Bani pentru grădiniţă şi canalizare la Cuza Vodă Eugen Dumitru - „Sperăm ca, de la 15 septembrie, preşcolarii să înveţe în clădire nouă"

Cuza_Voda_primar_Eugen_Dumitru_05.jpgLa ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, Primăria Cuza Vodă a primit şapte miliarde de lei pentru continuarea a două proiecte pentru localitate, bani cu care, potrivit celor spuse de primarul Eugen Dumitru, se va definitiva grădiniţa din comună şi se va continua proiectul de extindere a canalizării.

Astfel, primăria a primit cu destinaţie directă suma de 500.000 de lei, pentru susţinerea programului de finanţare pe Măsura 322 „Înfiinţare reţea de ape uzate (canalizare şi ape uzate), modernizarea reţelelor de apă şi achiziţia de costume populare", iar pentru şcoala generală, mai exact pentru lucrările la grădiniţă - 200.000 de lei. Iniţiativa privind realizarea canalizării şi extinderea reţelei de alimentare cu apă se încadrează în Axa III - „Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale" şi are ca obiective îmbunătăţirea infrastructurii, îmbunătăţirea accesului la servicii de bază, creşterea numărului de sate renovate şi creşterea numărului de obiective de patrimoniu din spaţiul rural. Valoarea totală de investiţie pentru lucrările de canalizare este de 84 de miliarde de lei vechi.

Primarul a primit, zilele trecute, şi ceva vesti bune în ceea ce priveşte acest proiect. APDRP a declarat eligibil acest proiect, iar zilele acestea se aşteaptă aprobarea Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru proiectul tehnic.

Pentru lucrările realizate la grădiniţă, firma care a realizat lucrarea se judecă cu primăria pentru faptul ca mai are de recuperat şapte miliarde de lei. Lucrările au fost suspendate aproape de final de către Ministerul Educaţiei, din lipsă de fonduri, în urmă cu mai multe luni. Primarul Eugen Dumitru spune că banii pe care CJC i-a alocat recent au destinaţie exactă şi vor merge la această societate. Edilul spune că le va cere acestora să finalizeze lucrările pentru ca, la începutul anului şcolar 2011 - 2012, copiii să înveţe în grădiniţa nouă. „A mai rămas de pus doar centrala termică şi de făcut un pavaj care va împrejmui clădirea. Mai era de făcut şi fosa septică, dar, momentan, am renunţat. Sperăm, cu puţină bunăvoinţă, ca, de la 15 septembrie, preşcolarii să înveţe în clădire nouă", a spus edilul.

Primarul a reuşit să achiziţioneze până acum, cu câteva luni înainte de venirea sezonului rece, jumătate din cantitatea necesară de lemne pentru încălzirea şcolii şi a grădiniţei. De asemenea, şcoala a fost deja igienizată, şi este pregătită pentru deschiderea anului şcolar.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobile scoase la vânzare de Primăria Cuza Vodă, județul Constanța. Iată unde sunt situate

19 Apr 2024 377

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 627

Construită în perioada interbelică Fosta Franzelărie Automată de Lux din Constanța se vinde. Proprietarii cer aproape jumătate de milion de euro - VIDEO

18 Apr 2024 619

Comuna Cuza Vodă organizează licitaţie publică pentru suprafeţe de teren extravilan

18 Apr 2024 235

Consiliul Local Cuza Vodă organizează licitaţie publică pentru suprafeţe de teren intravilan/extravilan

18 Apr 2024 238

Știri Constanța Mădălin, polițistul erou care a contribuit la găsirea unui copil dispărut în Cuza Vodă

16 Apr 2024 1054

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în întreținerea străzilor împietruite din comună. Iată firma câștigătoare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 616

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în echipament sportiv (DOCUMENT)

13 Apr 2024 603

Cumpărări directe Constanța Creative & Innovative Management, contract cu Primăria Cuza Vodă. Iată care este obiectul achiziției! (DOCUMENT)

13 Apr 2024 560

Fermă agrozootehnică, înființată de Biograins Cuza Vodă Cooperativa Agricolă în județul Constanța

11 Apr 2024 1191

Biciclist rănit, în urma unui accident rutier în Constanța

10 Apr 2024 779

Cumpărări directe Constanța Contract de servicii de amenajare și întreținere spații verzi încheiat de Primăria Cuza Vodă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 570

Primăria Cuza Vodă, județul Constanța, a cumpărat echipamente digitale de aproximativ 18.000 de euro. Vezi de la ce firmă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 624

Compania Forex SRL, din Constanța, cu mai multe contracte publice, a intrat în faliment! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 710

Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman" închiriază un spațiu cu destinaţia chioşc alimentar

21 Mar 2024 607