Alimentarea cu apa in Osmancea, blocata din cauza lipsei fondurilor

mereni_primar_gheorghe_chiriac_02.jpgLipsa banilor în vistieria statului blochează şi derularea investiţiilor în teritoriu. Este şi cazul comunei Mereni care nu poate începe, cel puţin deocamdată, lucrările la alimentarea cu apă a satului Osmancea.

Reprezentanţii Primăriei Mereni ne-au declarat că procedura de achiziţie pentru aceste lucrări a avut loc, dar că nu pot fi demarate din cauza lipsei de fonduri. „S-a ţinut licitaţia, a fost selectat constructorul, însă nu sunt bani", ne-a declarat Maria Iancu, secretarul comunei Mereni. Obiectivul a fost inclus spre finanţare în baza Ordonanţei 7/2006 privind instituirea programului de dezvoltare a infrastructurii în spaţiul rural, însă banii întârzie să apară. Primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, a făcut nenumărate demersuri pentru deblocarea acestei investiţii, care însă, au rămas deocamdată fără ecou.

Tot în satul Osmancea, administraţia locală intenţionează să construiască şi o grădiniţă nouă, însă, proiectul rămâne deocamdată, la stadiul de intenţie, având în vedere că şi de la Ministerul Educaţiei răspunsul e acelaşi: nu sunt bani. În momentul de faţă, până la construirea unei clădiri separate, preşcolarii din Osmancea merg la grădiniţă în clădirea şcolii, care a fost reabilitată în urmă cu doi ani.

Lipsa fondurilor a făcut un alt proiect al administraţiei locale din Mereni să se împotmolească. Este vorba despre electrificarea cartierului nou din această localitate. „Proiectul de electrificare s-a împotmolit la Ministerul Administraţiei şi Internelor", ne-au declarat, ridicând din umeri dezamăgiţi, reprezentanţii Primăriei Mereni. Prin electrificarea cartierului nou de locuinţe din Mereni (zona A) se doreşte scoaterea din beznă a 250 de gospodării. În această zonă locuiesc 360 de persoane.

Secretarul Primăriei Mereni, Maria Iancu, ne-a declarat că o altă prioritate a administraţiei locale este şi realizarea PUG-ului (Plan Urbanistic General). „Suntem în lucru cu PUG-ul. Nu l-am făcut de când comuna s-a desprins de Bărăganu, în 2003", a precizat secretarul comunei, adăugând că documentul ar putea fi finanţat din fonduri guvernamentale pentru actualizarea PUG-urilor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

flueraru ionel

12 Jun, 2010 21:38

facetine si noua un teren de fotbal va rugam frumos.................va multumesc

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 08 mai 2023

09 May 2023 1466

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 septembrie 2022

08 Sep 2022 2113

O eșuare… perfectă!

02 Apr 2021 4697

Doliu în IPJ Tulcea! S-a stins din viață colonelul în rezervă Gheorghe Chiriac

23 Mar 2021 1889

Ani de judecată pentru aproape zece hectare de teren Codruţ Cătălin Deji, în aşteptarea ultimei decizii! (document)

16 May 2016 4766

Comunicat de presă - PNL

14 Sep 2015 2118

Proiect eolian din Constanţa, desfiinţat

23 Apr 2015 2743

Curtea de Apel a decis - primarii de la Limanu şi Mereni au scăpat de incompatibilitate

13 Mar 2015 2215