Sediul Primăriei este în reparaţii capitale Primarul Gheorghe Frigioi s-a întors la şcoală cu tot cu angajaţii instituţiei

Angajaţii Primăriei Crucea s-au specializat, mai nou, în... mutări. Scopul mutărilor este unul cât se poate de benefic, căci sediul Primăriei intră în reabilitare. Construcţia emblemă a comunei, aflată de 14 ani sub oblăduirea gospodarului-şef Gheorghe Frigioi va intra în scurt timp într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. „S-a finalizat procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de reabilitare şi extindere a sediului instituţiei.

Opt firme au depus ofertele pentru lucrările de reabilitare şi extindere, toate ofertele depuse la procedura de licitaţie au fost declarate eligibile“, a declarat primarul Gheorghe Frigioi. Fondurile pentru realizarea lucrărilor au fost obţinute prin programul GAL Dobrogea Nord şi se ridică la aproape 200.000 de euro. Produsul finit, adică un sediu al instituţiei centrale a comunei, va fi gata anul viitor. Până atunci însă, primarul se întoarce la primul său loc de muncă: la şcoală. Mai precis, aparatul administrativ, cu toţi funcţionarii, inclusiv şeful administraţiei publice locale, s-au mutat în sala de sport din localitate. Potrivit datelor din proiect, întreaga clădire va fi recompartimentată şi modernizată, vor fi schimbate instalaţiile electrice şi termice, grupurile sanitare vor fi renovate complet.

„Sediul va fi ulterior izolat termic, se va realiza şi o anvelopare a acoperişului. De asemenea, anumite birouri vor fi recompartimentate, iar cabinetul primarului va fi extins. Mai mult decât atât, pentru ca angajaţii din Primărie să vină în sprijinul cetăţenilor, vor fi organizate mai multe birouri funcţionale. Pentru că problemele lor sunt de fapt miza muncii din Primărie“, a adăugat gospodarul-şef Gheorghe Frigioi. „Mai mult, pentru că ne-a fost acceptat acest proiect, cu forţe proprii, prin finanţare de la bugetul local, am decis să extindem sediul Primăriei prin construirea unei noi săli de şedinţe“, a mai spus primarul comunei Crucea. Cu toate că are mare succes la capitolul atragerii de fonduri europene, şeful administraţiei publice locale de la Crucea are o mare problemă, pe care o semnalează de mai multă vreme şi la care primeşte răspunsuri... ce stârnesc hazul. „Degeaba avem proiecte depuse, degeaba avem centru de informare turistică, degeaba vom avea un sediu nou pentru Primărie dacă nu avem drumul naţional care traversează comuna finalizat. De câţiva ani trimit lunar întâmpinări, însă răspunsul pe care Ministerul îl trimite este de fiecare dată acelaşi: «Nu avem bani pentru continuarea lucrărilor, dar avem bani pentru conservare». Să dăm atunci cu puţină sare, conservant, ca pe timpul iernii să nu se deterioreze mai tare... să se conserve“, a afirmat gospodarul-şef, Gheorghe Frigioi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pregătiri intense Sediul Primăria Crucea, la un pas de demararea unor ample lucrări

13 Nov 2014 2351

Primăria comunei Crucea, pregătită pentru schimbarea la faţă Proiect de sute de mii de euro, accesat de primarul Gheorghe Frigioi

07 Aug 2014 2780