Veste bună doar pentru cei care muncesc! Trei blocuri de locuinţe sociale vor fi ridicate la Techirghiol

Oraşul Techirghiol este în plină transformare, iar pe agenda de lucru a primarului localităţii, Iulian Constantin Soceanu, se află numeroase proiecte.
 
Pe lista dată publicităţii de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, oraşul Techirghiol apare cu un singur proiect ce va fi finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este vorba despre proiectul privind modernizarea unor străzi din localitate, pentru care s-a alocat suma de 3.578.993 de lei. „Cu banii aceştia vom asfalta nouă străzi. Până în luna octombrie avem termen să depunem documentaţia pentru semnarea contractului de finanţare. Sper ca până pe 15 septembrie să se rezolve. Ne-au cerut o sumedenie de documente, pe care le vom pune la dispoziţie, şi, până atunci, sper să fie totul definitivat“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Între timp, activităţile continuă. Fie se lucrează în teren, fie se elaborează noi proiecte ce urmează a fi depuse. „Aşteptăm să semnăm contractul de finanţare pentru proiectul depus pe fonduri europene POR, Axa 7.1, proiect de 3.600.000 de euro privind asfaltarea a 15 străzi, plus alte obiective incluse. Acum lucrăm cu intensitate maximă la depunerea altor cinci proiecte, pentru care sperăm să obţinem finanţare prin fonduri europene nerambursabile“, a afirmat edilul-şef al urbei.

Proiecte diverse cu finanţare de la UE şi nu numai  

Proiectele pe care administraţia locală din Techirghiol vrea să le realizeze cu fonduri europene vizează infrastructura şi reabilitarea termică a clădirilor aflate în administrarea Consiliului Local, în speţă, sediul Primăriei şi Liceul „Emil Racoviţă“, care vor fi anvelopate.
 
„Urmează să demarăm contractul pentru modernizarea aleii pietonale, parcări, amenajări spaţii verzi şi iluminat public la tronsonul de blocuri de pe Al. I. Puşkin. Proiectul acesta va fi realizat cu bani din bugetul local şi cu alocări de la Consiliul Judeţean Constanţa“, a explicat primarul Iulian Constantin Soceanu.
 
Totodată, în scurt timp vor începe lucrările pentru construirea a trei blocuri de locuinţe sociale. „Imobilele vor fi ridicate pe strada Al. I. Cuza şi vor cuprinde 48 de unităţi locative: garsoniere, apartamente cu două camere şi apartamente cu trei camere. Am trecut de faza de semnare a contractului de finanţare. Acum demarăm procedura de achiziţie pentru desemnarea constructorului. Proiectul este evaluat la peste cinci milioane de lei“, a declarat primarul oraşului Techirghiol.
 
Edilul-şef a ţinut totuşi să sublinieze un aspect. „Avem cereri multe pentru locuinţe sociale, dar nu toate sunt justificate. Sunt prea multe persoane care nu muncesc şi trebuie să eliminăm acest fenomen. Avem oameni care au ajutoare sociale, dar nu mai vor să muncească. Pentru că statul, în loc să încurajeze munca, încurajează ne-munca. Cei care au depus cerere şi muncesc vor fi primii care vor primi o locuinţă socială, nu oameni care nu au cu ce să îşi plătească dările şi care ar putea deteriora locuinţele respective pentru că nu au posibilitatea de a le întreţine corespunzător… Sper că în anul 2019 să finalizăm acest proiect important pentru comunitatea noastră“, a conchis primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Seaside Playgrounds SRL va amenaja un loc de joacă în Parcul Terapeutic Techirghiol. Contract de peste 700.000 lei (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 100

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 755

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5121

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1893

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6157

Conducători auto fără permis de conducere, depistați în trafic în județul Constanța

26 Mar 2024 746

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 540

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2319

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 628

Licitații Constanța Primăria orașului Techirghiol cumpără mobilier pentru Liceul Teoretic „Emil Racovița” (DOCUMENT)

25 Mar 2024 521

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1432

Cumpărări directe Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol, achiziție de motorină de peste 230.000 de lei (DOCUMENT)

19 Mar 2024 493

Licitații Constanța Fourmar Construct Management SRL se va ocupa de proiectarea și execuția lucrărilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu. Primăria achită circa 400.000 de euro (DOCUMENT)

16 Mar 2024 478

CJC caută evaluator Se pregătește exproprierea terenurilor de pe traseele DJ393 și DJ391!

15 Mar 2024 553

Angajări Constanța Posta vacant la Primăria Techirghiol

15 Mar 2024 933