, parchet pe podea, vopsea lavabilă pe pereţi şi pe tavan, instalaţie electrică şi sanitară, precum şi contorizare individuală pentru consumul de energie electrică şi apă.

Toate unităţile locative vor fi parţial mobilate şi utilate, cu instalaţii sanitare - lavoar şi cadă şi vas WC, inclusiv bateriile aferente şi accesoriile necesare în baie. Bucătăria va fi echipată cu un corp de mobilier, un blat, o plită electrică cu două ochiuri, un mini-frigider şi un spălător, iar dormitorul, cu un pat cu saltea. Locuinţele vor fi încălzite cu ajutorul unor boilere care se vor instala în fiecare bloc, cu o capacitate de 800 de litri, racordate la reţeaua de gaze naturale.

Blocurile vor fi înconjurate de spaţii verzi, iar chiriaşii vor avea acces pietonal şi auto, beneficiind şi de 42 de locuri de parcare, pentru toate cele şase unităţi. „După alocarea bugetului de la MDRAP, urmează paşii premergători construcţiei, mai exact realizarea proiectului tehnic, caietul de sarcini, lucrări care au fost incluse în bugetul local pentru anul 2015“, spun reprezentanţii autorităţii publice locale. Execuţia construcţiei va începe la finalul acestui an, iar lucrările vor dura aproximativ cinci luni de la data începerii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polaris M Holding Constanța, precizări importante despre colectarea deșeurilor

02 Feb 2021 1736

Municipalitatea a depus actele necesare la APM Constanța Alte 10 blocuri vor răsări în campusul social Henri Coandă

17 Jan 2016 6134