Alimentare cu apa in Pantelimonul de Sus

DECUPAJ_Vasile_Neicu_Pantelimon.jpgPrimăria a demarat lucrările pentru forarea celor trei puţuri ce vor asigura apă curentă pentru gospodăriile din localitate

Administraţia locală a comunei Pantelimon a demarat lucrările pentru alimentarea cu apă a localităţii Pantelimonul de Sus.
Primarul Vasile Neicu ne-a declarat că în momentul de faţă se forează, la Pantelimonul de Jos, cele trei puţuri care vor asigura alimentarea cu apă a localităţii Pantelimonul de Sus. În Pantelimonul de Jos există alimentare cu apă. Potrivit edilului, valoarea lucrării se cifrează la aproximativ 5,7 miliarde de lei vechi. Banii vor fi asiguraţi de la bugetul local, dar şi de către Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).
Un alt proiect important pentru comunitate, aflat în desfăşurare, este şi pietruirea străzilor din localităţile Pantelimonul de Jos şi Nistoreşti. Este vorba despre lucrări pe o lungime totală de aproximativ 4,75 km, după cum ne-a declarat primarul Vasile Neicu. Fondurile necesare pietruirii provin de la bugetul local şi de la CJC.
Autoritatea locală din Pantelimon lucrează, în prezent, la elaborarea unui proiect cu finanţare europeană. Este vorba, mai exact, despre un proiect integrat care cuprinde: alimentare cu apă, staţie de epurare şi canalizare în satul Runcu, reabilitarea/asfaltarea drumurilor din Pantelimonul de Sus şi realizarea unei săli de sport în curtea şcolii din Pantelimonul de Sus.

pantelimonul_de_sus.jpgDrum până la Cheile Dobrogei

Primăria Pantelimon a înfiinţat până în prezent două Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI). Prin intermediul ADI încheiate cu administraţia locală din comuna Grădina, primarul Vasile Neicu îşi propune să înfiinţeze un drum de zece kilometri care să facă legătura între comuna sa şi zona Cheile Dobrogei, recunoscută pentru potenţialul său turistic. În proiectul integrat pe care Primăria Pantelimon îl va depune împreună cu autoritatea locală din Grădina, şi prin care pot fi accesate şase milioane de euro, mai sunt incluse: înfiinţarea unei reţele de canalizare şi realizarea unei staţii de epurare în localitatea Pantelimonul de Jos.
De asemenea, prin intermediul ADI încheiate cu administraţia locală a comunei Vulturu, Primăria Pantelimon intenţionează să acceseze fonduri structurale pentru construirea unui cămin de bătrâni cu o capacitate de 25 de locuri şi pentru reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare în satul Nistoreşti.
Administraţia locală din Pantelimon va înfiinţa, de asemenea, o ADI şi cu autoritatea locală din comuna Crucea.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 501

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 432

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 654

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1186

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 427

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 978

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1044

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 840

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 372

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 851

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 539

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1207

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 413

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1277

1.200 de liceeni din judeţul Tulcea participă la Târgul educaţional „Student #UDJG"

03 Apr 2024 424