Solicitare depusă Primăria Grădina speră să primească bani de la CJC

În comuna constănţeană Grădina lucrările sunt în toi la atelierul pentru utilajele primăriei şi, potrivit primarului Gabriela Iacobici, construcţia prinde pe zi ce trece contur „pentru că se lucrează intens”. Totodată, gospodarul-şef a precizat că şi Casa mortuară din satul Cheia se apropie de momentul definitivării construcţiei.
„Nu ştiu dacă anul acesta vom putea face inaugurarea Casei mortuare de la Cheia, deoarece mai avem de făcut gardurile pe care cred că le vom realiza abia în primăvară şi, de asemenea, trebuie să amenajăm curtea”, a explicat şefa administraţiei publice locale din Grădina. Un alt proiect important pentru autoritatea locală este sala de sport din curtea şcolii din comună, care este gata în proporţie de 80%.

Documente pentru proiecte depuse pe PNDL2 

Primarul Gabriela Iacobici este bucuroasă că s-a reuşit depunerea în termenul stabilit de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a documentaţiei aferente proiectelor ce au fost depuse şi declarate eligibile pe Programul Naţional de Dezvoltare local (PNDL)2.
„Am depus tot ceea ce ni s-a solicitat şi aşteptăm să fim sunaţi în luna decembrie pentru a ne prezenta la minister şi a semna contractele de finanţare. Aşa am înţeles, că în prima lună a iernii, se va demara procedura de semnare a acelor contracte”, a declarat pentru ZIUA în judeţ primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.
În altă ordine de idei, reprezentanţii Primăriei vor demara discuţiile pe marginea proiectului de buget local pentru anul viitor.
„Urmează să ne întâlnim şi să discutăm pe forma în care va fi elaborat proiectul bugetului local pentru 2018. Am aşteptat să vedem, concret, ce modificări vor intra în vigoare şi să analizăm textul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, care aduce o serie de modificări la Codul Fiscal”, a conchis primarul comunei Grădina.

Speranţa se îndreaptă spre CJC

Pentru a executa anumite lucrări sau a completa la proiectele deja aflate în derulare, speranţa obţinerii unor sume de bani este îndreptată spre Consiliul Judeţean Constanţa (CJC).
„Noi am făcut o solicitare de bani pentru dezvoltare locală. În fapt, voiam bani de la CJC pentru dotarea Casei mortuare din satul Cheia - mobilier şi tot ceea ce trebuie, şi am fi luat mobilier pentru Căminul cultural din Grădina, pentru că pe cel existent îl cărăm de acolo-colo. Necesarul ar fi în jur de 200.000-300.000 de lei. Solicitarea există, aşteptăm un răspuns acum”, a afirmat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Anarecad SRL din Galați va transpune PUG-ul comunei Grădina în Sistem informatic Geografic (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 440

Cumpărări directe Constanța Anarecom Regioserv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Grădina, în valoare de peste 300.000 de lei (DOCUMENTE)

13 Mar 2024 392

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 605

Licitații Constanța Primăria Comunei Grădina va moderniza drumurile din comună! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

25 Feb 2024 503

Licitații Constanța Echipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)

24 Feb 2024 947

Primăria Grădina, județul Constanța, organizează licitație pentru furnizarea de mobilier școlar (DOCUMENT)

24 Feb 2024 986

Consilierii USR insistă cu bugetarea unei grădini urbane în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța

11 Feb 2024 655

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL din Mihail Kogălniceanu va toaleta arborii din comuna Grădina

08 Feb 2024 574

În municipiul Tulcea A fost aprobat PUZ pentru reabilitarea Casei de cultură, Grădina de vară și Parcul personalităților

01 Feb 2024 761

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 621

Licitații Constanța Ce firmă se va ocupa de colectarea și transportul deșeurilor din comuna Grădina (DOCUMENT)

30 Jan 2024 790

Incendiu la Grădina Zoologică! Maimuțele în pericol. Pompierii luptă cu focul să salveze viețile animalelor!

27 Jan 2024 860

Afaceri Constanța Primăria Mangalia scoate la licitație cuveta Lacului Neptun, Grădina Spectacol Cinematograf Venus și două terenuri

22 Jan 2024 2081

Licitații Constanța Primăria Grădina, contract cu Dab IT Outsourcing SRL, pentru Centrul de monitorizare și Wi-Fi. Compania, numeroase contracte în Dobrogea (DOCUMENTE)

15 Jan 2024 1210

Proiect de salvare al unei rase de bovine pe cale de dispariție în România

10 Jan 2024 736