Bani europeni pentru asfaltarea drumului spre Manastirea Adancata

aliman_primar_topalu_gheorghe_02.jpgAdministraţia locală a comunei Aliman a demarat lucrările pentru construcţia unui bazin şi a unei staţii de clorinare la Dunăreni. 

Potrivit primarului Gheorghe Topalu, investiţia va costa aproximativ două miliarde de lei vechi fără TVA, bani ce vor fi asiguraţi de la bugetul local.

De asemenea, administraţia locală din Aliman lucrează la elaborarea proiectului tehnic pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă din Dunăreni. „Mai sunt două străzi pe care nu există reţea de alimentare cu apă potabilă", a declarat primarul comunei Aliman.

Edilul ne-a declarat că în sesiunea de la toamnă va depune un proiect pentru accesarea de fonduri structurale prin Măsura 322 din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Este vorba despre un proiect ce vizează realizarea sistemului de canalizare în Aliman, Vlahi şi Dunăreni.

Şoseaua dintre Viile şi Dunăreni va fi asfaltată

Administraţia locală din Aliman a încheiat o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) cu autoritatea locală din Ion Corvin. Cele două unităţi administrativ-teritoriale vor să acceseze bani pentru reabilitarea unui obiectiv comun. Este vorba despre drumul care face legătura între Ion Corvin, Viile, Dunăreni şi Aliman. Porţiunea ce va fi inclusă în proiectul integrat cu finanţare europeană este cuprinsă între satele Viile şi Dunăreni. Acest segment de drum, cu o lungime de aproximativ 28 de km, va fi asfaltat.

Primăria Aliman a parafat şi o ADI cu administraţia din Adamclisi. Prin proiectul pe care îl vor depune împreună, se va reabilita drumul de pământ dintre Aliman şi Urluia. Acest drum, cu o lungime de 14 km, trece pe lângă Mânăstirea Adâncata, pe care autoritatea locală din Aliman vrea să o integreze în circuitul turistic.  

Satul Vlahi are apă curentă

Săptămâna aceasta a avut loc şi recepţia lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă şi a staţiei de epurare din Vlahi. Investiţia a costat 11 miliarde de lei vechi, bani din care s-a forat un puţ cu o adâncime de 100 m, s-a realizat o staţie de epurare şi s-au construit şapte kilometri de reţea. Investiţia a fost demarată în 2007, iar potrivit primarului Gheorghe Topalu, cel mai mult a durat racordarea la reţeaua electrică.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Drum lin către stele, în eternitate, George Nicolescu!“ Mesaje de condoleanțe transmise după decesul artistului care a lansat celebrul cântec „Eternitate“

26 Mar 2024 620

Atenție șoferi! Două transporturi agabaritice vor porni la drum din Agigea. Ce traseu vor avea

26 Mar 2024 483

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 537

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 392

Restricții totale de trafic rutier pe o stradă din municipiul Constanța din cauza lucrărilor de asfaltare. Ce stradă este vizată

26 Mar 2024 435

Criticul literar acad. Nicolae Manolescu, condus marți pe ultimul drum. Unde i se poate aduce un ultim omagiu

24 Mar 2024 519

Primăria Cernavodă, județul Constanța lansează licitație pentru modernizarea unui drum public (DOCUMENT)

22 Mar 2024 582

Cumpărări directe Constanța Drumuri Județene Constanța SA repară drumul pietruit DC19 Cerchezu-Măgura. Contract de aproape 180.000 de euro cu Primăria Cerchezu (DOCUMENT)

20 Mar 2024 550

Știri Portul Constanța CN APM cumpără consultanță pentru proiectul de extindere a drumului dintre Poarta 7 și podul nou de la Agigea, la intersecția cu drumul dintre Poarta 9 și Poarta 8 (DOCUMENT)

20 Mar 2024 466

Atenție, șoferi! Primăria Năvodari montează parapet metalic pe un drum important! Iată cât costă și cine va evalua lucrarea

16 Mar 2024 539

Accident cu doi morți aproape de Mangalia, în 2018! Sentință definitivă la Curtea de Apel Constanța

15 Mar 2024 921

Primăria Constanța Se recondiționează carosabilul pe strada Adamclisi. Lucrările se desfășoară cu restricții totale de trafic rutier (FOTO)

15 Mar 2024 538

IPJ Bistrița-NăsăudAlcoolul și urmările lui

05 Mar 2024 294

Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață pe Autostrada A2 București-Constanța

05 Mar 2024 444

Editorial! Lungul drum către casă, blocat în drumurile cu sens unic

03 Mar 2024 872